Sayfa 1328/2495 İlkİlk ... 3288281228127813181326132713281329133013381378142818282328 ... SonSon
Arama sonucu : 19958 madde; 10,617 - 10,624 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. ayvagobeknuri
    03-12-2016, 15:37
    koykoy

Merhaba benim genel bir sorum olacak.

İnternette birkaç yerde mum çubuğu formasyonuna göre teknik analizler yapıp sinyal veren birkaç kurum gördüm ve sonuçlar orta ve uzun vadede olumlu yönde.

Benim sorum şu ki; bu tür kurumlara güven olur mu, yansıtılan rakamlarda geriye dönük yanıltıcı oynamalar yapıyorlar mı müşteri çekmek için, bu tür sinyalleri değerlendirirken nelere dikkat etmeli, daha önce böyle bir sistemi referans alarak o yönde hisse senedi alımı yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
    Borsalar 3 sekilde hareket ederler. Periyodik, yari-periyodik ve kaotik...

Periyodik hareketin oldugu donemlerde klasik teknik analiz, mum grafikleri calisir. Borsalardaki hareketin periyodik mi yoksa kaotik mi oldugunu hesaplamak mumkundur.

Teknik analiz ve mum grafiklerini yorumlamak, okuma-yazma bilen herkesin yapabilecegi islerdir. Verileri guvenli yerden alip, analezi kendiniz yapin...
    Önemli bilgiler de vermişiz aslında...

2. ayvagobeknuri
    06-12-2016, 23:37

Hasan Cemal@HSNCMLT2440 sn.Fincani Tastan Oyarlar Figenede Boyle KOYARLAR ��

Hasan Cemal'in hesabini hacklemisler...
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))

3. ayvagobeknuri
    11-12-2016, 15:39
    Barcelona Kulübü, hain terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından Türkiye'ye destek mesajı yolladı.

Barcelona Barca'dir. Barca, Barak'tir. Barak, Burak'tir. Yani Yildirim ya da Simsek...Hz.Muhammed'i Mescid'i Aksa'ya getiren ve miraca cikmasina vesile olan ati, Burak gibi. Ibraniler Borak derler. Obama'nin ilk adi gibi, Barack.

Bu sozcuklerin kokeni Barca. Fenike dilidir. Kartaca'li komutan Hannibal'in soyadidir. Hannibal Barca...Turkceye cevirirsek, Adil Yildirim olur.

Kartaca, Fenike kolonisidir. Aynen Barcelona gibi. Hannibal, gemilerle Barcelona'ya cikti, fillerini buraya indirdi, Alpleri gecti ve Roma'ya saldirdi. Bu harekat, askeri tarihte, tum zamanlarda olaganustu olarak kabul edilen 2 askeri harekattan biridir. Digeri, Buyuk iskender'in Indus vadisindeki nehri gecerek, nehrin diger kiyisinda bekleyen Hint ordusuna taarruzudur.

Yukaridaki haber, hayirli bir haber midir? Degil midir? Bu haber nicin Yeni Safak'da cikiyor?

Ben bu haberi gordugumde, "bayram degil, seyran degil, enistem beni niye optu" diye dusunurum...

Biz Kartaca'li miyiz, yogusam Roma'li miyiz? Hadise, bu soruya dogru cuvap verebilmektir.

Analez tamam...

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    ayvagobeknuri
    11-12-2016, 15:39
    Barcelona Kulübü, hain terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından Türkiye'ye destek mesajı yolladı.

Barcelona Barca'dir. Barca, Barak'tir. Barak, Burak'tir. Yani Yildirim ya da Simsek...Hz.Muhammed'i Mescid'i Aksa'ya getiren ve miraca cikmasina vesile olan ati, Burak gibi. Ibraniler Borak derler. Obama'nin ilk adi gibi, Barack.

Bu sozcuklerin kokeni Barca. Fenike dilidir. Kartaca'li komutan Hannibal'in soyadidir. Hannibal Barca...Turkceye cevirirsek, Adil Yildirim olur.

Kartaca, Fenike kolonisidir. Aynen Barcelona gibi. Hannibal, gemilerle Barcelona'ya cikti, fillerini buraya indirdi, Alpleri gecti ve Roma'ya saldirdi. Bu harekat, askeri tarihte, tum zamanlarda olaganustu olarak kabul edilen 2 askeri harekattan biridir. Digeri, Buyuk iskender'in Indus vadisindeki nehri gecerek, nehrin diger kiyisinda bekleyen Hint ordusuna taarruzudur.

Yukaridaki haber, hayirli bir haber midir? Degil midir? Bu haber nicin Yeni Safak'da cikiyor?

Ben bu haberi gordugumde, "bayram degil, seyran degil, enistem beni niye optu" diye dusunurum...

Biz Kartaca'li miyiz, yogusam Roma'li miyiz? Hadise, bu soruya dogru cuvap verebilmektir.

Analez tamam...
    Romalıyız...Yukarıdaki yazıda ''Yıldırım'' kelimesi geçiyor. Yıldırım Beyazıt...

Yıldırım Beyazıt, İstanbul'u fethetmek için yetiştirilmişti. Kim yetiştirdi, kim büyüttü?

Anadolu Hisarı'nı yapmak için kim kredi verdiyse o....

Şayet Yıldırım Beyazıt, İstanbul'u fethetseydi, ''City of London'' İstanbul'da olacaktı.

Yıldırım Beyazıt anlaşmaya uymadı. Romalı olmayı seçti. Üzerine Yandan çarklı Temur'u yolladılar.

Fatih Sultan Mehmet ise İstanbul'u aldıktan sonra Roma İmparatoru'yum diyordu.

Romalıyız...

Analez şimdi tamam...

5. tilki andrei
    11-12-2016, 19:12
    Hanibal romayi yenen adamdir.
    Romayi yendi ama teslim almadan birakti. Savas kurallarina gore teslim olacaklar ben saldirmam barbar deyilim dedi

Sonra roma toparlandi hanibali yendi.
    Romalilar cocuklari simariklik yaptiginda seni hanibale veririm diye tehditler varmis.
    Hala bazi yabanci dizilerde dikkatimi ceker.korkunc bi is oldugunda hanibal gibi derler...

Hanibal omrunu iskenderinkinden buyuk bi zafer kazanmaya adamis alp daglarinda 25 bin askerini dondurmus kalanlarla romaya yurumus bi adamdir.

Hanibalin genarali dedikine. Hanibal sen kazanmayi biliyorsun ama zaferi bilimiyorsun. Tanrilar bi adama tüm ozellikleri vermemis dedi.

Roma... kaybetse de kazandi.. rom hanibali hanibal taktikleriyle yendi.

Devamini getir...

ayvagobeknuri
    11-12-2016, 20:49
    Barcelona, Hannibal taktigiyle oynar. Takimda bir 10 numara vardir ve dunyanin en iyi oyncusudur. Takim 10 numaraya gore sekillendirilmistir. 10 numara oynarsa hicbir takim onlerinde duramaz. 10 numara takimin beynidir.

Real Madrid ise takim oyunu oynar. Mevkilerinde onemli oyunculari vardir, bir oyuncunun one cikmasi istenmez. Taktik tek bir oyuncuya bagli degildir. Oyunculardan bir kacinin gununde olmamasi durumunda oyuncu degisikligine gidilir. Oyuna giren gorevini yapar.

Roma duzen demektir ve kesinlikle kaosa karsidir. Roma bir felsefedir. Yani Roma, Kartaca'yi kendi felsefesiyle yendi. Aynen Bayern Munih'in Barcelona'yi yenmesine benzer. Hannibal'in Roma'ya saldiracak gucu yoktu. Yardim bekledi. Kardesi Hastrubal bir orduyla yola cikti ama Alpleri gecmeyi basaramadi. Hannibal'in gectigi, gecerken de tahkim ettigi gecitlerden gecerken orduyu telef etti. Hannibal'in bunu nasil basardigina akil sir ermez.

Roma'li senator Cato, senatoda yaptigi her konusmasini su sozlerle bitirirdi : "Kartaca yikilmalidir". Konusmanin konusu ne olursa olsun konusma bu cumleyle biterdi. Herhalde bir cumle daha soyleyecek olsa sunu soylerdi:"Kartaca yikilmalidir, yikilamazsa onlar bizi yikalar".

Neticede 3.Pön savasi sonunda Kartaca yikildi. Romalilar, Kartaca'ya gemiler dolusu tuz goturduler. Tarim topraklarinin tumunun ustune tuz doktuler ki, ot bitmesin...

Palmira ise Pön savaslarindan once savastiklari yerdir. Islamiyetin dogusundan belki 800-900 yil once Palmira'da savastilar.

Her toplumun degerleri vardir. Pek cok toplumunki fasaryadir. Entegral tarihi etud edersen, kaabiliyetini ve sinirlarini bilebilirsin. Yogusam dolmusa bindirirler, dogru mezbahaya gonderiverirler...

6. ayvagobeknuri
    11-12-2016, 22:58
    Bana her yol Roma

Analez tamam...

Dogru yol Roma'ya cikar. Emme butun yollar Roma'ya cikmaz. Bazi yollar bizim Fenike'ye cikiverir.

1300'lu yillara gidersek bir ozanla karsilasiriz. Kaygusuz Abdal. Sormak lazim bu adam nicin kaygusuzdur. Oyle siirler yazip, cigirmistir ki, dinleyenin bugun bile agzi bir karis acik kalir. Bunlari cigirip, butun Anadolu'yu gezmistir. Kendisiyle ayni donemde yasamis olan Asik Nesimi, Kaygusuz'un soylediginin ondabirini soylemedigi halde derisi yuzulerek oldurulmustur.

Kaygusuz Abdal kaygusuzdur, cunku Alanya beyinin ogludur. Orasi eski bir Fenike kolonisidir. Mesela Aksekililer ticarette basarili olurlar, cunku "Fenikenin bir numerolu ticari kuralini cok iyi uygularlar: "Hastayi yataginda dudukleyecen".

1600'lu yillarin ortalarina geldigimizde Izmir'de bir Yahudi peydah olmus ve kendini mesih ilan etmistir: Sabetay Sevi. O da guzelnsiirler soylemekte,
    diger Yahudilerin hic hosuna gitmeyen siirler okumaktadir.

Bunun bubasi da Mordehay Sevi'dir. Onemli bir Ingiliz firmasinin Izmir'deki temsilcisi. 1600'lu yillardavithalat-ehracatla ugrasiyorlar.

O da ne 1700 lu yillarin ortalarinda yasamis unlu Ingiliz sair John Milton'in siirlerini, Sabetay Sevi 50 yil falan once Izmir'de cigiriyormus.

Daha ecayibi, Sabetay Sevi'nin cigirdigi siirleri Kaygusuz Abdal, 300 sene once cigirirmis.

Ateizmin kurucusu John Milton kabul edilir. Kayip Cennet adli siiri onemlidir. Fekat bugun dinlere inancimi kaybettim, artik ateistim derseniz, hicbir seyden kurtulamazsiniz. Cunku, bu alan da 300 sene once temelleri atilmis ve parsellenmis bir alandir.

Sabetay Sevi'nin sonrasi Izmir Levanten sirketidir. Burasi ayni zamanda bir okuldur. Bu okuldan yetisenler, butun dunyaya buradan dagildilar. Bunlari kontrol altindavtutabilmek icin pekncok ezoterik sacmalik yuklemesi yapilir, kuzu bayrami dedikleri gunlerde eslerini degistirecek bir ahlak anlayisina sahip olmalari beklenirdi.

Sonrasinda East Indian Company kurulur ve uzakdoguyu 200 sene somurur.

Bu isler boyledir abi...Aklini kullanmayanla kedinin fareyle oynadigi gibi oynarlar.

7. ayvagobeknuri
    11-12-2016, 23:44
    Bak bir misal daha vereyim: Fitullah...

Bu Fitullah Bediuzzeman'in ogrencisi degil mi? Bediuzzeman soyle demis:"Kuran ve Kainat Allah'in kitabidir".

Romali Lucretius ise yaklasik 2000 yil once soyle demis, "Evren Tanrilarin kitabidir".

Fittulah'a "gurkha" rolunu cok guzel oynattilar.

Dun gece Akp yanlisi sakalli anketci, Ahmet Hakan'in programinda Bediuzzeman'i savundu. 2015'de attigi twitleri buldum, Fethullah'i savunuyor.

Tvlerde de bangir bangir konusuyor.

8. ayvagobeknuri
    14-12-2016, 17:40
    Suanda bir borsaci icin takip edilmesi gereken en onemli haberler,

1-Yeni bir icat ama sacma bir sey mesela yeni bir element bulundu gibi...

2-Evinde vahsi hayvan besliyor haberi, mesela timsah gibi bir heyvani evine besleyen birinin haberi.

Boyle bir habere rastlarsaniz mutlaka buraya kopyalayin...
    İstihbari haberler...

https://sputniknews.com.tr/20161212/...026267235.html

Mesela bu haber. Bu haberi kopyalamıştım. O sırada Halep'ten biziim desteklediğimiz Suriyeli unsurlar, İdlip'e nakledileceklerdi. Aynen şöyle yazmışım:

ayvagobeknuri
    14-12-2016, 17:56
    https://tr.sputniknews.com/foto/2016...ostok-tanisin/

Sputnik uydu demektir. Kimin uydusu sorusunu dusunmek icap eder?

Buz ölüm demektir.

Haberin nereden ciktigi ve kaynagi cok onemlidir...

Bu isler ince islerdir....

Bu haberle, Halep'te ateskesin bozulmasi arasinda baglanti kuruyorum.
    Neticede konvoya ateş edildi ve 30 kişi şehit edildi.

Sayfa 1328/2495 İlkİlk ... 3288281228127813181326132713281329133013381378142818282328 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •