Kendi fikri olmamak ne demek anlamadım.Bilgi olmadan fikir nasıl olacak.Bilgi de evde oturup gözlerimi kapayıp astral seyahat yaparak mı elde edilecek.Elbet analizleri okuyacağım,elbet videoları seyredeceğim,elbet makaleleri kitapları okuyacağım ondan sonra tüm bu bilgileri nacizane kendi beyin süzgecimden geçirip doğruyu bulduğumu düşüneceğim.Bakın doğruyu bulacağım demiyorum,bazen bulurum bazen bulamam o belli olmuyor.İnsan asıl uğur mumcu nun dediği kategoride olmaktan korkmalı,yani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en kötüsü.Altın gümüş konusuna gelince bu topikte en bilgili insanlardan biri olduğumu düşünüyorum.O bilgiler global sistemin işleyişi hakkında beni biraz daha aydınlattı diyebilirim.Altın ve gümüşte elbette muhteşem bir ralli olacak,ama o ralli grafiklere bakıldığında çok ileri tarihlere sarkabiliyor,altında çanak kulp formasyonu bazen yirmi yılda falan tamamlanıyor.Benim yaş grubum düşünülürse daha iyi anladığım türk borsasında trade etmek daha iyi para bırakıyor.O açıdan altın ve gümüşe bakışım değişti.Ancak aptallar fikir değiştirmez,finansta dogma olmaz,din mi bu,elbet değişen koşullar değişen hareketleri gerektirecek,altında gümüşte ralli havası sezersem anında gene bütün paramı gömerim.
Yer İmleri