gelir artış hızının üstünde fiyat artışı var..
zam yapmadan deval yapılırsa rayına oturur.. başka türlü oturmaz..
yada resesyona girecez.. kemer sıkma 30% işssizlik yüksek kur yüksek faiz...
hangi şanslının kucağında kalacaksa, ekran zırlaması provalarına başlasın..
et 400/kg - 20 kurdan 20$ yapar..
https://agridata.ec.europa.eu/extens...al/prices.html
eu bölgesi karkas ortalama 5 euro.. bizde 11.6 euro../250 tl
20$ bak.. 40-60 bin dolar/yıl maaşlı ülkelerde olmayan fiyat oranı bu..
bir örnek bu
müdehale gelmezse çok şey elde kalacak/yitip gidecek..
Memento mori
Sanki bu Hilal Kaplan konusu gündem değiştirmek için yapılıyor.
Aynı Ersan Şen'in karşısına Küçük'ü çıkarıp, sopalatıp milletin gazını almaya çalışmak gibi, Kaplan'ı meze yapmış olabilirler, sonunda da mağdur yaratacaklar bi şekilde....
Ekonomi vurgulanmalı, enflasyon, dolar...
Muharrem İnce de sözcüsünün eşinin Kolin İnşaatte çalıştığını kabul etmiş, ama gerisi izahatı ne bulamadım çünkü tam orada bir madara muhabbeti kopuyor, anlayamadım ne diye açıklıyor. Bi de eskiden Cengiz İnşaatten finansal destek alıyor iddiaları olmuştu, mahkemeye gidiyorum demişti, noldu takip etmedim.
100.000 imza toplamak için İnce'ye seferber oldu AKP il ilçe teşkilatları zaten.
Fazla da gevşememek lazım, her an trafoya kedi girebilir bakın...
Asgari sıfır "0" dolar olmadan piyasa dengesini bulmaz.
10 yıl tecrübeli eleman 15bin hadi diyelim 20bin tl alırken, işe yeni başlayana 8500tl verilmesi normal değil.
Yüksekten prim ödeyen emeklilere atılan kazık da ortada. Minimumdan prim yatıranların maaşlarını şak diye 7500tl ye çektiler. O zaman o kadar sene yüksekten prim ödeyenlerin hakkı nerede?
Herkesi vasatlıkta, fakirlikte, aptallıkta eşitleme sisteminin sonu getirilmeli.
Tüm bunlar anket sonuçlarının çok kötü olmasından kaynaklanıyor...Milleti 40 yaşında emekli ettiler...Seçimden sonra sistem normale dönmese yüksekten SGK primi ödemek anlam ifade etmeyeceği gibi Yurtdışına çıkma şansı olan tecrübeli elemanlarda ülkeyi terk edeceklerdir...Sonra bangladeş mi afgan mı neresi olursak öyle birşey olacağız...Vasıfsız toplum........
Piyasa Sıkıştı! Bankalar Döviz Toplamak İçin Ödül Veriyor
Yer İmleri