Sayfa 959/1312 İlkİlk ... 45985990994995795895996096196910091059 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,665 - 7,672 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Aferin, bravo...ben ne diyorum, sen ne anlatıyorsun. yaş gelmiş kaça, hala ben bildim, sen bilemedin.

Bırakın bu mal mülk sevdasını, abartmayın bu işleri...neymiş, daha karlı diye kirada oturmuş, oradan da kar etmiş...iyi bravo...ben kesinlikle bu hesaplara girmem..tenezzül etmem...bu da benim tercihim. Tek doğru senin doğrun gibi anlatmayı bırak.

bir gelir ev sahibi olmak enayilik der...kirada otur der..öbürü gelir, 2-3 tane aldım..kiraya bile vermem...beton çok değerlenecek der...öbür tarafta deprem kaç şehri yerle bir eder...konuş babam konuş.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Cauti bak ben 15 yılda bir defa bile seninle vobda polemiğe girmedim.
    Çünkü laf ebeliğinden başka birşey yaptığın yok.
    "Ben biliyorum, Ben oldum" dediğim an benim bittiğim andır.
    Burada Sn djoz başta olmak üzere herkesten çok şey öğrendim ama senden hiç birşey öğrenemedim bunu bilesin.
    Saf egosun başka bir şey değilsin.
    Rica ederim bana bir daha yazma beni alıntılama..
    Hadi sağlıcakla. Seninle polemik mi asla...
    Düşman başına...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Cauti bak ben 15 yılda bir defa bile seninle vobda polemiğe girmedim.
    Çünkü laf ebeliğinden başka birşey yaptığın yok.
    "Ben biliyorum, Ben oldum" dediğim an benim bittiğim andır.
    Burada Sn djoz başta olmak üzere herkesten çok şey öğrendim ama senden hiç birşey öğrenemedim bunu bilesin.
    Saf egosun başka bir şey değilsin.
    Rica ederim bana bir daha yazma beni alıntılama..
    Hadi sağlıcakla. Seninle polemik mi asla...
    Düşman başına...
    Mal pazarlamaya çalışma sen de.

Herkes pozisyonuna göre konuşabilir tabi. Ama evini satıp kirada oturunca konut almayı, konut yatırımını yerin dibine sok. Sonra malı mülkü konuta yatırıp 3-5 tane alınca, konut güzellemesine başla.

Bırak bu ayakları..biz kimin ne olduğunu biliyoruz...Yok benden bir şey öğrenememiş. Benim çok bilmişlere ir şey öğretecek halim yok, öğretmen de değilim zaten.

pazarlama faaliyetlerine karşı her zaman yazacağım, kusura bakma.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Sadece laf ebesi değilsin iftiracısın cauti.

Kuşadası'nda mal alan Türk mü var? Hepsi Rus Ukraynalı vb yabancılar var ve benim tüm konut yatırımlarımın hepsi Kuşadası sahilde. Yahu burada aktif yazan hepi topu 3 5 kişiyiz. Burada bir tarafımızı da yırtsak Koskoca emlak trendini değiştiremeyiz.

Ama Pozisyonumu sonuna kadar savunmamı pazarlamak diyecek kadar seviyesizsin.

Ben seni asla alıntılamadım 15 yıl boyunca ama sen sürekli etrafa saldırmak için bahane arar durusun ne zaman vobda-borsada terste kalsan hep aynı hareketleri yaparsın hiç değişmeyeceksin.

Bak bir daha diyorum birbirimizi red listesine alalım ne dersin?
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. 24 yıldır bu forumdayım...açılışından bu yana yazıyorum...aynı isimle hem de..kimler geldi kimler geçti...öyle 50 kere isim değiştirerek gelip gidenlerden değilim.

Bu başlıkta da en başından beri yazıyorum..her dönem pozisyonunu agresif bir şekilde savunanlarla uğraştım...4-5 yıl önce de ev sahipliği enayilik, kirada oturmak çok daha akıllıca diyenlerle doluydu burası...bana yatırım uzmanlığı öğretiyorlardı, eve verecek parayla para kazandıklarını, böylece çok daha iyi şartlarda kirada oturduklarını anlatıp durdular.

Devir değişti tabi, şimdi de konut aşağı konut yukarı...alabiliyorsan bir kaç tane al...beton karaborsa olacak..evler pırlanta olacak vsvs.

Halbuki bu fanatikler o kadar kör ki..aynı durumun saçma ekonomi politikaları yüzünden her mal için geçerli olduğunu göremiyorlar..bugün araba pazarı karaborsa olmuş...5-6 ay sonra gelecek otomobiller şimdiden satılmış..ikinci el arabalar sıfır arabadan pahalı hale gelmiş.

Bu arizi dönem 1-2 yıl, artık ne kadar bilmem, ama biraz daha sürer...bu nedenle gaza gelip, pazarlama faaliyetlerine kanıp işlem yapmayın. Dün ev-araba stoklayanlar, elindeki malı satınca tekrar kötüleme faaliyetlerine başlarlar. Birikimleri kısıtlı, hayatında 1 ev+1 araba alabilecek birikimi bile olmayan, bunu bile kısmen borçlanarak yapacak kesim çok dikkatli olsun derim...Mümkünse, idare edebiliyorsanız şu dönem ev de araba da almayın derim naçizane.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Vay be, burada yazılanları okumamıştım..tam ibretlik olmuş.

1,5 sene bile olmamış, neredeeen, nereyeee gelinmiş! Allah herkese yeri geldiğinde kızaracak bir yüz nasip etsin!!!

"Bir TV kanalını açıyorum ev fiyatları artacak diyen emlakçı

Diğer TV kanalını açıyorum araba fiyatları artacak diyen galerici..

Emlakçılar ile galericilerin parmağında oynattığı bir ülkeyiz..."

"Hem yaz hem kış egenin Turistik bir ilçesinde deniz kenarında kiralık müstakil bir evde yaşıyoruz. Değil yazlık, kışlık gayrimenkul bile satın almama gibi bir prensibim var. Finansal özgürlüğüme bu prensibim sayesinde kavuştuğumdan dolayı istesem şuan birçok gayrimenkul alabilme imkanım olmasına rağmen prensibime ölene dek sadık kalmayı ve onu çiğnememeyi düşünüyorum.
    Hemen likite dönüşebilen nitelikteki yatırımları tercih ediyorum."

7. Cauti hala yazıyorsun bakıyorum.

Bu arada pazarlamacı diye iftira atmışsın ya yıllardır hisse yatırımı yaparım bir tane bile hisse topicinde paylaşımımı göremezsin ve hatta hisse adını bile ağzıma almam. Kazayla biri etkilenir diye o derece hassasım hisse senedi konusunda.

Ama senin profil sayfana bir baktım maşallah bol bol hisse pazarlamışsın.

Kişi kendinden bilir işi

8. Yukarıdaki mesajda Sn. Cautionary yazdıkları doğru.

Şu an her türlü mal karaborsada ya da öyle olmak üzereymiş gibi konumlanıyor. Kendi sektörümde mal bulabilmek için tedarikçi ile yalvar yakar vaziyetteyim. O da satmak istemiyor çünkü onun malı çektiği yer de ona satmak istemiyor

Otodaki durum ekşide her gün yazılıyor. Bayiiler rüşvet karşılığı veriyorlar araçları müşterilere. Bugün liste fiyatından satsa, sattığını yeniden stoğa koyuncaya kadar geçen zamanda gelecek zamlar adamı zarara sokacağı için böyle oluyor.

Bunun adı yüksek enflasyon.

Mala fiyat koymanın imkansız ve de anlamsız gelmesi bir sonuçtur.

Malını satan arkasından baka kalır çünkü eldeki parayla yenisini alıncaya kadar fiyatlar öyle bir gider ki elindeki para, para etmez.

Paranın değeri yok. Faizler aşırı düşük. Bu böyle gitmeeeez

Sayfa 959/1312 İlkİlk ... 45985990994995795895996096196910091059 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •