Tok satıcı derken...
.
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lütfen düşünmeden yazmayın
Değerleme demek 2 şirket birbirini konsolide etmeden önceki haliyle orantılamaktır
Elma armut karşılaştırması yapılamaz
Migros kipa nın tüm varlıklarını ilk çeyrek bilançosuna koydu
Sonra böyle mi oran çıkacak
Buna kim inanır
Solo bilanço kabul edilir ama orada migrosun defter değeri düşük çıkacak
Bu arada 2016 migros kapanış bilançosuna göre defter değeri kaçtı
Bilen, hatırlayan var mı ben 2 küsür diye aklımda kalmış
Eğer bilen varsa çok makbule geçecek
Bende aynı şekilde düşünüyorum
Zaten son biryıllık süreçte. Kipa 2,4 lardan gene aynı rakkamda
Migros 18 lerden 28 lere geldi bu süreçte
Migros düşmeye başlar
Kipa zaten çağrı bitsin birleşme için genel kurul toplansın tahta da satan olur mu bilmem
Migros bedelsiz sermaye arttırımı yaparsa bir % 20 daha fiyat düşer
birleşmede 3 yöntemin ortalama fiyatı isteniyor bunlardan kesin ve en önemlisi özkaynak yöntemidir. diğerleri ina, piyasa değerleri, piyasa çarpanlarıdır. Diyelimki ina kullandılar kiler carfur gibi (ki kipa da ina mantıklı değil çünkü kioanın sabit kıymet değeri nakit akım değerinden çok daha fazla ve önemli) en kötü spk yine migrosu tuttu ve inayı %50 ağırlıklı yöntem sectti, %25 özsermaye ve %25 te piyasa değerleri veya çarpanlarını seçti. Bu durumda inanın minimum değeri 2,25 olsun, özsermaye değeri 18,50 ve piyasa değerine göre de yine kötü düşünelim diyelim ki 2,25 bu durumda bile verilmesi gereken pay oranının tl değeri 6.175 TL olacaktır. Ama eğer spk yok artık bu kadarda yapamayız der ve eşit ağırlık yöntemini seçerse o zaman değer 7.5TL olacaktır. Olmaz tabi ama spk finans ve ekonomik modelleri ve değerlendirmeleri baz alırsa özsermaye ve piyasa carpanlarına ağırlık verecek ve rakam 7.5 TL nin de üzerine çıkacaktır. Sobuç olarak yöntem ne olursa olsun su anki 2.40tl lik fiyat en az %150 oranında primsiz demek oluyor bana göre ...ytd...
Benimde düşüncem aynı
Yakında kipalarda tavan tavan gidişler başlar.
ama öncesinde spek hergun %2-3 caktırmadan yukarı cekecektir.
Yalnız şu riskte var
Takaslarda bizi yanıltırdA yeterince toplarsa
beklediğimiz yuksek fiyatlar kısa vadede hayel olur
Yer İmleri