Sayfa 306/1003 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Şu emekli ihtiyarın bana ne var kardeşim ben hayatımı yaşıyorum video sundaki moda bizim aile de girdi Milyonluk ev milyonluk araban bankada borsada paran maaşın var diyor hanım...Yazlığı satmasaymışım iyi olurmuş bu yaşta

Neyse kısmet bundan sonra inşallah birde yazlığı aldımmı viski yudumlayıp denize bakara ne olacak bu memleketin hali deme sırası bana da gelecek
    Geçenlerde internette deprem bölgesinde .!!
    Aynı blokta oturan ev sahibi ile kiracısı,
    Oturdukları blok yerle bir olunca.!!!
    Açık havada beraber kahvaltı yapıyorlardı.!!!
    Burası Türkiye.!!!
    Gece zengin olarak yatağa giripte.!!
    Sabah her şeyini kaybedenlerle dolu bir ülke.!!
    Sistem dışında döviz ve altının yoksa.!!
    Özgür değilsin.!!
    Mutlu olamazsın.!!
    Rahat uyuyamazsın.!!!
    Şehir hayatından uzak.!!
    Prefabrik küçük bir evde yaşamayı düşün.!!
    Saygılar.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    2021 ile 2022 arasında Ortalama USD kuru yüzde 86 artmış. Bu artış sonucu TUİK yüzde 64, İTO 93, ENAG 137 TÜFE hesaplamış.

Şu an için 2022 ort. kuru (16,60) ile mevcut 2023 ort. kuru arasındaki artış oranı yüzde 15,5. Tabi daha senenin yarısına gelmedik.
    Aslına bakılırsa ülkedeki enflasyonun ortalama döviz kuru artışından daha fazla olduğu ve olacağı kesin. Tabiki enerji ve emtia fiyatlarındaki değişimler gibi bazı diğer etmenlerde bunda çok etkili olur. Ama kabaca doviz kurunun yıllık ort.seyrine bakılarak bir TÜFE hesabı çıkarılabilir.

CDS ler ingiliz karaşimşeki fiyatlıyor..Eurobond tarafında daha seçimden 1 gün önce aldığım kağıt üzerine %8 prim koymuş...

Karaşimşek de fos çıkarsa yandı keten helvası a.q...

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Aslına bakılırsa ülkedeki enflasyonun ortalama döviz kuru artışından daha fazla olduğu ve olacağı kesin.
    abd %4 ile başedemiyor. yapışkanlıktan bahsediliyor. bizimki dip 50-60 arasında. bu böyle gider.
    malda yakalandık hareket edemiyoruz. take profit yapamıyoruz
    kırk gün bir tüccar ve kurt

5.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    CDS ler ingiliz karaşimşeki fiyatlıyor..Eurobond tarafında daha seçimden 1 gün önce aldığım kağıt üzerine %8 prim koymuş...

Karaşimşek de fos çıkarsa yandı keten helvası a.q...
    Maksimum, dayanabilirse yerel seçime kadar abi. Fazla değil 1 ay sonra patronlar, esnaf odaları vs Külliyenin kapısını aşındırıp yandık anam demeye, şikayet etmeye başlar. Alışmış kudurmuştan beterdir. Bedava parayla dönmeye yıllardır alışan kesimi parasız koyarsan sonuçları ağır olur.

Son iki yılda Ticari Kredilerdeki saçmalığa hiç girmiyorum, ondan evvelsi bu KGF patlaması falan Şimşek dönemi sonrası olmuştu. Doviz borcu olanlar için hem TL yi, hem dövizi kamu sağladı bir şekil. Ne güzel dünya değil mi? Döviz kredisi alıp, hesabını kitabını yapmamışsın, hedge etmemişsin ki çoğunun döviz geliri bile yok, sonra USD yükselince, döviz için TL yi ucuzdan versinler, dövizi de arka kapıdan. Sen de başarılı sanayici, ultra şirketim diye gez ortalıkta. Hesabı da millet ödesin.

JPMorgan, TCMB'den iddialı bir faiz artışı bekliyor- Bloomberg HT

yüzde 8,50 seviyesinde olan politika faizini yüzde 25'e yükseltmesinin olası olduğuna işaret etti.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Buralardan USD sahibi olanlar çözülmez. Geçmiş dönemlerden tecrübeyle sabit. Zira fiyat bakmaksızın USD de duran çok ciddi sayıda bir bireysel ve mecburen duran kurumsallar var. Ha çözülse de pek bir şey fark etmez zira ülke içindeki doların yer değiştirmesi artık bize yarayan bir şey değil. Ne var ne yok satıldı, yerine swap ve döviz depo ile borç koyuldu. Dışarı kaçağı engellemek ve dışarıdan taze cash gelmesini sağlamak esas hedef.
    Doğrudur, doları olan ancak mecbursa bozdurur, çok yükseldi bozayım diye düşüneni duymadım daha, her gün çıkan şey satılır mı?
    Öyle bir yere gelecek ki insanlar ya bu kur çok şişti ben kaçayım demeye başlayacak, kar falan almak isteyecek, ya bu patlarsa elimde kalırsa diyecek. Daha orada değiliz.

8.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Maksimum, dayanabilirse yerel seçime kadar abi. Fazla değil 1 ay sonra patronlar, esnaf odaları vs Külliyenin kapısını aşındırıp yandık anam demeye, şikayet etmeye başlar. Alışmış kudurmuştan beterdir. Bedava parayla dönmeye yıllardır alışan kesimi parasız koyarsan sonuçları ağır olur.

Son iki yılda Ticari Kredilerdeki saçmalığa hiç girmiyorum, ondan evvelsi bu KGF patlaması falan Şimşek dönemi sonrası olmuştu. Doviz borcu olanlar için hem TL yi, hem dövizi kamu sağladı bir şekil. Ne güzel dünya değil mi? Döviz kredisi alıp, hesabını kitabını yapmamışsın, hedge etmemişsin ki çoğunun döviz geliri bile yok, sonra USD yükselince, döviz için TL yi ucuzdan versinler, dövizi de arka kapıdan. Sen de başarılı sanayici, ultra şirketim diye gez ortalıkta. Hesabı da millet ödesin.
    Dediklerimin ispatı da burada

https://twitter.com/ali_hakan_kara/s...49678386155521

https://twitter.com/ali_hakan_kara/s...67664467587072

Sayfa 306/1003 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •