Sayfa 10/45 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

1.  Alıntı Originally Posted by mahmut1973 Yazıyı Oku
    Allah rahmet eylesin...
    Amin Sayın Mahmut, sağolun.

Alıntı Originally Posted by Borsaci53 Yazıyı Oku
    Başımızı sağolsun. Allah herkese rahmet mekanı cennet eylesin. Kalanlara aile yakınlara vefat edenlere sabır eylesin cümleten depremden zarar gören bütün kardeşlerimize büyüklerimize pis yedili01 adaşım , Fedoramca human Baron abi ve saymayı unutuğum diğer abiler . Allah sabır yardımcı güç kuvvet versin.

Yardım eden herkese hamdolsun daima şükürler olsun. Ve bütün yardım edemeyip dua edenlerin de duaları kabil olur inşAllah. [emoji916][emoji2969]

RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Amin Sayın Borsacı, ALLAH herkese sabır versin, mekanları cennet olsun...

Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    Başınız sağolsun sn. fedoramca.. Allah geride kalanlara sabırlar versin.

Sağolun sayın Alidelta, amin İNŞALLAH.

Alıntı Originally Posted by Borsaci53 Yazıyı Oku
    Başımızı sağolsun. Allah herkese rahmet mekanı cennet eylesin. Kalanlara aile yakınlara vefat edenlere sabır eylesin cümleten depremden zarar gören bütün kardeşlerimize büyüklerimize pis yedili01 adaşım , Fedoramca human Baron abi ve saymayı unutuğum diğer abiler . Allah sabır yardımcı güç kuvvet versin.

Yardım eden herkese hamdolsun daima şükürler olsun. Ve bütün yardım edemeyip dua edenlerin de duaları kabil olur inşAllah. [emoji916][emoji2969]

RMX3301 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    amin adasim.dua edenlerden,maddi yardimda bulunan,bedenen orda bulunup yardim edenlerden,bu aciyi paylasan bizi yalniz birakmayan tum ulkemin insanina,yardimda bulunan diger devletlere ve vatandaslarindan rabbim razi olsun
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Haber beklediğim Adana’daki yakınlarımdan kara haber geldi aynı aileden 8 yakınım vefat etti 🥲
    ALLAH rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin, mekanları cennet olsun ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
    https://www.ntv.com.tr/amp/galeri/tu...bkuD7GEzprNF_w

İşte örnek bir kasaba. Sakarya Tavşancıl.

1999 depreminde tek tuğla bile kırılmamış.

Çünkü 10 sene önce o günün Belediye Başkanı üniversitelerle görüşüp ve araştırıp, bu bölgeye sadece 2,5 kat imar izni vermiş ve yoğun denetimler.

Bu hükümet de güzel bir plan açıklarsa piyasalar pozitif olur.

Açıklamazsa iktidar değişir. Yeni iktidar büyük ihtimalle açıklar.

Artık ülkemizde büyük değişim bekliyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Haber beklediğim Adana’daki yakınlarımdan kara haber geldi aynı aileden 8 yakınım vefat etti 🥲
    Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin.

Bölgede depremi yaşayan diğer arkadaşlara da geçmiş olsun, yakınlarından ölenlere Allah rahmet eylesin..

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    fedoramca, başın sağ olsun, Allah rahmet eylesin
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    EYT linin parasını siz neden ödüyrsunuz ? ben 31 senedir çalışıyorum.. ben ödedim ben.. sen nerenden uyduruyorsun biz ödeyeceğiz diye.. 31 senede devlete ödediğim primi ve faizini geri bile alamayacağım bu hayatta. sen ne diyorsun be ? 5500 tl emekli maaşı bağlıyor devlet büyük bir kısım EYT liye.. sen ödüyormuşsun hadi oradan.. hadi oradan.. sen o yapıllan ve geçilmeyen köprülerin hazine garantisi için ödenen paralarını ödediğin için birilerini eleştir.. bak çıkıp biz para istemiyoruz diyen 5 şirketten biri açıklama yaptı mı ? inilmeyen kullanılmayan havaalanlarının hesabını sordun mu ? şimdi kalkmış EYT linin üç kuruş emekli maaşına göz dikiyorsun.. utanmaz herif.. buna mı kaldınız ? depremde yıkılan evlerin müteahhitlerinden alın o paraları.. kaç defa imar affı yapıldı bu ülkede haberin var mı senin ? herkes köşeyi dönerken kimsenin sesi çıkmıyordu.. üç kuruşluk evleri imar affında milyonlar ediyor şimdi.. bunlara neden itiraz etmiyorsun ? şimdi EYT linin maaşına itiraz etmek moda oldu.. devlete ödediğim tüm primleri geri versin o halde faiziyle birlikte.. devlet benim üzerimden senin yolunu yaptı be terbiyesiz herif... EYT liye emekliye fakir fukaraya verilen paraya göz dikeceğinize karun kadar zengin müteahhitlerin, iş adamlarının paralarının hesabını sorun.. sana daha çok ağır laflar edeceğim ama neyse..son sözüm.. hadi oradan hadi oradan.. defol defol defol....
    25 yıl önce oy için çıkarılan bir yasa ile 40-45 yaşında insanların emekli olmasına neden olan saçma durumun, bu ülke için faydalı olduğunu savunan bir cahil ile neyi tartışayım.

Cehalet bulaşıcıdır. Diğer arkadaşlar da sizin mesajları okuyup size benzemesin diye şunu da yazayım. 1999 yılında çıkarılan yasa yanlıştır ama bu yıl çıkarılan EYT planı tabii ki haktır. Mecburen ödenmelidir. Yasa devleti bağlar. O yıl ki haklar, bugün hak edene verilmiştir.

Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku

İşte örnek bir kasaba. Sakarya Tavşancıl.

1999 depreminde tek tuğla bile kırılmamış.

Çünkü 10 sene önce o günün Belediye Başkanı üniversitelerle görüşüp ve araştırıp, bu bölgeye sadece 2,5 kat imar izni vermiş ve yoğun denetimler.

Bu hükümet de güzel bir plan açıklarsa piyasalar pozitif olur.

Açıklamazsa iktidar değişir. Yeni iktidar büyük ihtimalle açıklar.

Artık ülkemizde büyük değişim bekliyorum..

İmar affı çıkarıp insanlardan ilave para aldılar.
    Şimdi gidip o insanlara "evin çürük, yıkmalısın" diyemezsin.

Oluşacak dev maliyeti, yine bugün biz ve gelecek nesiller ödeyecek.....

Yeni gelecek hükümet de hiç bir şey yapamayacak. En azından İstanbul' da.....

Aklıma gelen tek çözüm, "geliştirilmiş" kentsel dönüşüm.
    Toki benzeri büyük bir kamu şirketi kurup, depreme dayanıksız evlere dönüşüm uygulamalı. Kira yardımı devam. Müteahhit toki olacağı için en optimum yeni bina tasarımı. Eski evin sahiplerinden kesinlikle para alınmayacak ama yeni deprem yönetmeliğine göre m2 kaybı olsa bile ev sahibi itiraz edemeyecek.

Yıkım öncesi evden çıkanlar için konut stoğunu "küçük de olsa" destekleyici kararlar olarak;
    - Yabancıya konut satışı en azından İstanbul' da durdurulacak.
    - 1' den fazla konut sahibi olmak yasaklanacak (eşi dostu üzerine de alır insanlar ama yine de bir fren belki oluşturur)

Sayfa 10/45 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •