Sayfa 541/1009 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Asgari ücret=300 usd benim için piyasa normale dönmüş demektir.....
    300 olmaz.. deli gibi dolar enflasyonu var..
    şu anda bile reel maliyet olarak düşük...
    kur olarak yüksek..

tokyo fiyatı çekip bangladeş maaşı veremezsin..

Memento mori

2. gelir artış hızının üstünde fiyat artışı var..
    zam yapmadan deval yapılırsa rayına oturur.. başka türlü oturmaz..
    yada resesyona girecez.. kemer sıkma 30% işssizlik yüksek kur yüksek faiz...
    hangi şanslının kucağında kalacaksa, ekran zırlaması provalarına başlasın..

et 400/kg - 20 kurdan 20$ yapar..
    https://agridata.ec.europa.eu/extens...al/prices.html
    eu bölgesi karkas ortalama 5 euro.. bizde 11.6 euro../250 tl

20$ bak.. 40-60 bin dolar/yıl maaşlı ülkelerde olmayan fiyat oranı bu..
    bir örnek bu
    müdehale gelmezse çok şey elde kalacak/yitip gidecek..
    Memento mori

3. Sanki bu Hilal Kaplan konusu gündem değiştirmek için yapılıyor.

Aynı Ersan Şen'in karşısına Küçük'ü çıkarıp, sopalatıp milletin gazını almaya çalışmak gibi, Kaplan'ı meze yapmış olabilirler, sonunda da mağdur yaratacaklar bi şekilde....

Ekonomi vurgulanmalı, enflasyon, dolar...

Muharrem İnce de sözcüsünün eşinin Kolin İnşaatte çalıştığını kabul etmiş, ama gerisi izahatı ne bulamadım çünkü tam orada bir madara muhabbeti kopuyor, anlayamadım ne diye açıklıyor. Bi de eskiden Cengiz İnşaatten finansal destek alıyor iddiaları olmuştu, mahkemeye gidiyorum demişti, noldu takip etmedim.

100.000 imza toplamak için İnce'ye seferber oldu AKP il ilçe teşkilatları zaten.

Fazla da gevşememek lazım, her an trafoya kedi girebilir bakın...

4. Asgari sıfır "0" dolar olmadan piyasa dengesini bulmaz.

10 yıl tecrübeli eleman 15bin hadi diyelim 20bin tl alırken, işe yeni başlayana 8500tl verilmesi normal değil.

Yüksekten prim ödeyen emeklilere atılan kazık da ortada. Minimumdan prim yatıranların maaşlarını şak diye 7500tl ye çektiler. O zaman o kadar sene yüksekten prim ödeyenlerin hakkı nerede?

Herkesi vasatlıkta, fakirlikte, aptallıkta eşitleme sisteminin sonu getirilmeli.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Asgari sıfır "0" dolar olmadan piyasa dengesini bulmaz.

10 yıl tecrübeli eleman 15bin hadi diyelim 20bin tl alırken, işe yeni başlayana 8500tl verilmesi normal değil.

Yüksekten prim ödeyen emeklilere atılan kazık da ortada. Minimumdan prim yatıranların maaşlarını şak diye 7500tl ye çektiler. O zaman o kadar sene yüksekten prim ödeyenlerin hakkı nerede?

Herkesi vasatlıkta, fakirlikte, aptallıkta eşitleme sisteminin sonu getirilmeli.

Tüm bunlar anket sonuçlarının çok kötü olmasından kaynaklanıyor...Milleti 40 yaşında emekli ettiler...Seçimden sonra sistem normale dönmese yüksekten SGK primi ödemek anlam ifade etmeyeceği gibi Yurtdışına çıkma şansı olan tecrübeli elemanlarda ülkeyi terk edeceklerdir...Sonra bangladeş mi afgan mı neresi olursak öyle birşey olacağız...Vasıfsız toplum........

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    300 olmaz.. deli gibi dolar enflasyonu var..
    şu anda bile reel maliyet olarak düşük...
    kur olarak yüksek..

tokyo fiyatı çekip bangladeş maaşı veremezsin..
    Aslında benim kriterim 250 usd ama dolar enflasyonunu da hesaba katarak 300usd dedim...Dış ticaret verileri de beni doğruluyor...

7. Piyasa Sıkıştı! Bankalar Döviz Toplamak İçin Ödül Veriyor

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Aslında benim kriterim 250 usd ama dolar enflasyonunu da hesaba katarak 300usd dedim...Dış ticaret verileri de beni doğruluyor...
    dış ticaret verisine, bu ülkedeki 40 milyonun etkisi, dağa kelebeğin zıçması kadar..
    ne olduğu, banka hesaparından belli.
    yanda boru fışkırırken, damlayan muslukla uğraşılıyor..
    Memento mori

Sayfa 541/1009 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •