Ne güzel bir tanım sınırlı iyimserlikgüldürdün beni
![]()
Işte o sınırı gormek istecek herkes ama karşıda sınır tanımadan verme niyetinde olanda az olmaz heralde. Depreme kadar olan sert düşüş, borsa düşmesin diye alınan önlemlerin sonucuydu. Gerçi geçen cumaya kadar alınan önlemler hep satıcı gelmesin diye alınan onlemlerdi. Şimdiki biraz farklı bu sefer alıcı gelsin diye önlem alınıyor.
U30 rakamına göre ysziyorum. 90 binden 600 binin üstüne 2 yılda yapılan sert yükseliş rallisini ve şuanda olduğumuz noktayida düşünmek gerek, üstüne deprem ile tamamıyla değişen konjokturu de eklemek gerek. 99 depremine diplerde yakalanan piyasa ile şuandaki depreme zirvelerinde yakalanan bir piyasa var. Alınacak önlemler bir yana, TL bazında piyasaya tek olumlu etki edecek şey yuksek enflasyon. Geri alım yapacak şirketler heralde 2023 yılı biloancolarinin nasıl geleceğini hesaba katip ona göre geri alım yapacaklardır. KY nin eline mal çoktan verildi, şimdi babalar ellerinde kalan mallarında birbirlerine itelemeye çalışacaklar. Bu rakamlardan bu ortamda yeni KY zaten gelmez. Iyimserlik ve beklenti gereğinden fazla oluşursa elinde mal olan KY de ekindeki mali tutmaya çalışır. 2008 krizinde piyasa ha dönecek ha dönecek derken 40 binlerden 18 bine gelmişti piyasa. Hatırlıyorum 3 üzeri olan ykbnk 1.25 lere düşmüştü. Elimde 2.18 den ege seramik vardı ve lanetler okuyarak 1.98 den stop olmuştum ve hisse 0.35 lere kadar düşmüştü. O zamanda piyasa zirvede yakalanmış krize.
Yer İmleri