Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Deva hakkında kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrıca satış pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarına bağlı olarak ciro artış oranından çok artabiliyor.

Bu nedenle benim odağım ciro tahmini, brüt kar, en fazla kur etkisi hariç efk(buna net faaliyet karı deniyor sanırım). Sektör verilerinden ilk çeyrek 2 milyar ciro geleceğini ön görebiliyorum, bir de godot u bekler gibi ihracat tarfında sürpriz bekliyoruz...işin ilginç yanı, bu yıl ilk üç ay sektörde ihracat rakamları da iyi gidiyor.

Ben hep orta vade yatırımcılığı savundum, bist ve bistteki çoğu hisse zaten döngüsel..çok güzel istisnai bir kaç şirket hariç, dolar bazlı bir yere gidebilen pek yok...bu nedenşe orta vade yatırımı savunuyorum bistte.

Bunun tek istisnası bu kağıt...buna da 2023 sonuna kadar süre verdim..oldu oldu, olmadı çay demler içeriz...sonuçta buradan elde edeceğim kar ya da zarar hayatımı değiştirmez...bir noktada olmayacak demek ki diyip çıkarım...o noktayı da 2023 sonu olarak belirledim. bekleyip göreceği artık.
Abi söylediklerinde tek çekincem, şirketin cirosunda tahmin edebileceğimizin çok çok üstünde büyüme olursa ve şirketin işletme sermayesi ihtiyacı, beklenen kardan çok daha fazla büyür ise ne olacak ?
Firmanın alacak tahsil süresinin 125 gün olduğunu biliyoruz , ciro alacağa dönüşüyor buda bize işletme sermaye açığı olarak dönüyor , bunu finanse etmek için de kısa vade yabancı kaynaklara başvuruluyor...
Bu ciro artışı olacaksa piyasa önden bunu fiyatlamaz mıydı tam tersi yıl başından itibaren 70 tl lerden buraya geldik , bizim bilmediğimiz neyi fiyatlıyor piyasa ?

Tam bu noktada %100 üzerinde ciro artışı nın finansı acaba 1,5 mia tl tahvil ihracında gizli olabilir mi diye aklıma geliyor...

Sevgilerimle.