O deðide bizi altýn tuþ etti 2000 baþlarýnda,onsu 300 altýndaydý,elimde var diye ilave etmemiþtim,hatta bir ara ons 270 dolar bile olmuþtu güney afrika madenleri kapandý eylemler baþlamýþtý,kuyumcular dertliydi,sanal olarak hobi olsun diye aralarýnda ons satýþý yaparlardý,bizde salakça izlerdik,sonra 2003 sonrasý aniden ataða geçti,400 derken ilerleyen yýllarda üstüne 100-100 koydu,bende 8 tl gr fiatý maliyetlen 26 olunca satmaya baþladým,gr 40 olunca anca durakladým,peþi malum 100 tl,ons 1900 dolar büyük kriz zamaný yani 2008,benim arkadaþ 3 kilo altýn satýp daire almýþtý alanyadan 105 tl gram fiatýylan,gerçi dairesi altýna göre yüksek,3 kilo altýn 5 milyon,onun dairesi 10 milyon en az,zaten altýnlarý hep kelepir fiattan almýþtý,1977 ve 2000 baþlarýnda,bu yýllarda altýn teneke fiatýydý,77 yýlýnda 150 olan ons 850 dolar yapmýþtý 80 yýllarý içinde,yani 3 sene içinde adeta uçmuþtu,2000 baþlarýna kadarda devamlý düþmüþtü,þu sýralar 1900 dolar cývarýnda 2008 zirvesindeki gibi onsu,80'deki gibi 850 dolar onsa göre þimdiki ons fiatý 2500 dolar yapar,oraya ulaþmasý için 600 dolar daha gitmesi lazým,80 yýllarýnda çok felaket gitmiþti yine dünya kriziylen+bizdeki darbede eklenince olay çok felaket olmuþtu,para bulamayan evren SSK'ya çökmüþtü bunu defalarca belirttim daha yazmanýn alemi yok,evren ve özal SSK'yý batýran kiþilerdi,öyle zatýn dediði gibi by kemal falanlan alakasý yok,adam fýrýldak halký devamlý nasýl kandýrýrým hesabýnda,geberik olsa hala CHP diyor korkudan,85 miyon olacaðýna 15-20 milyon aydýn cesaretli kiþiler yeterlidir ülkeye,zaten oda onu biliyor,%48 onu hala çok korkutuyor,oda biliyor kendine oy verenlerden bir mok olmayacaðýný,yani eski deyimce çokluka çokluk peþi mokluk,pýsýrk kiyafetsizler için söylenmiþ deyimdir,nerede çokluk orada mokluk manasýndadýr,bizdede çoktur ne yazýkki ülkeyi bitirmiþlerdir,neyse altýn mazisiylen baþladýk siyasetlen bitirdik![]()
Yer Ýmleri