Sayfa 227/708 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    deva böyle kalırsa 1 milyonu geçerim.. takas patronunsa patronu satana kadar tutarız..kendi malının değerini düşüren patron kendi bilir..başka biri olsaydı ilaç kıtlığı olan bir dönemde kendi ham maddesini üreten, bir arkadaş yazmıştı 4 vardiya çalışan bu şirket 100 tl olsa kimse pahalı bile demezdi..ama adamlar bilerek benim malım kötü değersiz demeye getiriyor..Ben de mal değerli diyorum..yanlış yoldan dönerler mi bilmem..bilanço gelsin bakarız..y.t.d.
    Mevcut ucuzluk pahalılık değil. Belki bir yıl daha sürünecek, bilemeyiz. Ama 200 tl olsa bile, bence pahalı olmaz, olsa olsa ederinde olur. Ama burası borsa, bazen 3 yıl durur, 3 yılda gitmediği yolu 3 ayda gider. Sağlam bir speğin el ataması lazım, kendi halinde piyasanın gücüyle gitmesi zor gibi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Mevcut ucuzluk pahalılık değil. Belki bir yıl daha sürünecek, bilemeyiz. Ama 200 tl olsa bile, bence pahalı olmaz, olsa olsa ederinde olur. Ama burası borsa, bazen 3 yıl durur, 3 yılda gitmediği yolu 3 ayda gider. Sağlam bir speğin el ataması lazım, kendi halinde piyasanın gücüyle gitmesi zor gibi.
    ben de kronik bir rahatsızlık var..Eklem rahatsızlığı.. endol diye bi ilaç alıyorum iyi geliyor..baktım üstünde deva yazıyor.. anlayacağın ölene kadar devadayız..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    1882 tane daha ekledim az önce..garantiye selam..beraber turşu kuralım..

biraz erken davranmış olabilirsin

%50 fibo 38,36 tl aynı zamanda uzun vadeli yükselen trendin alt desteği...

10 Temmuz 2023 de orada buluşur muyuz , göreceğiz

oraya gelirse nakit pozisyonumu devaya kullanırım ...

Ha orayı da kırarsa trend sona erer o zaman amiyane tabirle yatırımcı olurum

Sevgilerimle

Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    biraz erken davranmış olabilirsin

%50 fibo 38,36 tl aynı zamanda uzun vadeli yükselen trendin alt desteği...

10 Temmuz 2023 de orada buluşur muyuz , göreceğiz

oraya gelirse nakit pozisyonumu devaya kullanırım ...

Ha orayı da kırarsa trend sona erer o zaman amiyane tabirle yatırımcı olurum

Sevgilerimle
    Hisse sığ olduğu için dediğin fiyata bir çubuk çeker inebilir..Temmuzdan başlayan kısa trend 45 altında kırılır..200 günlük 42 lerde..ölü fiyatlar artık..Eğer patron tahtacıya bahşiş vermiyorsa bu fiyatlar beni kurtarmaz abi diyip ağlaması gerekir..Artık kendileri bilir..Benim için hiç problem değil..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

5.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    deva böyle kalırsa 1 milyonu geçerim.. takas patronunsa patronu satana kadar tutarız..kendi malının değerini düşüren patron kendi bilir..başka biri olsaydı ilaç kıtlığı olan bir dönemde kendi ham maddesini üreten, bir arkadaş yazmıştı 4 vardiya çalışan bu şirket 100 tl olsa kimse pahalı bile demezdi..ama adamlar bilerek benim malım kötü değersiz demeye getiriyor..Ben de mal değerli diyorum..yanlış yoldan dönerler mi bilmem..bilanço gelsin bakarız..y.t.d.
    evet 4 vardiyayı ben yazmıştım o dönem ilaç krizi yaşanıyor hammadde sorunu sebebiyle yeterli üretim yapılmadığı haberleri dolaşıyordu bende yatırımcı ilişkilerini arayıp şirketin bir hammadde sorunu yaşayıp yaşamadığını sordum kendileri de zaten bilançoda da görüleceği üzere yüksek stoklu çalıştıklarını böyle bir problemleri olmadığını ve o dönem için 4 vardiya çalıştıklarını söylemişti hatta şaşırmıştım böyle bir bilgiyi daha önce pek vermiyorlardı özellikle ihracat yasağını sordum 2-3 gün bakanlık tarafından ihracat ekranın kapatılmış sonra açılmış sorunsuz bir şekilde ihracatı yaptık demişti aslında asıl merak ettiğim hali hazırda gmp belgeleri ve avrupanın birçok ülkesinde ilaç ruhsatları varken ve stokta yeterli hammadde varken yaşanan bu krizde ihracatı ne kadar arttırdılar artık bilançoda göreceğiz. yurt içi talebin ne kadar arttığını bakan yüzdesel olarak söylemişti bakan akut ilaçlarda talebin % 40 artığın söylemişti hatırlarsanız pandemi döneminde akut ilaçlara olan talep % 10 daraldığında bizim kutu bazlı satışlar % 20 ye yakın daralmıştı ürün pörtföyünün akut tarafta daha çok olması sebebiyle bakanın açıkladığı gibi akut ürünlerdeki % 40 lık artış bazı rakiplerin hammadde sorunu yaşadığınıda düşünecek olursak bizim tarafta çok daha büyük bir artışa tekabül etmesi beklenebilir. Ama dediğim gibi benim asıl merak ettiğim ihracattan pay kapabildilermi kaptılarsa ne kadar kaptılar ilaç krizinin yaşanmadığı ilk 9 aylık ihracat rakamları bir önceki yılın ilk 9 ayına göre usd bazında % 35 civarı artıdaydı 10.03.2023 de göreceğiz artık.

6. Halk açık kısmı %17,8........Bunun %85'ide aynı aracı kurumda....Bu malın %97 si aynı ellerde demek oluyor ....Bu durumda hisse ralli yapması beklenirken aksine yerlerde sürünüyor..
    Başka bir hissede Böyle bir takas gördüğümü hatırlamiyorum.....insanın aklına acaba Patronlar borsadan çekilmeyemi hazırlaniyor sorusu geliyor............Yada yeni bir ralli hazırlığı ...... Tahtayı o kadar sığlaştırdılar ki 100 lotluk emirlerle bile kademe değişebiliyor...oldukça kafa karıştırıcı bir durum...
    Son düzenleme : abartin; 23-02-2023 saat: 01:10.

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Halk açık kısmı %17,8........Bunun %85'ide aynı aracı kurumda....Bu malın %97 si aynı ellerde demek oluyor ....Bu durumda hisse ralli yapması beklenirken aksine yerlerde sürünüyor..
    Başka bir hissede Böyle bir takas gördüğümü hatırlamiyorum.....insanın aklına acaba Patronlar borsadan çekilmeyemi hazırlaniyor sorusu geliyor............Yada yeni bir ralli hazırlığı ...... Tahtayı o kadar sığlaştırdılar ki 100 lotluk emirlerle bile kademe değişebiliyor...oldukça kafa karıştırıcı bir durum...
    Yukarıda da yazmıştım, lütfen bir kanıya sahip olmadan önce biraz inceleme yapın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

O bir kurumda gördüğün %85 malın %83,2 si patrona ait...dolaşımda değil...takasta duruyor...16 senede 1 lot bile satılmadı o takastan...şirketin sermayesi 200 milyon...dalaşımda 34 milyona yakın lot var sadece.

Yani mal aslında toplu değil, işlem gören patron dışı 34 milyon lotun 4,8 milyonu yatırım fonlarında(6 adet fon var deva tutan), 4 milyonu iş yatırımda, 4 milyon yakını yabancıda, 2,5 milyonu ak yatırımda.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yukarıda da yazmıştım, lütfen bir kanıya sahip olmadan önce biraz inceleme yapın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

O bir kurumda gördüğün %85 malın %83,2 si patrona ait...dolaşımda değil...takasta duruyor...16 senede 1 lot bile satılmadı o takastan...şirketin sermayesi 200 milyon...dalaşımda 34 milyona yakın lot var sadece.

Yani mal aslında toplu değil, işlem gören patron dışı 34 milyon lotun 4,8 milyonu yatırım fonlarında(6 adet fon var deva tutan), 4 milyonu iş yatırımda, 4 milyon yakını yabancıda, 2,5 milyonu ak yatırımda.

Abi ben hiç takasa bakmıyorum ama sence bu 4 mio lotu tutan yabancı dediğimiz gerçek yabancı mı yoksa bıyıklı dediğimiz yalancı yabancı mı yoksa eastpharma s.a.r.l nın uzantısı bir fon mu ? Çünkü böyle sığ bir hisseye gerçek bir yabancı yatırımcının gelmesine ben ikna olamam.

Sevgilerimle

Sayfa 227/708 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •