-
Baþkanlýðýna Güler Yatýrým Holding A.Þ. vekili Av. Emre Aracý tarafýndan Ayþe TERZÝ teklif edildi, oya sunuldu. Okunduðu þekliyle 25.328.945,52 oy ile oybirliði ile kabul edildi. Toplantý Baþkaný oy toplama memurluðuna Suna Pelin ATABEY, Toplantý Yazmanlýðýna Ýlayda TERZÝ ve Elektronik Genel Kurul sistemini kullanmak üzere elektronik genel kurul belgesine sahip Soykan KUÞ atandý. Gündem Toplantý Baþkaný tarafýndan okundu.
2.*Toplantý tutanaklarýnýn imzalanmasý hususunda Toplantý Baþkanlýðý'na yetki verilmesi 25.328.945,52 oy ile oybirliði ile kabul edildi.
3.*2022 yýlýna iliþkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetim Raporu'nun, 2022 yýlý Bilanço ve Kar/Zarar hesaplarýnýn, okunmuþ sayýlmasýna iliþkin Güler Yatýrým Holding A.Þ. vekili Av. Emre Aracý önerge sundu.
3.1.Toplantý baþkaný tarafýndan oya sunuldu. Önerge, oy çokluðu ile kabul edildi.
3.2.Okunmuþ sayýlan raporlar müzakereye açýldý. Finansal tablolar onaya sunuldu, oy çokluðu ile kabul edildi.
4.*2022 yýlý faaliyetlerinden dolayý Yönetim Kurulu üyelerinin ibrasý hususu oya sunuldu, oy çokluðu ile kabul edildi. Yönetim Kurulu üyeleri kendi ibralarýnda oy kullanmadýlar. EGKS sistemi üzerinden toplantýya katýlan Batuhan ÖZHAN söz alarak "Þirketin esas faaliyetlerinden elde ettiði nakdi varlýklarýn grup þirketlerine ortaklarýna yönetim kurulu üyelerine ve benzeri resmi enflasyonun altýnda olacak þekilde adat fazii iþletilerek borç olarak verilmesi ile þirket zarara uðratýlmýþtýr varlýk transferi þüphesi mevcuttur." Þeklinde þerh düþtü.
4.2.*Baðýmsýz Denetçi ibrasý hususu onaya sunuldu oy çokluðu ile kabul edildi.
5.*Yönetim Kurulu'nun 01.01.2022-31.12.2022 yýlý karýndan kar daðýtýlmamasý yönündeki önerisi okundu. "Kâr Daðýtým Teklifi"nin oluþturulmasý için yapýlan görüþmeler neticesinde, dönem karýnýn pay sahiplerimizin yararýna olduðu düþüncesi ile önümüzdeki dönem yatýrým harcamalarýnda kullanýlmasý ve þirketin mali yapýsýnýn güçlü tutulmasý sebepleriyle 2022 yýlý karýndan kar payý daðýtýlmamasýna iliþkin teklifte bulunuldu. Söz alan olmadý. 2022 yýlýndan kar daðýtýlmamasý oy çokluðu ile kabul edildi.
6.*Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyelerine 2023 yýlý için verilecek ücretin aylýk net 3.000.-TL olarak belirlenmesine iliþkin Sn. Emre Aracý önerge sundu. Önerge Genel Kurul'un onayýna sunuldu oy çokluðu ile kabul edildi. Kadir YEÞÝLYURT: Bu enflasyonist ortamda zam yapýlmasý gerektiðini düþünüyorum. Batuhan ÖZHAN söz alarak "açlýk sýnýrýnýn altýnda olmamalýdýr." Þeklinde þerh düþtü.
7.*6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu, 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu ve 660 Sayýlý Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlarý Kurumunun Teþkilat ve Görevleri Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararname uyarýnca, yönetim kurulu tarafýndan 2023 yýlý baðýmsýz denetimi için Reþitpaþa Mahallesi Eski Büyükdere Cad. Park Plaza Apt. No: 14/10 Sarýyer/Ýstanbul adresindeki Maslak V.D. 0070511435 "PKF Aday Baðýmsýz Denetim A.Þ." firmasýnýn seçilmesi konusundaki yönetim kurulu kararý okundu ve "PKF Aday Baðýmsýz Denetim A.Þ."nin seçilmesi oybirliði ile kabul edildi.
8.*Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði'nin 12. maddesinin 4. fýkrasý uyarýnca þirketimiz tarafýndan iþtirakleri dýþýnda üçüncü kiþiler lehine verilmiþ olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatlere iliþkin pay sahiplerine bilgi verildi. Batuhan ÖZHAN söz alarak "Borçlarýn ödenmesi için ICG ve Güler pay satýþý yaptý doðru mudur?" dedi. Ayþe TERZÝ "Buna iliþkin, bilgiyi KAP'ta bilgi verdik" dedi.
9.*2022 yýlýnda Þirket'in yapmýþ olduðu baðýþlar ile ilgili toplam LÖSEV ve eðitim kuruluþlarýna 29.732,- TL baðýþ yapýldýðý hususunda pay sahipleri bilgilendirildi, 2023 yýlý için þirketimiz tarafýndan yapýlacak baðýþlarýn 31.12.2022 tarihli finansal tablolarda yer alan aktif toplamýn yüzde beþini geçmemek üzere üst sýnýr olarak belirlenmesi oy çokluðu ile kabul edildi.
10.*Yönetim hâkimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunlarýn eþ ve ikinci dereceye kadar kan ve sýhri yakýnlarýnýn, þirket veya baðlý ortaklýklarý ile çýkar çatýþmasýna neden olabilecek nitelikte iþlem yapabilmesi ve rekabet edebilmesi için Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396'nci maddeleri kapsamýna giren hususlarda yetkili kýlýnmalarý hakkýnda gerekli iznin verilmesi, hususu ortaklarýn onayýna sunuldu, oy çokluðu ile kabul edildi.
11.*Dilek ve Temennilere geçildi.
Kadir YEÞÝLYURT: A1 Capital'in halka arzý ne durumda?
Ayþe TERZÝ: A1 Capital kendisine düþen yükümlülüklerini yerine getirdi ancak Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan onayý bekliyoruz. Kurul'un halka arzlardan kaynaklanan bir yoðunluðu olduðunu tahmin ediyoruz. Olumsuz bir geri bildirim olmadý. Bir problem olduðunu düþünmüyoruz.
Kadir YEÞÝLYURT: Malatya'daki fabrikada durum nedir?
Orçun KALKAN: Ýçerideki temiz alanlara kadar bitirdik. Þubat depremi olduðundan beri lojistik merkezi olarak kullanýlýyor. Destek merkezi olarak kullanýlýyor. Bu konuda resmiyete dökülmüþ bir anlaþma yok. Malatya'da baþvuru yapabileceðimiz birçok kurum ne yazýk ki yýkýlmýþ durumda. Üretim yapýlacak tüm alanlarýmýz tamamlandý.
Ahmet AYDIN: Ben 2020 yýlýndan beri RTA'ya yatýrým yapýyorum. RTA firmasýnýn borsaya girme amacý nedir? 2021 ve 2022 karlarý olduðu halde neden tahsisli sermaye artýrýmýna gittiniz? 2020'den bugüne borsada olma amacýnýz nedir?
Ayþe TERZÝ: %10 satýþýn üzerinde bildirmek zorunluluðunuz var. Biz alýp sattýðýmýz hisseleri mevzuata uygun olarak alýp sattýk ve bildirdik.
Ahmet AYDIN: Ýçsel bilgi nedeni ile kesilen cezalarýn akýbeti nedir?
Orçun KALKAN: Bu cezalara karþý dava açýldý. Ýçsel bilgi olmadýðýný düþünüyoruz.
Ahmet AYDIN: Enzim tesisinden vaz mý geçildi?
Orçun KALKAN: Yatýrým teþvik belgesinin geçerliliði 10+2 yýl. Yatýrýma tekrar bir bütçe ayýrarak buna henüz bir öncelik veremedik. Fikir önceliðimizde var fakat þu an yatýrým önceliðimizde yok.
Ahmet AYDIN: Ayþe Haným, önceki Genel Kurullardan birinde þirketin karlýlýðýný saðladýk fakat borsadaki fiyata etki etmek gibi bir sorumluluðumuz yok dediniz. O zaman bu kimin sorumluluðu?
Ayþe TERZÝ: Halka açýk þirketlerin hiçbirinin böyle bir yükümlülüðü yok.
Ahmet AYDIN: Geri alým programý yapmadýnýz.
Ayþe TERZÝ: Þartlar oluþtuðunda buna Yönetim Kurulu karar verir.
Kadir YEÞÝLYURT: Kuþ gribine iliþkin bir çalýþmanýz var mý?
Orçun KALKAN: Ürün gamýmýzda var.
Kadir YEÞÝLYURT: Siemens anlaþmanýz vardý, ne oldu?
Orçun KALKAN: Siemens'in covidle ilgili çalýþmalarý devam etmiyor.
Batuhan ÖZKAN(EGKS): RTA'nýn üretim kapasitesi ve ürün gamýnýn geniþlemesi için planlama yapýldý mý?
Orçun KALKAN: Umuyoruz ki yýl içerisinde fabrikamýz açýlmýþ olur.
Batuhan ÖZKAN (EGKS): A1 Capital halka arzý ne yöntemle yapýlacak?
Ayþe TERZÝ: Bedelli sermaye artýrýmý yapýlacak izahnameden
....
.
.
.
Þu cevaplardaki lakaytliga bak. Kap ta bildirdik yazdýk çizdik falan. Les bunlar leþ
Bir de KOBÝ sanayi endeksimiz varmýþ ona gitmiþiz bugün
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri