Sayfa 953/1009 İlkİlk ... 4538539039439519529539549559631003 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 7,617 - 7,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Geçmiş seçimlerde de SP nin gözlemcisi bile AKP ye basmıştı...SP gözlemcisine sonuçlar açıklandığında neden verdin demişti , adamdan ses çıkmamıştı.

CHP yönetimi ve benim gibi dışarıdan gözlem yapanlar SP-Deva-Gelecek partilerinden %5 civarı oy bekliyordu.CHP bib oyunun parti olarak 30 üstü beklerken klasik rakam 25 geldi.Borsada da kazığa oturmamın nedeni bunu okuyamamamdı...Ama adamlara helal olsun 34 vekil almışlar %0.05 oyla...Kazanan eski siyasal islamcılar kaybeden benim gibi KK kazanacağa oynayan kesim...

Bu 3 parti sahaya inip oy toplayamazlarsa bir sonraki seçimde tabela partisi olurlar...Kimse bir daha bunlarla ittifak da yapmaz...
    Abi ben Konya bazında yazdım. Konya'da saadet partisi her zaman vardır. Mv adayları ise 2-4. Sıra gelecek partiye verilmiş ben az önce Konya da bulunduğum mahalle Konya'da bazı ilçe ıslak imzalı tutanakları kontrol ettim CHP yada iyi parti kadar yada onlardan birinin yarısı kadar oy almış yrp

2. Şu an toplamı %1 etmeyen partilerden 35-40 mv çıkması hukuksuzluktur.
    Sistemi delmişlerdir.
    Umarım erken seçime gideriz.
    Chp kendi akıl almaz seçim projesi ile ülkede anayasa değişikliğinin önünü açmıştır.eskiden bu değişikliğe chp oyu da gerektiğinden olmuyordu.
    Ülke ye böylesine büyük bir zarar vermemiştir hiçbir chp yönetimi.
    Belki de kasıtlı olarak yapıldı KK tarafından tüm bu sonuçlar.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Deniz hoca kendi sayfasında Daron Acemoğlu'nun görüşlerini paylaşmış. Kendilerine devasa bir enkaz bırakmışlar.

Muhalefet gelseydi yapacağı hukuk ve ekonomi reformlarıyla çekeceği yüklü yabancı yatırımcıyla ve beşli çeteden geri alabileceği bir miktar parayla bu işe belki çok daha hafif atlatırdı ekonomi.

Şu durumda akepenin ekonomi konusunda devasa ek vergiler getirmek dışında bir planı olabileceğini sanmıyorum...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Siz kime oy veriyorsunuz acaba oy vermemek sorumluktan mı kurtarıyor sizi?
    reisle majestelerinin muhalefeti arasındaki tiyatroya katılıp dikta rejimine meşruiyet vermiyorum. vicdanım rahat. siz oy veriyorsunuz senelerdir de ne oluyor? oyunuzu öbür partiye "kaydırıyorlar" hesabını soran da yok? bir ekrem imamoğlu sordu yerel seçimde onu da hem reis hem kılıçdar el birliği ile aday yaptırmadı zaten...

5. TNA da garip bir durum oluşmuş olabiliir
    sınır 5k olmuş çoğunda, bu önemli değil
    1.36 devam yalnız şu var çekilen paranın aylık taksitlerine sadece %5 i gibi cüzi bir oran 1.36 dan faüzlendirilirken kalanı meçhul
    çekecek olan buna dikkat

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    MENKUL KIYMET TESİSİ HAKKINDA TEBLİĞDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SAYI: 2023/11)

MADDE 1- 10/6/2022 tarihli ve 31862 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğe aşağıdaki geçici 11 inci madde eklenmiştir.

“Gerçek kişi ek dönüşüm oranına göre menkul kıymet tesisine ilişkin geçici uygulama

GEÇİCİ MADDE 11- (1) 28/7/2023 (dâhil) hesaplama tarihine kadar uygulanmak üzere, mevduat ve katılım bankalarının tabi oldukları muhasebe standartları ve kayıt düzeni esas alınarak Merkez Bankasınca belirlenen usul ve esaslara göre bankalarca hesaplanacak gerçek kişi yabancı para mevduat/katılım fonundan Türk lirası mevduat/katılma hesabına ek dönüşüm oranına göre 26/5/2023 hesaplama tarihinden itibaren ilgili hesaplama döneminde yüzde 10,00’ın altında ek dönüşüm yapılması halinde eksik kalan tutar kadar menkul kıymet bloke olarak tesis edilir.

(2) 28/7/2023 hesaplama tarihinden itibaren yüzde 30,00’ın altında kalan bankalar için ek dönüşüm oranının paydasında yer alan mevduat/katılım fonu tutarının yüzde 10’u oranında ilave menkul kıymet söz konusu hedefe ulaşılıncaya kadar bloke olarak tesis edilir.

(3) Tesis süresi, hesaplama tarihini takip eden ayın son cuma günü başlar, tesis başlangıcını takip eden altıncı ayın son cuma gününden bir önceki gün sona erer.

(4) Bu madde hükümleri yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonu büyüklüğü Merkez Bankasınca belirlenecek tutarın altında olan bankalara uygulanmaz.
    Bankalar artık elinde dövizle gelen müşteriye dayak atacak. Resmen sistemden çıkın diyorlar dövizcilere...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    reisle majestelerinin muhalefeti arasındaki tiyatroya katılıp dikta rejimine meşruiyet vermiyorum. vicdanım rahat. siz oy veriyorsunuz senelerdir de ne oluyor? oyunuzu öbür partiye "kaydırıyorlar" hesabını soran da yok? bir ekrem imamoğlu sordu yerel seçimde onu da hem reis hem kılıçdar el birliği ile aday yaptırmadı zaten...
    Aferin, bravo. Oy vermeyerek ülkeyi yönetenleri gayri-meşru ilan ettiniz, kurtuldunuz...Sayenizde ülke rahatladı, geleceğe umutla bakmaya başladı....

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bu nasıl bir zeka seviyesidir anlamak mümkün değil. 40 tane haber paylaştık yanlış oy sayımlarıyla ilgili muhalefetin itirazları üzerine halen hesap soran yok diyor.

Eğer iktidar ve ysk oyları buna rağmen çalabiliyorsa sizin gibilerden aldığı cesaretle yapıyor bunu...Neyse her toplum layığyla, maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor, yanmasın diye ne kadar uğraşsak da...

Sayfa 953/1009 İlkİlk ... 4538539039439519529539549559631003 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •