Originally Posted by
deniz43
Daha önce de bu konuda görüşümü ifade etmiştim.Benim kişisel görüşüme göre Mehmet Şimşek; bir ödemeler dengesi krizine girmememiz için,acil ihtiyacımız olan büyük ölçekli döviz ihtiyacımızı temin etmek için(12 aylık dış ticaret açığımız 123.3 milyar dolar +12 aylık kısa vadeli dış borç ödememiz 203.3 milyar dolar=toplam 326.6 milyar dolar dış finansman ihtiyacına karşı, 60 milyar dolar net turizm geliri+hizmet gelirleri düşüldükten sonra kabaca 246 milyar dolar civarında dış borca ihtiyacımız var,merkez bankası net döviz rezervleri ise (-) 75.5 milyar dolar.) -uluslararası finans çevrelerindeki ilişkilerini kullanarak- bu dövizi temin etmek için bir vitrin malzemesi olarak kullanılmak isteniyor.
Bu nedenle ;ufak tefek makyajlar dışında Nehmet Şimşek'e para politikasının özünde bir değişiklik yapmasına izin verileceğini zannetmiyorum, aksi mevcut yönetimin geçmiş para politikası yönetimindeki büyük yanlışlığı ve büyük hezimeti kabul etmesi manasına gelir..Ama maliye politikasında serbestliği olabilir;bütçe açığını azaltmak için yeni vergiler , ücretlerin reel olarak düşürülmesi,mevcut vergilerin artırılması gibi talepleri kabul görebilir.
Karşılığında kendisine her türlü maddi imkan vaat edileceğini tahmin ederim.
Yer İmleri