hüstad atarlanmış yine
en son atar yaptığında 2de menderes almıştım sonrası malum
tahtacının veya patronun yakını mı?
hüstad atarlanmış yine
en son atar yaptığında 2de menderes almıştım sonrası malum
tahtacının veya patronun yakını mı?
çok enterasan menderes topiğinde menderesi neden kötülüyor olabilir?
muayene tarafının dataları kapalı maalesef..
tarımda fason üretim tekraralıcı konumundaki osman akçanında datalarını göremiyoruz..
sadece gelirlerin çoğunun menderes tarafından geldiğini belirtmek için yazdım holding tarafında..
geçen yıldan bu yana borçluluk azaldıkça ileriye dönük favök ün net kara yansıması olumlu olur.. bu çeyrek bir sürpriz olur mu acaba diyorum. hazır stoklar sebebiyle ithalat azalmışken hem de ihracatçıya sağlanan tl krediler sebebiyle yabancı para borçlarında tl ye dönüş en yakından takip edilmesi gereken durum..
Mayıs ayının son 10 gününde ihracat sevkiyatları artmıştı.
Haziran ayında da artarak devam ettiğini düşünüyorum.
Stok değer artışı,
Elektrik ciro çok artmasa da favök katkısı
Tarım da ihracatın ve karlılığının arttığını varsayabiliriz.
Sanırım ilk çeyrekteki 70 milyondan fazla kıdem tazminatı gideri ikinci çeyrekte olmayacaktır.
900 milyon döviz açığının yüzde 36 kur artışı nedeniyle 324 milyon negatif etkisi olacak. Özellikle tarım ve tekstil ihracat artışı bu nedenle önemli
Bu görünüme 2.çeyrekte kar vekliyorum.
Sadece stok değer artışı döviz pozisyonundan doğan negatif etkiyi fazlası ile karşılayacaktır.
2023/3.Çeyrek bilanço çok daha iyi gelecektir.
Bu yüzden kısa vadede yükselir diye iddialı konuşamam. Uzun vade beklemeye devam etmeye kararlıyım
tarım tarafı en karanlık nokta.. kuru meyve ihracat rakamlarını takip edebiliriz, hatta oranlayıp akçanın ortalama yüzdesini bulabiliriz.. ancak menderes akçaya fason ürettiriyor sonra yine akçaya satıp akça ihracatı gerçekleştiriyor.. piyasa da bunu sevmiyor![]()
mayıs itibariyle tekstil ihracatında iyileşme başlamış görünüyor..
döviz açık pozisyonunda dönem içinde azalma veya tl ye dönüş de gerçekleşmiş olabilir.. bu noktada 324m zarar max kur kaynaklı zarar olur.. hatta azalma devam ederse bilançoda en dibi gördük de diyebilirizbeni rahatsız eden akça res kapasite artışında yine euro ile borçlanacak olmaları umarım yanılırım..
Yer İmleri