Sayfa 440/1011 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: ViOP XLIX

1. sabit getiri topiğinden aldım bir öneri...

pilavli pilavli is offline

Elinde dolar olanlar için arbitraj:
    doları sat, temmuz - aralık 2023 vadeli herhangi bir viop kontratı al, yıllıklandırılmış kazanç %50 dolayında, %5 viopta dolar kazancından vergiyi düşersen %45 net eder. Az bir kontrat alım satım komisyonu, bir de dolar alım satım marjını da hesaba katmak lazım ama biraz piyasayı takip edip %50nin üstü de yakalanabilir. Dolayısıyla %45 net getiri mümkündür.

Örnek: yılsonu dolar kontratı 26,31den işlem görüyor şu anda, spot dolar 19,09. Hesabı burdan yapabilirsiniz.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2. [QUOTE=*Bozkurt;6362436]Halka arzlardan akfye 12 gün sonra bugün ilk defa tavanı bozdu, tekrar tavan oldu hacimde iyi ve tekrar tavanı bozdu sence bugün o tahtada trade edilir mi lemur abi[/Q

bilemem altan ben ustad degilim ama ucuz gördügüm yan kagıtları payalsıyorum

3. mesela bilisimlerden ARDYZ ve EDATA mantıklı

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    O zaman kaldıraç 6 oluyor...Bakalım kaldıracı kaça kadar indirecekler.

bir de 2X uygulayanlar var..o zaman kaldıraç 3 olur..
    Yakında sabit kaldıraça geçecek Takasbank. Örnegin endeks 1 e 7 günlük bu oranı tutturacak şekilde hergün değişecek gerekli teminat. Pay vadeli için de aynı

5. Çok tehlikeli, endekis mühendisliği yaparlar sen gram kazanaman
    Ekranın en üst köşesine yazıyı as dursun. Hiç unutmazsın
    "Senin hisse yükselmeyebilür ama vob mecbur yükselir"
    Haftasonu arkadaşlarla borsadan konuşuyoduk, yan kaatlar dan bazılarının tepeden yüzde 100 e düşenler olduğunu söyleyince hadi ya çok ucuzlamış dedik ama endekis halen 5binlerde
    Yani endekis hiç düşmemiş
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    sabit getiri topiğinden aldım bir öneri...

pilavli pilavli is offline

Elinde dolar olanlar için arbitraj:
    doları sat, temmuz - aralık 2023 vadeli herhangi bir viop kontratı al, yıllıklandırılmış kazanç %50 dolayında, %5 viopta dolar kazancından vergiyi düşersen %45 net eder. Az bir kontrat alım satım komisyonu, bir de dolar alım satım marjını da hesaba katmak lazım ama biraz piyasayı takip edip %50nin üstü de yakalanabilir. Dolayısıyla %45 net getiri mümkündür.

Örnek: yılsonu dolar kontratı 26,31den işlem görüyor şu anda, spot dolar 19,09. Hesabı burdan yapabilirsiniz.
    tam tersi... doları satıp TL'ye dönüp o TL teminat ile viop kontratı satacaksın o faizi kazanmak için...

ayrıca burda tabi bir arbitraj yok, kontratı sattığın vade sonu dolara dönmek istersen o gün itibariyle kur satış fiyatının üstünde ise zarar edersin... sadece kontratı sattığın vade için sabit bir getiriyi olası dolar kazancına/kaybına takas ediyorsun...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    O zaman kaldıraç 6 oluyor...Bakalım kaldıracı kaça kadar indirecekler.

bir de 2X uygulayanlar var..o zaman kaldıraç 3 olur..
    Normalde
    fiyat düşerken teminat rakamı da düşmekte idi
    şimdi fiyat düşmüş
    temimat artmış

8.  Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    mesela bilisimlerden ARDYZ ve EDATA mantıklı
    Konka nasıl lemur abi, ucuzlamış mı
    77 den 38 e geldi
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 440/1011 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri