Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 279/1014 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    türk insanının girişimcilik hevesi yüksek..
    aşşağıdaki grafiği de özgür demirtaş paylaşmış, aynı sonucu gösteriyor
    kendi işini yapanların oranı (oecd ülkeleri arasında)

Özgür demirtaş modunda konusayim. Girisimcilik hevesi yüksek ama icinde bilim teknoloji tasarim yenilim yok
    Herkes çiğ köfteci açıyor. Hazir siteler üzerinden e ticaret yapıyor falan.
    Yoksa bizden niye bi facebook falan cikmaz bu oranlarla?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Kimisi de bazi sektörlerde uzmanlaşma öneriyor. Çünkü bunun argesi var.kisitli bir argesi bütçesi var.bunu bir kaç sektöre mi onlarca sektöre dağıtmak mi.bir de teşvik meselesi var.devlet ancak bir kaç sektöre seçerek vermeli bütçemiz malum.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    +1 zaten paramiz yok. Cok fazla dallanip budaklanmanin dikkati dağıtmanin anlamı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    1. genç nüfus yapısı
    2. ekonominin çeşitliliği
    3. yüksek girişimcilik özelliği

başka şeyler de sayılabilir... mesela bankacılık sektörünün sıhhatli yapısı, hatırlarsak 8 yıl önceki finansal krizde bütün batıda bankalar batmıştı (devlet tarafından kurtarılmıştı- lehman hariç).. oecd içinde finans sektörüne kamu parası aktarmak zorunda kalmayan bir kaç ülkeden biri türkiye oldu.. bugün de sermaye yeterliliği yüksek, batık oranı düşük.. mesela ispanya bankaları bilançolarında 200 milyar euro gayrimenkul tutuyor, batan inşaat şirketlerinden devrolan.. püf noktası şu ki, bunların cari piyasa değeri bankaların bilançoda yazdığı defter değerinin %40 ila %70 daha altında.. mesela şu habere bakın- blackstone blok 4.500 konut satın almış

bütçe dinamikleri de sayılabilir.. kamu borçluluğu %30 ile en düşüklerden biri (2002'de en yükseklerden biri idi).. bütçe açığı da en düşüklerden.. bu sayede ekonomiyi canlandıracak teşvikleri verme kapasitesine sahip- mesela piyasa tıkandığında- bankalar risk var o yüzden kredi vermem kobi'lere dediğinde, devlet diyebiliyor ki- ver kardeşim krediyi, batan olursa ben kefilim.. yada bazı sektörlerde kdv/ötv indirimi yapıyor- sektörü canlandırabiliyor, stratejik gördüğü sektöre teşvik verebiliyor.. bütçe dinamikleri güçlü hale gelmemiş olsaydı yapamazdı bunları, 2002'de imf sopasının altındayken memur maaşlarına 3 puan zam bile yapmasına izin verilmiyordu.. nerdeeen, nereye
    Genç nufus yapisi bence ezberletilmiş bisey.
    Sabah aksam elinde telefon sevgili peşinde koşup, mısır piramitlerinin tr'den kaçırıldığına inanan mesleği 100 milyon genciniz olsa ne işe yarar? Ancak küçük Çin olursun...

Ekonominin çeşitliliğini az once yazdım. Uzmanlaşma, en iyi olma, marka olma olma lazim belli konularda. Bundan sonra çeşitlilik varsa bi işe yarar...
    Mesela tekstil ile cok övünürüz. Onlarca fabrika vardir tr de nike'a uretim yapan. Ama hic birinin parça başına karı nike kadar değildir.
    Yada araba deyince herkes alacaksan alman al der. Gibi...
    Yüksek girişimcilik özelliğini yazdim.

Sağlam bankacılık yapısına son bi iki seneye kadar katilirdim ancak bunu bozabilecek ciddi mevzuat değişiklikleri yapıldı. Bunun etkisi görülmeye başlayınca bu özellik gidecek gibii....

Kamu borcu/ gsmh oraninda haklisiniz... gerçekten ciddi anlamda düştü. Ama ne kadar sürdürülebilir bilmiyorum. Malum yid projelerden ciddi yukler binmeye başlıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by yosunga Yazıyı Oku
    Öncelikle geçmiş forumdan beri devam ettiğim Başakşehir 1. etap 67mt2 daire endeksi :
    1. Etap Kiptaş'ın acemilik dönemine gelen bir site dolayısı ile ciddi yeşil alana sahip ,Bu süreçte metro açıldı hemen dibinde , Mahmutbey metrosu ile ulaşım süresi makulleşecek.

*23/12/2011 Başakşehir 1. etap 67mt2 daire alındı 96000 tl (kur:1.892 olarak ---50739 usd)

*22-03-2015 Şu an min daire ilanı 195000 tl ( kur:2,59 olarak - 75289usd)

* 01-09-2015 215000 tl olanı dikkate alıyorum kur 2.92---73630 usd hala dolar bazında nerede ise %50 artışta.

* 10 Kasım 2016 : 220000 tl'den benim dairemin ikizi olan daire satışta (ilk 217000 idi sonra 220000 oldu ben 215.000'e bırakırlar diyorum - aradım tapuda sıkıntı var mı yok sadece soruşturuyorlar dedi - bu ortamda ev almakta cesaret istiyor yani) --- Kur :3,25 ve artıyor -----66153 usd

*16 Temmuz 2017 : (1. Etap metro nedeni ile artık 4. etap'tan daha pahalı) 235000 daire fiyatı kur: 3,54
    66384 usd
    Güzel bilgiler. Teşekkürler...

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    şunuda söyleyimde öyle gidiyim ..

acayip mutsuz bi milletiz. tatile gelen tipleri söyleyim.

yabancılar : takar kulaklığı kumsalda güneşlenirken birasını yudumlar müzik eşliğinde.

türkler : sağa sola bakar durmadan. bi torba çekirdek. ayyy gördünmü şu kadındaki selilütleri .. ayyy iğrenç.. vs.

böyle yani.

tatile geldim denizle ilgileneyim kafa dinleyim.. yok.

yanındaki mutlu insanı bile mutsuz edecek ruh hastasi yapabilecek kapasite var.
    Yunan adalarına gitmiş bulunan bir arkadaşın paylaşımları ...

'' Bilmece bildirmece,el üstünde kaydırmaca...
    250 Yunan adasından birtanesinde,o adanın ufak bir motelinde,o motelin çok şirin arka bahçesinde,sabah kahvaltısı için tesadüfen aynı saatte bir araya gelmiş ,aynı lisanı konuşan,ama birbirlerine selam vermeden ters ters bakan millet hangi millettir.. ''

devam

'' Birşey farkettim..adalarda kilise çanları hiç çalmıyor..herhalde gelen misafirler rahatsız olmasın diye..zaten genelde birkaç keçi sesinden başka etrafta çıt yok..plajlar da öyle..bir sessizlik bir sessizlik..insanlar var ama yok gibi..sadece Türklerin çok rağbet ettiği bir Panteli beach var ..işte orası sesli..plaj silme Türk dolu..ve herzamanki gibi herkes birbiriyle yüksek tondan konuşuyor..bizim oturduğumuz yerin önünde de kalabalık bir gurup vardı.. guruptan bir kadın biraz yüzdü geldi..denizin içinden doğrularak uzaktan kıyıdakilere seslendi .." Leylaaa..saate baktım ..bi gidip geldim ya , 90 kalori vermişim..çok iyi yaa"..kıyıdan birkaç kadın bağırarak cevap verdi " Keşke geldiğimizde başlasaydın spora , valla şimdiye kadar acaip incelirdin ". kadının gidip geldiği yer 20 metre ya var ya yok..!!..endamı masşallah..kilo kalori hesabı bağıra bağıra bir süre daha devam etti..erkekler de konuya katıldı.,,sonra ouzo lar geldi..börekler geldi..peynirler mezeler geldi..en son olarak iki şişe köpüklü şampanya geldi..araya girip denizdeki ablanın, o kiloyu bu sistemle eritmek için daha en az 12 ada arasında en az 340 kere gidip gelmesi ,üstüne de hiç ara vermeden bodruma dönerken kıyıya kadar teknenin yanında yüzmeye devam etmesi gerektiğini bir türlü söyliyemedim.. ''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Özgür demirtaş modunda konusayim. Girisimcilik hevesi yüksek ama icinde bilim teknoloji tasarim yenilim yok
    Herkes çiğ köfteci açıyor. Hazir siteler üzerinden e ticaret yapıyor falan.
    Yoksa bizden niye bi facebook falan cikmaz bu oranlarla?

''Girişimcilik'' konusunda bi de Fatih Terim ekolümüz var; hatırlatayım !!!

Sedat Peker ekolü farklı ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Girişimcilik konusunda bi de Fatih Terim ekolümüz var; hatırlatayım !!!
    Bu adam gencken, Adana'da , bir polis komiserine kafa atmisti.

Anca 60 civarinda olanlar hatirlar.

Girisimcidir..

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu adam gencken, Adana'da , bir polis komiserine kafa atmisti.

Anca 60 civarinda olanlar hatirlar.

Girisimcidir..
    Adana'yı hatırlamıyorum , ancak; Erol Togay'a kafa , bi de Bolu'da Antrenör Brian Birch ile birlikte birilerine GİRİŞİMDE bulunmuştu ! İlk yabancı ortaklık orada başlar

Sayfa 279/1014 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •