Deva hakkında kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrıca satış pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarına bağlı olarak ciro artış oranından çok artabiliyor.
Bu nedenle benim odağım ciro tahmini, brüt kar, en fazla kur etkisi hariç efk(buna net faaliyet karı deniyor sanırım). Sektör verilerinden ilk çeyrek 2 milyar ciro geleceğini ön görebiliyorum, bir de godot u bekler gibi ihracat tarfında sürpriz bekliyoruz...işin ilginç yanı, bu yıl ilk üç ay sektörde ihracat rakamları da iyi gidiyor.
Ben hep orta vade yatırımcılığı savundum, bist ve bistteki çoğu hisse zaten döngüsel..çok güzel istisnai bir kaç şirket hariç, dolar bazlı bir yere gidebilen pek yok...bu nedenşe orta vade yatırımı savunuyorum bistte.
Bunun tek istisnası bu kağıt...buna da 2023 sonuna kadar süre verdim..oldu oldu, olmadı çay demler içeriz...sonuçta buradan elde edeceğim kar ya da zarar hayatımı değiştirmez...bir noktada olmayacak demek ki diyip çıkarım...o noktayı da 2023 sonu olarak belirledim. bekleyip göreceği artık.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri