Sayfa 721/1009 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by BüyükResim Yazıyı Oku
    İyi de hayat pahalılığının maliyeti neden sadece ev sahiplerine.

%100 enflasyon ortamında kimse ev sahibine %25 zamla yetineceksin diye ısrar edemez. Bu resmen ev sahibinin malına cebren ve hileyle ortak olmak demektir.
    Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim, devlet et ve süte maximum %25 artıs koysun , bu mala çökmek başka bir şey değil ben kiracımı çıkardım şimdi 3 katını isteyeceğim 1 yıllık da peşin neden sırf bu yüzden en az 3 yıllık dava masraf ve süresini amorti etmeden ev vermem artık bu kiracılar için iyi mi oldu kötü mü ayrıca dükkan kiraları devletin tüfe oranından sadece konut için böyle. Tabii adam içinde iken 3 ayda bir zam yapan ev sahibi de var ama o zaten akrabalarıyla gelip kiracıyı dövüyor sopayı yiyen kiracı toz oluyor, beyefendi ev sahibine de kiracı sizin dediğinizi yapıyor

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

Bilmiyorum bu ev sahibi kiracı konusu biraz baktığınız yere göre değişir. Ama son 3-4 senedir tl mevduatcılarından alınan paralar ucuz kredilerle ev alan kişilere peşkeş çekildi. Yıllarca birikim yapmış kenarda parası olan kişiler ezildi. Onların paraları diğer insanlara araba ev almaları için bedavadan verildi. Her dönem birileri acı çeken tarafta oluyor. Çok takılıp birbirinizin kalbini kırmaya gerek yok. Nasıl yıllarda tl mevduatçısı sıkıntı yaşayıp parası değer kaybetmişse bu dönemde ev sahipleri biraz acı çekecek. Gün gelir acı çekecek başka bir grup ortaya çıkar rahatlanır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

3.  Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Bilmiyorum bu ev sahibi kiracı konusu biraz baktığınız yere göre değişir. Ama son 3-4 senedir tl mevduatcılarından alınan paralar ucuz kredilerle ev alan kişilere peşkeş çekildi. Yıllarca birikim yapmış kenarda parası olan kişiler ezildi. Onların paraları diğer insanlara araba ev almaları için bedavadan verildi. Her dönem birileri acı çeken tarafta oluyor. Çok takılıp birbirinizin kalbini kırmaya gerek yok. Nasıl yıllarda tl mevduatçısı sıkıntı yaşayıp parası değer kaybetmişse bu dönemde ev sahipleri biraz acı çekecek. Gün gelir acı çekecek başka bir grup ortaya çıkar rahatlanır.
    Ev fiyatlari tarihi zirvelerde, neden hala tutuyor, satmiyor.

Kiracilar cok zor durumda, cok buyuk bir kismi, bu kiralari odeme imkanina sahip degil.

Her gecen gun de kira odeme gucu olan insan sayisi azaliyor.

Eger bu kadar cok buyuk dertse, sat evini, cevir dolara, Eurobond al, alti ayda bir dolar olarak tikir tikir faizini al.

Ne kiraci derdi, ne yiprandi derdi ne de Enflasyon derdin olsun.

Kiracilari bu kadar zor duruma dusuren harami surusu belli, onlari secimde al-asagi etmek varken, binbir gecim derdi olan kiraciyla ugrasmak neden ?

Adam istermiydi bu duruma dusmek.

4. Evi kirada olmayıp kiracı sorunları ile uğraşmayanlar bilemez. Babamın kiracısı vardı işi gücü doğru dürüst yok. Üstelik sürekli aile içi sorunları vardı. İki yıl boyunca idare ettik 1000 TL civarında oturdu gariban dedik. En son iş güç olmayınca kendiliğinden çıktı bir aylık kira taktı gitti. O çıktıktan sonra evin içi temizliği vs berbattı adam çeşmeyi vanayı söküp götürmüş. Biz evi kiraya verdiğimiz günkü gibi düşünmeye ilk başta 2500 den verelim diye ilana çıkalim diye düşündüm. Kiracı evi boşaltıp evin hâlini görünce 4500 e verdik. Hatta kiracının yaptıklarını herkese gösterdim. Şuan hiç bir kiracıya acımam.

5. Maasina gore ev bulmak dert, isine gucune yakin yerde ev bulmak dert, tasinma masraflari dert, adam yillik pesin kira istiyor dert.

Bu kadar zor sartlarda olan cogunlugu suclamak neden ?

Kiracilar, ev sahipleri ile maytap geciyor diyor.

Yok boyle bir sey.

6. Şunu da belirtmek isterim. Ben babamın evini kiraya vermek için içine para harcamam gerekir bende para yok. Babamdan isteyemem adam görse perişan olur kalbine iner. Aldığım kira ile hem evi tadilattan geçirdim masrafları yaptım. Parkeleri yeniledim macunları değiştirdim, duylar aldım, vanalar aldım. ECA petek vanası 200 TL. İki kira devlete gidecek zaten. Babam eski kafalı kaç yıldır diyorum sat kiracı ile uğraşmayalim.

Sanırım 2018-2021 yılları arası borsaya yatırım yapayım diyene çok büyük eziyet edildi. Yanlış politikalarla yabancı çıkışına sebep olundu. Yatırım amacı ile borsaya giren çok zor dönemler yaşadı. Aynı şekilde tl mevduatçısıda çok sıkıntılı süreç yaşadı yalamayada devam ediyor. Her dönem yatırım aracı seçen birileri sıkıntı çekiyor. Ev sahipleri evimin değeri şu kadar arttı diye sevinirken diğerleri zor dönemdeydi. Sonra borsadan kazananlar hava atarken dolarcı 2021 aralıktan sonra çok baskı gördü sıkıntı çekti. Şimdi ev sahipleri değerlenmiş olan evlerine rağmen ondan gelecek kira ile ilgili zorluk sıkıntı yaşıyor.
    Ama hepsi bir yana orta gelirse sahip kesim maaşları yıllardır eriyor ve hala kazançlı hissettikleri bir dönem gelmiş değil. Her şeyin ederi alım gücü artmışken, orta gelirlinin evine giren miktarın alım gücü sürekli değer kaybetmeye devam ediyor. Bunların çoğu kiracı olunca ister istemez ev sahipleride bu durumdan etkileniyor. Önce alım güçleri artırılıp aynı zamanda enflasyon düşürülmeli ki dengeler yerine otursun. Yoksa burda her dönem başka ağlayan bağıran kızan birileri olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Şuan hiç bir kiracıya acımam.
    Insallah, evlendirdiginde kendi evlatlarin da ev sahibi olur.

Sayfa 721/1009 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •