Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
İstanbul'da ortalama ev kirası 13 bin TL'ye yükseldi.
Yorumu: Gerekli önlemler alınmazsa İstanbul'da ne işçi bulunacak ne de memur kalacak!
Yatırım tavsiyesi değildir.
Dask budur
Yangınla ilgili Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak bir açıklama yaptı. Sancak, "Önemli olan can kaybının yaşanmamasıdır. Binalar yıkılır, yenisi yapılır. Maddiyatla ilgili her şey halledilir. Yaralı ya da vefatın olmaması tesellimiz. Bina güvenliği ve görevlileri anında müdahaleyle tahliye yapmışlar. Hepimize geçmiş olsun" dedi.
https://www.izgazete.net/folkart-yon...aciklamasi/amp
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
kapsama giriyorsa demiştim zaten. çok emin olduğum bir konu değil. dask değil de normal sigorta önemli bu durumda o zaman. onda da tabi ne kadar değerden gösterdikleri önemli. arabada değer doğru oluyor da emlak tarafının sigortalamasını bilmiyorum.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Şu ülkede ki konutların deprem ve yangın kaynaklı risk durumu bir insanın borsa da sıfırlanma ihtimalinden daha çok diye düşünüyorum.sırf bu yüzden seçim sonrası taşınmazları elden çıkaracağım kafaya koydum.
2 yıl önce bu forumda Gayrimenkul-Döviz yatırım tercihi arasında Gayri menkul sektörü lehinde olumlu yazdığımız her şeye aggresif dolarcılar sert tepki gösterip adeta bizi forumdan kovdular o zamanlar.....onun için 2 yıl sonra konut sektörü ile ilgili ilk yorumu yazmaya karar verdim.)
Istnbul Beylikdüzünde Almanyada ki kız kardeşime ait konum ve çevre olarak güzel bir yerde olan 15 yıllık 185 m2 ve 3 odalı 12 katlı bir apartmanın 5.katındda güney cepheli bir dairesini satmaya karar verdik....Geçen son bahar hatta deprem öncesinde satsaydık 4-5 milyon TL arası bir fiyata giderdi...Zihnimde kalan o bilgi ile dost ve güvenilir emlakçıları aradım....Fiyatın daha da artmasını bekliyordum...Ama gelen bilgiler tam beklediğimin aksi bir durum çıktı.....2 emlakçı arkadaşın verdiği bilgiler %100 birbirine uyumlu idi....Şu anda En düşük 2.5 milyon tl en yüksek 3 milyon tl arasında gider dediler.....Depremden sonra yerlilerin İstanbul da konuta olan ilgisinde önemli bir düşüş var......Özellikle eski apartmanlara karşı.....Yabancılarda seçim sonuçlarını bekliyorlar .....Şimdililk Acele etmeyin seçimden sonra yabancı müşterilerimize uygun fiyata satarız dediler........Ama bir gerçek var.....İstanbulda Kiralar yükselmeye devam etmesine rağmen konut fiyatlarında bir gerileme var...Belki yabancıların yoğun ilgi gösterdiği semtlerde olmayabilir...
Yani kısacası TC vatandaşların istanbul özelinde büyük şehirlere olan ilgi ve aşkıları eskisi gibi olmayacak.....Kasaba ve taşralara ilgi giderek artiyor......Zaten Avrupada da durum böyledir....Şehir merkezlerinde genellikle alım gücü düşük kesim ve yabancılar yaşarlar....alım gücü iyi olan avrupalı daha çok şehir eteklerindeki kasabalarda yaşarlar.....Bizde ise anlayış bunun tam tersidir...
Bir derneğin kurtarma ekibinin elemanı söylemişti....Depremde en çok şehir merkezleri hasar gördüler... Bu nedenle can ve mal kaybı açısından en çok şehir merkezlerinde yaşayan zengin ve orta sınıf zarar gördüler demişti bize...
Yer İmleri