Deva hakkýnda kesinlikle net kar tahmini yapmam...kur zaten önemli bir etken, ayrýca satýþ pazarlama giderleri de yeni ürün lansmanlarýna baðlý olarak ciro artýþ oranýndan çok artabiliyor.
Bu nedenle benim odaðým ciro tahmini, brüt kar, en fazla kur etkisi hariç efk(buna net faaliyet karý deniyor sanýrým). Sektör verilerinden ilk çeyrek 2 milyar ciro geleceðini ön görebiliyorum, bir de godot u bekler gibi ihracat tarfýnda sürpriz bekliyoruz...iþin ilginç yaný, bu yýl ilk üç ay sektörde ihracat rakamlarý da iyi gidiyor.
Ben hep orta vade yatýrýmcýlýðý savundum, bist ve bistteki çoðu hisse zaten döngüsel..çok güzel istisnai bir kaç þirket hariç, dolar bazlý bir yere gidebilen pek yok...bu nedenþe orta vade yatýrýmý savunuyorum bistte.
Bunun tek istisnasý bu kaðýt...buna da 2023 sonuna kadar süre verdim..oldu oldu, olmadý çay demler içeriz...sonuçta buradan elde edeceðim kar ya da zarar hayatýmý deðiþtirmez...bir noktada olmayacak demek ki diyip çýkarým...o noktayý da 2023 sonu olarak belirledim. bekleyip göreceði artýk.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri