Sayfa 441/1011 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: ViOP XLIX

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    tam tersi... doları satıp TL'ye dönüp o TL teminat ile viop kontratı satacaksın o faizi kazanmak için...

ayrıca burda tabi bir arbitraj yok, kontratı sattığın vade sonu dolara dönmek istersen o gün itibariyle kur satış fiyatının üstünde ise zarar edersin... sadece kontratı sattığın vade için sabit faiz getirisini olası dolar kazancına/kaybına takas ediyorsun...
    hangi durumlarda zararlı çıkarsın bu denklemde...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    hangi durumlarda zararlı çıkarsın bu denklemde...
    misal haziran vade şu anda 21.42 ...

Sen bugun dolarını 19.09'dan sattın.. TL'ye döndün... o TL ile haziran vadede sattığın dolara denk gelecek kontratı sattın...

Haziran sonu için, yani 3 ay için %12.2 getiri sabitledin kendine.... Bu 3 ayın sonunda, yani haziran sonu tekrar dolara dönmek istedin diyelim... O gün itibariyle, bu 3 ayda dolar %12.2'den fazla artar ve 21.42 üzerine çıkarsa zarar edersin... altında kalırsa karda olursun...

Tabi bu hesapta bütün alım/satım makaslarını, komisyonları, vergileri filan da atladık. TL takasbankta bir miktar nema alacaktır, onu da eklemek lazım.. Bunları ayrıca masraf olarak düşeceksin, yani bunları da hesaba katınca aslında haziran sonu kur 21.42 değil 21.2'nin hafif üzeri bile olsa muhtemelen zarar edersin...

Dolar satışından gelen TL'nin tamamı takasbakta teminat olarak durmak zorunda değil tabi, bir kısmı mevduatta tutarak ek getiri de mümkün ama burda da doların aşırı artışı durumunda margin call tehlikesi alınmış olunur... Yine de biraz risk alıp yarısı mevduatta tutularak 3 ay için %3 civarı ek getiri mümkün.. Bu da break-even kur seviyesini 22 civarına çıkarmış olur haziran sonu için...
    Son düzenleme : Desperado; 27-03-2023 saat: 12:23.
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Konka nasıl lemur abi, ucuzlamış mı
    77 den 38 e geldi
    yuh o kdr dustu mu düşse de alsam diyordum bilançosu mu kötü ki en az 100 olur diyordum . inceleyelim

4.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

Sen bugun dolarını 19.09'dan sattın.. TL'ye döndün... o TL ile haziran vadede sattığın dolara denk gelecek kontratı sattın...

Haziran sonu için, yani 3 ay için %12.2 getiri sabitledin kendine.... Bu 3 ayın sonunda, yani haziran sonu tekrar dolara dönmek istedin diyelim... O gün itibariyle, bu 3 ayda dolar %12.2'den fazla artar ve 21.42 üzerine çıkarsa zarar edersin... altında kalırsa karda olursun...

Tabi bu hesapta bütün alım/satım makaslarını, komisyonları, vergileri filan da atladık. TL takasbankta bir miktar nema alacaktır, onu da eklemek lazım.. Bunları ayrıca masraf olarak düşeceksin, yani bunları da hesaba katınca aslında haziran sonu kur 21.42 değil 21.2'nin hafif üzeri bile olsa muhtemelen zarar edersin...

Dolar satışından gelen TL'nin tamamı takasbakta teminat olarak durmak zorunda değil tabi, bir kısmı mevduatta tutarak ek getiri de mümkün ama burda da doların aşırı artışı durumunda margin call tehlikesi alınmış olunur... Yine de biraz risk alıp yarısı mevduatta tutularak 3 ay için %3 civarı ek getiri mümkün.. Bu da break-even kur seviyesini 22 civarına çıkarmış olur haziran sonu için...
    bu işe çok kafa yoran var bu işten nasıl kemikten et çıkarırım diye...

kimi kkm ye giriyor kimi canlı tutuyor...

bazısı arbitraj peşinde...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. hiç hareket etmeyen kağıtları bakmalı son 1 sene ve halka arz olup primlenmeyenlere

6.  Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    yuh o kdr dustu mu düşse de alsam diyordum bilançosu mu kötü ki en az 100 olur diyordum . inceleyelim
    Alka var o da yüzde 100 e yakın düşmüş 49 dan 24 e
    Elin değmişken bakıver,
    Hamdım Piştim Yandım

7. Suan dolara temiz %12-17[miktara gore] veren bankalar var
    Degermi vadelide ugrasmaya
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu işe çok kafa yoran var bu işten nasıl kemikten et çıkarırım diye...

kimi kkm ye giriyor kimi canlı tutuyor...

bazısı arbitraj peşinde...
    arbitraj risksiz kazançtır... misal bir bankadan düşük faizli kredi çekersin, nasıl çekeceksen.. banka da sormazsa ne yapacan bu parayla diye... gider 19.09'dan dolar alır, aynı anda 21.42'den de aynı miktara denk haziran kontratı satarsın... haziran sonu o ikisi zaten dolar kaç olursa olsun birbirine denk kapanacak, getiri fix %12.2 ...

senin kredinin 3 aylık faizi %12.2'den düşükse, al sana arbitraj...

tabi yine vergileri komisyonları atladık...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 441/1011 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •