Sayfa 906/1312 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,241 - 7,248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Adamın evini zorla kiraya verdirtmek serbest piyasaya müdahaledir.

Vatandaş 10 tane evi almış. Kiralar düşük diye evini kiraya vermek istemiyor. Niye bu adama ceza kesip evini kiraya vermeye zorluyorsun?

Adam bu yüzden düşük fiyattan kiracı tutuyor. Kiraların yükselmesine engel oluyor.

Bu çok net bi müdahaledir. Bunu tane tane açıklamak zorunda kalmam bile çok vahim bir olay

2. Geri dönelim KKTC ye.

Bu adamlar neden peki yabancı vatandaşlara kelle başı 1 ev sınırı getirmişler?

Benden bu akşamlık bu kadar

arkadan severken iyiydik.. önden sevince suçlu olduk

telsiz bu yerinde durduğu gibi durmaz.. kayıverir dedim biyerine

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Adamın evini zorla kiraya verdirtmek serbest piyasaya müdahaledir.

Vatandaş 10 tane evi almış. Kiralar düşük diye evini kiraya vermek istemiyor. Niye bu adama ceza kesip evini kiraya vermeye zorluyorsun?

Adam bu yüzden düşük fiyattan kiracı tutuyor.

Bu çok net bi müdahaledir.
    Kiralama zorunluluğu yok. Vergisini ödeyecek sadece biraz. Kimse malına da çökmeyecek. O da mutlu olacak, biraz da belediye mutlu olacak. Kiralık ev sıkıntısı olmayan yerde böyle bir vergi konulursa yanlış tabii.
    Sıfır müdahale ancak anarşik bir sistemde olur.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Geri dönelim KKTC ye.

Bu adamlar neden peki yabancı vatandaşlara kelle başı 1 ev sınırı getirmişler?

Benden bu akşamlık bu kadar
    Gidip görünce anlaşılıyor. Kuzenimin eşi kıbrıslı (bölünmeden önce şu anda rum kesiminde olan kasabada yaşıyorlardı).
    İlk 1986 yılında gitmiştim. Girne'de kalmıştım çoğunlukla ama Lefkoşe'de de kalmıştım. Geçtiğimiz sonbaharda gittim ziyarete..
    Küçük Girne bile devasa şehir olmuş. Kıbrıs'lı nüfusu gelenlerden daha az. Özellikle GB'den orta kesim gelip ev almış 60-70 K sterline. Simdi o evler olmuş 250-270 K sterlin. Altyapı yetmiyor. 1 tane elektrik santrali var (mazotlu). Su geldi TR'den ama dağıtım altyapısı olmadığından tarlalarda kullanılamıyor vs.

Kısaca hükümeti dahil küçük Türkiye olmuş.

6. Kentsel dönüşüm için ne yapılır konusu çok zor olması kay malikleri açısından

Bizim apartmanda 88 yaşında komşu var malsahibi durumu yok diye elektriği ucuz ödüyor sefertası ile yemek geliyor erzak geliyor .

Buna evi yıkıp yapacağız dese 20 sene kredi veremezler peşin zaten durumu olmaz bunlara bir çözüm bulmaları lazım

7. Sanki ekonomide her şey kendiliğinden oluyor, devletin hiç müdahalesi olmuyor, şirketlere ucuz kredi ve teşvikler verilmiyor, vergiler silinmiyor, batan şirketler kurtarılmıyor vs vs. Her şey serbest ekonomi kuralları ile işliyor, ''görünmez bir el'' de tüm dengesizlikleri düzeltiyor... Ama devlet emlak için vergi düzenlemesi yaparsa serbest ekonomi bozulur di mi? Yaaa bi gidin.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Adamın evini zorla kiraya verdirtmek serbest piyasaya müdahaledir.

Adam bu yüzden düşük fiyattan kiracı tutuyor. Kiraların yükselmesine engel oluyor.

Bu çok net bi müdahaledir. Bunu tane tane açıklamak zorunda kalmam bile çok vahim bir olay
    10 Tane evi olup kiraya vermeyecek kadar rahat olan adam da cezadan bir korkar ki sorma.

Ya arkadaş siz cidden hesap kitap bilmiyorsunuz.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 906/1312 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •