Sayfa 358/1005 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Viop L

1. Bugün düşüş genel ama özel olarak ağırlığı düşük hacimli hisseler düşüyor gibi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Yapma ya...

Yap bakalım faizi 60-70 .
    faizi arttırdığın an bankalar patır patır batar
    böyle birşey olmaz, son 2 yıl faizin düşme nedeni bankları düşük maliyetle fonlamak
    faiz daha da düşecek 5.5-6.5 gibi bir yere ( politika faizi bu, piyasa faizi değil )

3. *Nebati: Döviz kurlarının ralli yapmasını gerektirecek bir altyapı yok
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

4. Gıda her geçen gün dolar bazlı daha da pahalı olacak. Ne yapıp edin en az 5 yıl dokunmayacağınız(bana kalsa 10) tarım/gıda hisseleri alın. Çok güzel fonlar da var. Çoluk çocuk torun torba çok dua eder.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bugün düşüş genel ama özel olarak ağırlığı düşük hacimli hisseler düşüyor gibi.
    bugün takip edemedim
    zopa montelemenin sebebi hikmeti var mı
    yoksa pala için rutin bir gün mü sebepsiz mi kayıyor
    bir halt olacağı yok.

6. Excel'de hacime göre sortlayınca düşenler farklı, Halka Açık Piyasa değerine göre sıralayınca ortalama düşüşler farklı. Aritmatik ortalamaya göre baktım.

Hacimli düşenler:
    EUPWR 71.95 -7.46
    GRTRK 28.02 -9.96
    ASTOR 42.5 -5.97

7. Herif asitmerilerden de yararlanıyor bence.

Mesela 1000 liralık portföyü Havacılık, Demir-çelik, Bankacılık, Perakende ve Enerji olarak 5 hisse ile eşit ağırlıklı dağıtım yaparak portföy yapıyorsun ama herif endeksde ağırlıklarına göre işlem yapıyor.

8. Normalde tüm dünyada akaryakıta %5-10 ne ise bitkisel yağ zorunlu olmalı. O zaman gıda fiyatları artar ama üretim de karlı olur ve sonrasında arz artar. Kıtlık zamanlarında akaryakıta konulan yağ oranı indirilir. Tabi global bir kural olmalı.

Gloabal faiz dışı enstrümanlar da geliştirilmeli.

Sayfa 358/1005 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •