Sayfa 27/1001 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. Arz ve talep miktari belli olmayan bir asset'i almam.

De ki 500.000 TL degerinde altin tutuyorsun, belki son 5 senedir.

USD/TYR degerinin cok dusuk oldugu gunler gecti ama muhtemelen sen o gun de altin tutuyordun.

Bugun icin 500.000 TL. 18.000 USD. yapiyor.

Bununla de ki yillik getirisi % 9.36 olan ( alti ayda bir % 4.68 getirili ) Eurobond alir, her 6 ayda bir 842.40 USD. alir isine bakarsin.

Bu getiriyi 3 ayda bir alacak sekilde yonetmek mumkun.

3 ayda bir gelen dolarla, ister hisse al ister fiziki altin.

O yuzden biz altini bir yatirim araci degil bir koruma araci olarak goruyoruz.

Sabredin bakalim belki bir Subat, neden olmasin..

2.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Üstad. Mevzuunun temeli bu idi sanırım.
    Sonra @ayhan53 başkana falan sarmışsınız.
    "Değişmeyen tek şey değişimdir." biz de yanılıyor olabiliriz.
    Ancak bu kadar "atar-gider" sonrası, tersi olursa üzülürsünüz... Gerek yok bence.
    Yine de siz bilirsiniz.
    ne sarması yahu, akp boşuna algı her şeydir demiyor sarıp ta ne demişim, üzülecek ne var ortada kötü bir itham mı var..?

Şu anda banka kasasındaki fiziki altın ve gümüş dışında emtia yatırımım yok.Onları da olası bir finansal depremde deprem anında yanında bulundurulması gereken fener,su vs gibi şeyler olarak gördüğüm için tutuyorum.Fiziki olarak bankaya maaşa kiraya vs beni muhtaç etmiyecek iki yıllık harcamalarımı karşılayacak kadar altın ve gümüşü banka kasasında tutuyorum.Şu anda daha fazlası trade dışında manalı değil.Elbet eurobondum da var.Eurobond da yıllarca yatırımını yaptığım bir enstruman.2000 yılında alınmış 2030 vadeli yüzde 12 faiz veren eurobondum bile var.Eorubond karlımıdır derseniz,uzun vadede emlağa karşı kendini asla korumadı.2000 yılından bu yana altın tutan biri emlağı yüzde elli yendi,eurobond ise yenemedi .Daha önceki bir entry de hesabını yaptım.Eurobond için öngörün ne derseniz,valla aslında deflasyonist bir dönemin gelme olasılığı da yüksek,buhran derinleşirse elbet nakit gene kral olur. Uzun vadeli eurobond nakit akışı nerdeyse garanti olan getirisi tatminkar her portföyde belli bir miktarda bulunması gereken bir enstrumandır.Montanlı olarak alınmalımı ,bence hayır,o da vergisi ve diğer riskleri düşünülürse kendi içinde riskleri olan bir enstruman

Ben aslında temelde emlak yatırımını seven biriyimdir.Memur çocuğu olduğumuzdan emlak her zaman kazandırır,alan zarar etmez vs diye diye büyümüş biri olarak para kazanmaya başladığım 1993 yıllarında yüzde yüz devlet faiz verirken habire ev almaya çalışmıştım.A o da ne emlak her yıl yüzde yüz artmıyordu.O zaman 1 milyara aldığım evi faizde tutsam üç kere katlıyarak 8 milyar yapabilecekken 4 e zor sattım faizde kalsam nerdeyse aynı paraya iki ev alabiliyormuşum.Finansal piyasalarda yanlış hesabın bedeli her zaman çok acı oluyor))))))))O zaman anladım ki her şey dönemsel,dün iyi olan bugün kötü olabilir,yarın gene iyi olabilir.Dönemleri yakalamak zamanın ruhunu anlayabilmek her şeyde olduğu gibi finansta da hayati önemde

5.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Önce hortumları, peşkeşleri, astronomik fazla ödenen ihaleleri, uçak, makam otomobili, binlerce koruma ve danışman israflarını ve 3-5 maaş almaları kessinler...
    Millete verilmeyen paralar orada kaynağı...

Herşey 23 Eylül 2021de Nas Mas diyerek başlanan faiz indirimleri ile başladı... Doları, euroyu patlattılar ve enflasyonist ortam yarattılar... Kkm ile de sıçıp sıvadılar... Servet transferi yaptılar bir kesime ülkenin kaynaklarını, TCMB rezervlerini...

CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Onlara diyorsun ki seçimleri kazanma, iktidar olma...

Bunlar olmazsa nasıl oy alacaklar?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Temel kuyuya düşmüş,imdat imdat beni kurtaran yok mu diye bağırmış.Köyün imamı sesi duymuş,kuyuda temeli görünce fırsat bu fırsat diye,bak temel demiş,seni kurtarırım ama bundan sonra beş vakit namaz kılacaksın,orucu kaçırmayacaksın,karı kız işi yok,içki de içmeyeceksin.Temel imama bakmış bakmış,imdat imdat ,yok mu beni başka kurtaran.

Şimdi kuyudayız,imam dışında biri gelsin diye bağırıyoruz ama nafile )))))))))

İmam derken subliminal mesaj yok,imamoğlu da tırt çıktı.Bu kk kendisine verilen görevi tamamlamaya yemin etmiş sanırım.Bu kk nın da mı kasedi var,nedir olay anlıyamadık ki.

Sayfa 27/1001 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •