Kemal kýlýçdaroðlu da milli gelir 20.000 dolar diyor maaþlara zam diyor ..
Kemal kýlýçdaroplu ucuz iþ gücü ve Pahalý dolar ile kur avantajýna karþýyým dedi açýk seçik YÜKSEK DOLAR kuru rekabet avantajý kazandýrmaz katma deðerli ürün ve spesifik ürün üretimine dayalý sanayileþme hamlelerinden söz etti ama kur zaten ana sorun deðildir . Pazar bulma sýkýntýsý dýþ pazarlarda temel meseledir marka yok ileri teknoloji az özel ürün uzmanlaþýrlar ürün katma deðerli ürün az sonrasý …. Boþ hayaller olmamalý ! Ya otomotiv ya uçak ya kimya ya ilaç üretirsin tekstil maden nalburiye kap kaçak üretip dünyaya satarak zengin olamazsýn Avrupai üretim modeli veya Çinli üretim modellerinin her ikisini de birlikte seçip uygulamak þart Hollanda gibi tarým ihracatý hamlesine de kafayý takmak yersiz ve gereksizdir .o iþ 4 senede baþarýlmaz , 10 sene ve dev tarýmsal hayvancýlýk merkezleri ve lojistik odaklý üretim gerek 6 tane Çukurova veya 2 Konya kadar damlama sulama þehirleri kurmak gerek . Meralarý sýfýrdan var etmek bilimi dinamik kullanmak gerek ! Çok ciddi çalýþmak þart Hollanda’yý süt peynir ve ette geçebilmek için …
GAP projesi diye 25 sene kandýrýlmýþ bir milletiniz gap ile dünya devi olacaktýk ilkokul terk çiftçilerimiz vahþi sulama ile hal topraklarýný tuzlu çöle döndürdü kusa sürede , güya milli meseleydi ama ne biçim yönetildi bir bilseniz ! Komik bir trajedidir GAP ve tarým fiyaskolarý ülkemizde … savurgan ve kontrolsüz sulama yapýnca tarýmsal üretim uzaya çýkmýyor hayvanla da aç kalýyor , biyolog yok veterinerler cahilse iþ tüccar aþý ilaç tohum satan þirketlere kalýyor oyuncak oluyorsun zaten senede 6 ürün alýp ülkenin Ýsviçre Hollanda olmasý imkansýzdý ama masal anlattýlar millete …
Dolar tl düþmeden % 6 büyüme ile milli gelir 20.000 dolar olamaz zaten hedef Deðersiz dolar arkadaþlar
Beni Konþturmayýn ülkemiz cahil hain doludur ve tembel hazýrcýlýða kolaya düþkün elit kesim de yaygýndýr maalesef , para babalarý da anti bilimsel olmasalar bile öyle ortamda yetiþmiþtir , örneðin kod yazmak dünyaya kafa tutmak hayal kurmak sadece Türk gençlerin özelliði olup eskilerin bu özelliði varsa bile iþlevsel bile deðildir . Türk kapitalizmi Özer’le 1920 lerden kalan eski teknoloji betoncudur ve hatta 19 yy kafalýdýr gerici bir anlayýþ ülkemizde her konuda maalesef çoktur
bu kafalarý siyaset veya KK danýþmanlarý her kimse deðiþtiremezse rifkin veya baþkalarý yetmeyebilir akp ve planlama teþkilatý dönemlerinden farklý bir inovasyon ve iyileþme de beklemiyorum .
Bilim ana konuysa Kemal K bilime önem veriyorsa trt de her akþam 365 gün bilim konulu açýk oturumlar yayýnlanýr tarým sanayi hayvancýlýk konuþulur o zaman biz de deriz ki BU ADAMLAR CÝDDÝ PROJELER CÝDDÝ 3 seneye meyveler toplanýr proje net yoksa ne para gelir ne 300 milyar dolar yatýrým gelir ne de neticeler alýnýr !
Hollanda’yý nasýl geçeceksin hele onu söyle ben Yapay zekaya sordum Bana kimyasal tüm ilaç ve hayvansal gýdalarýn vitaminlerin listesini bile verdi yapay zeka gpt 4 mü neyse demek araþtýrýnca bilgiye ulaþýlýyor zor iþler deðil bu bilimle ilgilenmek özetle))
Yer Ýmleri