ayrıca fazla basılan paralar borsa da eritilmiş oldu bence FED bunu yaparken neden MB yapmasın
ayrıca fazla basılan paralar borsa da eritilmiş oldu bence FED bunu yaparken neden MB yapmasın
Geçenlerde bir analist bazı şirketler enflasyondan korunmak için hammadde stokladı diyordu, ama bazı hammaddelerde düşüş var.
Daha detay bilenler önceden satmış olabilir.
Mesela kağıt sekötüründe cirolar gerilemiş, enerji fiyatları yükselince kağıt fiyatları yüksekdi sonradan düştü. Ulu Un ve Söke Un bilançolarına bakınca cirolar enflasyon kadar artmamış gibi. Demir Çelik'de de fiyatlar dolar bazında düştü.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Eğer küresel bankacılık krizi olursa bu her tarafa yansır.Tum bankalar birbiriyle iç içe...
Hep derim..gerçektende 2009 da kriz bizi teğet geçti.. Ama borsa 57.000 den 21.000 e indi.
Batan göçen olmadı ama borsa buna kayıtsız kalamadı..
Elbette secimle beraber ralli olur..ama nereye kadar..
Deprem hasarı,bozulan ekonomik dengeler,9 ay sonra yerel seçim...ve global piyasalar..
Linsansız elektirk santralleri ne kadar bulamadım ancak gündüz güneş ortaya çıkınca elektrik fiyatı yataylaşıyor akşam üzeri artıyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Herhangi bir sürecin başlaması hiç de kötü olmaz.
Bize Rusya da bir şeyler dikte etmeye çalışabilir. Avrupa da . Pek önemi yok.
Biz dünyadaki her ülkeye ihracat yapan dünya ile rekabeti hedefleyen dünyaya açık bir ülkeyiz.
Türkün atasının yaptığı gibin her zaman da yüksek çıkarlarımızı korumak isteriz.
Avrupa farklı mı? Ortodoks ülkeleri bile itip kakıyorlar, İngiltere bile isyan etti ayrıldı.
Avrupanın, dünyadaki yeni konjonktürde ortaya çıkan Çin, ABD ve Hindistan eksenlerine rakip olabilmesi için, İngiltere ve Türkiye dahil olmak üzere komple tek pazar olarak birleşip tek ülke gibi hareket etmesi gerekiyor DU
Hem bizi itip kaktılar, hem ingiltere ayrıldı, işleri zor. Vizyonsuzluk.
Yer İmleri