Sayfa 614/1009 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,905 - 4,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    90 larda 80 lerin sonundakibdurumu yaşıyoruz , onsu 2043 alış 2053 satış yeşil başlı gövel ördek
    ise alış 20.438 satış 20.646 tesadüf rakamlar benzer bu anlık rakkam.

Tabii ki gerçekte ödenen rakamlara bakmalıyız . Yoksa ne anlamı kalır .
    Valla bence şöyle

Bankalarla serbest piyasa arasında tam bir irtibat olsa, kısıt, limit olmasa,

Aynı gün şak diye banka kurundan fiziki çekip, Kapalıçarşıya boca etmek mümkün olsa...veya bunu bankanın zaten kendi yapsa, veya Kapalıçarşı gidip bankadan direk alsa istediği kadar.......yani fiyatlansa, arbitre edilse, iki piyasanın makasları arasında ortada bir yerde yeni makas oluşur, yani yakınsarlar.

Garip bir durum...grafiğin rasyonun eski kısımları doğru, son kısımları yanlış gibi oluyor sanki..Veya komple serbest piyasa ama onun da son kısmında ekstra bir fiyatlama var.

2. Bir şey dikkatimi çekti. Migros önceden zamlı fiyatlıyor. Önce Migrosa bakın sonra başka yerden alın.

3. Başta Tüpraş petrol ithalatçıları dövizi nerden temin ediyor bu konuda bilgisi olan var mı?
    Sonuçta piyasaya TL bazında petrol veriyor.
    İthalatın devamı için dövizi devamlı bulmak zorundalar.

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Valla bence şöyle

Bankalarla serbest piyasa arasında tam bir irtibat olsa, kısıt, limit olmasa,

Aynı gün şak diye banka kurundan fiziki çekip, Kapalıçarşıya boca etmek mümkün olsa...veya bunu bankanın zaten kendi yapsa, veya Kapalıçarşı gidip bankadan direk alsa istediği kadar.......yani fiyatlansa, arbitre edilse, iki piyasanın makasları arasında ortada bir yerde yeni makas oluşur, yani yakınsarlar.

Garip bir durum...grafiğin rasyonun eski kısımları doğru, son kısımları yanlış gibi oluyor sanki..Veya komple serbest piyasa ama onun da son kısmında ekstra bir fiyatlama var.
    Merkez Bankası sessiz en büyük oyuncu hem denetliyor görüntüsü var hem de oynuyor ne oluyorsa katkısı var yoksa bankalar için hava hoş onlar al satci

Asil mesele son kısım az uyussa da fiyatlar tenzilatli mi yani BIST i fiyat olarak nasıl görüyorsunuz ?
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Başta Tüpraş petrol ithalatçıları dövizi nerden temin ediyor bu konuda bilgisi olan var mı?
    Sonuçta piyasaya TL bazında petrol veriyor.
    İthalatın devamı için dövizi devamlı bulmak zorundalar.
    Benim bildiğim merkez çekildi.
    Piyasadan alıyor
    Botaşta
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Merkez Bankası sessiz en büyük oyuncu hem denetliyor görüntüsü var hem de oynuyor ne oluyorsa katkısı var yoksa bankalar için hava hoş onlar al satci

Asil mesele son kısım az uyussa da fiyatlar tenzilatli mi yani BIST i fiyat olarak nasıl görüyorsunuz ?
    Valla Bist normal değil 'paranormal' yaklaşıyorum, seçime kadar/esnasında yıkmazlar en azından diye dipten kalkarken girdim.

Son bi zirve ihtimali var, ama bu şartlarda nasıl mümkün olur bilemem. Ben daha çok en az 5500 ler tekrar görülüre oynuyorum.

Bakarsınız varlık fonumuz attırır ordan 1 milyar dolar daha....Bistin ön bahçesinden LPG neyim fışkırır.

Haber arkadan gelir, yoksa d bulurlar bir şey.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a ABD'de cezai kovuşturma açılabilmesine olanak sağlayan alt mahkeme kararını iptal etti. Kararın ardından Halkbank hisseleri yükseldi.

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...=sol_surmanset
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Valla Bist normal değil 'paranormal' yaklaşıyorum, seçime kadar/esnasında yıkmazlar en azından diye dipten kalkarken girdim.

Son bi zirve ihtimali var, ama bu şartlarda nasıl mümkün olur bilemem. Ben daha çok en az 5500 ler tekrar görülüre oynuyorum.

Bakarsınız varlık fonumuz attırır ordan 1 milyar dolar daha....Bistin ön bahçesinden LPG neyim fışkırır.

Haber arkadan gelir, yoksa d bulurlar bir şey.
    Seçimden sonra para gelecekse ki gelmeli , zira mevcut cambazlik sürdürülemez para gelirse her koşulda BIST gider, bistin gitmemesi için mevcut durumun aynen devamı gerekir diye düşünüyorum. Dolar 25 olsa BIST yine ucuz kalır yanı bu ana göre . Wishfull thinking midir nedir bilmem o kadarıni
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Sayfa 614/1009 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •