Faaliyet raporunda 8 ile 11.sayfa arasını okudugunuzda işiniz bitiyor.
Eğer enerji fiatları düşerse ikinci çeyrekten itibaren rekabet edebilir seviyeye geliriz diye bir de cümle var.
Kısaca aşağıya ekliyorum zaten gerisi hikaye...
![]()
Faaliyet raporunda 8 ile 11.sayfa arasını okudugunuzda işiniz bitiyor.
Eğer enerji fiatları düşerse ikinci çeyrekten itibaren rekabet edebilir seviyeye geliriz diye bir de cümle var.
Kısaca aşağıya ekliyorum zaten gerisi hikaye...
![]()
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
ÇEMTAŞâ€™IN KONUMU
Çemtaş, 2023 yılının ilk üç ayında, normal olan iç ve dış çelik talepleri için genelde üç vardiya üzerinden çalışabilmiştir. Yılın Ocak ve Şubat aylarında aşırı mamül stokları ve Türkiye enerji fiyatlarının hala çok yüksek olması, ihracatını azaltmış ve de iç satışlarınıda yavaşlatmış, bu bağlamda üretim ve satışlar azalış eğilimi göstermiştir.
Türkiye otomotiv sektörü ilk çeyrekte, fiyatların artış beklentisiyle üretimde % 21,1 oranında artış göstermiştir. Otomobil üretim ve satışlardaki artış yatırım amaçlı olmasından kaynaklanmaktadır.
Çelik fiyatları genelde hammadde fiyatlarının, başta hurdanın ve ferro alyajların fiyat hareketlerine paralel olarak değişmektedir. Hurda, ilk üç ayda USD 400-450 seviyelerinde seyretmiştir.
2022 yılının ilk üç ayında petrol fiyatlarının artışı, enerji (elektrik, doğalgaz) fiyatlarının aşırı yükselmesi, dünya ve enerji bağımlısı Türkiye’deki çelik fiyatlarında kayda değer artışlara sebep olmuştur.
2023 Yılının ilk üç ayında enerji fiyatlarının dünyada gerilemesi ile, çelik fiyatlarının aşırı yükselmesini önlemiştir. Enerji ucuz ülkeler rekabette hala daha avantajlı durumlarını devam ettirmektedirler.
Türkiye’deki pahalı enerji, ihracatımızı da geriletmiştir.
İkinci çeyrekten itibaren kayda değer gerileyen enerji fiyatları ile tekrar rekabetin yakalanabileceğini tahmin etmekteyiz.
Enseyi karartmayalım. "2. Çeyrekten itibaren düzelecek diyor şirket."
Benim yorumum.
Zinhar Yatırm tavsiyesi değildir.
Döngüsel şirketlere bulaşmamak vardı. Bu da bize ders olsun.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Çok pis hazır olun dirayetinizi koruyun...
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Yer İmleri