Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
kcaer çok güzel firma ihracat vs vs.. ama kardemir gruplarına endekslediler hisseyi onlarla hareket etmeye başlayınca ben uzaklaştım. bol şans.
bence gelecek bilançolardan sonra kimse tutamayacak onu...modernize ettiği ve kapasitesini artırdığı fabrika 23 mayısta faaliyete geçmiş...geçer geçmez da 40 milyon dolarlık ihracat bağlantısı yaptı...bu fabrikanın olumlu etkileri özelikle üçüncü çeyrekte görülecektir...onun dışında zaten cirosunun %70 i ihracat kaynaklı...bir de 984 milyonluk döviz fazlası var...ayrıca 1,531 milyarlık da stoğu vardı....dövizin yükselmesi ile bu üç kalemden ciddi karlar yapacak..

başka bir konu da şirket yenilenebilir enerjiye yatırımlar yaptı bunun için de ayrıca şirket kurdu...termal su kaynaklarından ve gesten enerjisini temin edecek ,fazlasını da şebekeye satacak....

enerjisini yenilenebilir enerjiden sağladığı için ürettiği ürün yeşil çelik olacak bu şekilde ihracat kapıları ona sonuna kadar açılacak...şirket güzel yönetiliyor ...çok yerinde adımlar atıyor...güzel bir gelecek görünüyor..tabi sabır edebilene...

şirket aynı zamanda temettü de veriyor....geçmişte ereğli için emeklilik hissesi diye düşünmüştüm ama kocaer ondan çok daha iyi....çelik sektörünün zarar ederek gerilediği bir dönemde ciro ve karlılığını artırarak yoluna devam ediyor...üstelik de büyümek için yatırımlarını da yapıyor...

ben şirketi çok dinamik gördüm...bu yüzden de tutma kararı verdim..bakalım kısmetimizde neler olacak...???