Sayfa 66/189 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Merhaba, süper gidiyor

2 sistemim var.Birisi viop diğeri, hisse tarafında çalışıyor.
    viop tarafı tatmin edici değil, 1 kontrat ile devam ediyor henüz.

Portföyüm hisse tarafındaki sistemde ise 1 mayıstan itibaren canlıda.
    Mayıs'da %53, Haziranda %56 getiri sağladı.Temmuz %65 de bugün itibari ile.

Hisse Puanlama-Seçim ve Min. Risk ile giriş-çıkış sağlayan iki farklı algoritmanın birleşiminden oluşuyor.
    Temel kurgusu kabaca şu şekilde işliyor;
    Her 120 dk. lık periyot da en yüksek puana sahip 3 hisse tespit ediliyor.
    Portföy 3 e bölünerek giriş yapılıyor. Hedef ise 120.dk da Ortalama %0,5 Kar AL. Günde %2 alarak 23 iş gününde %57 alma hedefinde sistem. Geriye dönük testleri ideal ile entegre yazılımım da gerçekleştiriyorum. Test ettiğim sürede genel olarak boğa piyasası hakim olsa da son 3 yıldaki en kötü ay ortalaması %22 görünüyor.
    Tamda yapmak istediğim çalışma idi. Bunun için C# kursuna gittik ama dha yolun başındayız.
    Tebrikler başarılar.
    Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.

Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Teşekkürler sayın Emlak.
    Endeks 1 mayısdan bu yana %14 getiri sağlamış, bu sürede bu sistem %294 getiri sağlamış.Eğer bu durum devam ederse uzaklara gideceğim yakında
    2,5 ayda süper rakamlar. trade edilecek hisseler sabit mi ? yoksa sistem kendisi mi buluyor tarayıp .

short poz yok gayet risksiz görünüyor. o halde viop kısmını endeks düşüş trendlerinde hedge amaçlı kullanabilirsiniz gibi.

bence hacimi dert etmeyin piyasa yeterince likit + haciminiz arttıkça komisyonda da iyileştirmeler olacaktır.

3.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Teşekkürler.
    Açığa satış kullanmıyorum. Eklemeyi de düşünmedim hiç, her zaman 120 dk. al veren hisse bulmak mümkün.
    Bulunmaz ise zaten giriş yapılmıyor ama testlerde bunun çok nadir yaşandığını gördüm.
    Kredi de şimdilik kullanmıyorum, düşünüyorum.
    Algoritma hisse seçimlerini portföy hacmini de dikkate alarak yapıyor.
    evet İşlem hacmi hızlı büyüyor ve hacim büyüdükçe girişe müsait hisse sayısı azalıyor olacak.Ayı piyasasında zorlayacak durumlardan birisi bu.Yeter ki zorlanacak noktaya kadar büyüsün diyorum, tek sorunum bu olsun
    Bunun dışında testlerde gördüğüm kadarı ile şimdilik ayı piyasasının bir dezavantajı görünmüyor. geçmiş 3 yılda en kötü performans bistin %5 yaptığı bir ayda görünüyor.

detayına giremeyeceğim önemli bir noktada şudur, al veren sembol sadece teknik puanlama olarak iyi olan değil, belli kontrollerle kısa sürede %0.5 in alınıp kaçılabileceği bir hisse oluyor. hani HFT te bir kesinlik söz konusudur ya, burada kesinlik olmasa da büyük ihtimal söz konusu. Bundan dolayı totalde bana ait kasa kazanıyor hep Bist de gelecek de yakalaması zorlaşacak müthiş fırsatlar var gibi.
    Sn. Keçi

En kötü ay performansı %22 derken son üç yılda zararlı ay yok diye anlıyorum. Test sonuçlarındaki ortalama aylık getiri % kaç ?

Zor olanı başarmışsınız gibi hisse tarafında viop'ta yapılabilecek çok iyi bir sistemden daha verimli bir sistem çıkmış gibi görünüyor. göründüğü kadarıylada psikolojik olarak yormayacak bir yapıya sahip.
    Son üç ay canlı performans olmasa idi daha çok irdelerdim fakat hisse tarafı sisteminiz olağanüstü görünüyor. Bence piyasalara daha fazla zaman ve kaynak ayırmalısınız, bu getirileri istikrarlı sürdürebilirseniz kısa zamanda çok iyi yerlerde olursunuz.

Tekrar tebrik eder, sisteminizin başarılarının devamını dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by KOSA Yazıyı Oku
    Tamda yapmak istediğim çalışma idi. Bunun için C# kursuna gittik ama dha yolun başındayız.
    Tebrikler başarılar.
    Teşekkürler Sn. KOSA.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    2,5 ayda süper rakamlar. trade edilecek hisseler sabit mi ? yoksa sistem kendisi mi buluyor tarayıp .

short poz yok gayet risksiz görünüyor. o halde viop kısmını endeks düşüş trendlerinde hedge amaçlı kullanabilirsiniz gibi.

bence hacimi dert etmeyin piyasa yeterince likit + haciminiz arttıkça komisyonda da iyileştirmeler olacaktır.

hisseler sabit değil, "tüm senetler". Fakat bunları ayıklayan çok sayıda kural var. Teknik puanlama, hızlı yükselme rankı, temel puanlama vb.
    İlginç gelebilir ama endeks düşüşleri hiç etkilemiyor sistemi, hedge falan gereksiz gibi şu ana kadar gördüklerime göre
    Hacim ise hisse filtreme açısından çok önemli. Örnek vermek gerekirse dün gece yazdığım BRYAT endeks ekside olduğu halde sabahki 120 dk içerisinde %1 kar almaya izin verdi.Hedefimiz ise 0.5 di.
    Fakat bu hisseyi algoritma almıyor hacimden dolayı, gidiyor 1/3 aselsan alıyor, hız rankına bakıyor ve bu kez %0.5 den değilde %1 kardan satıyor.
    Komisyon ile ilgili olarak da şöyle bir durum var. şu anda %0.5 net kar almak için brüt %0.54 kar alması gerekiyor. onbinde 2 komisyona göre.
    Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

5.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Sn. Keçi

En kötü ay performansı %22 derken son üç yılda zararlı ay yok diye anlıyorum. Test sonuçlarındaki ortalama aylık getiri % kaç ?

Zor olanı başarmışsınız gibi hisse tarafında viop'ta yapılabilecek çok iyi bir sistemden daha verimli bir sistem çıkmış gibi görünüyor. göründüğü kadarıylada psikolojik olarak yormayacak bir yapıya sahip.
    Son üç ay canlı performans olmasa idi daha çok irdelerdim fakat hisse tarafı sisteminiz olağanüstü görünüyor. Bence piyasalara daha fazla zaman ve kaynak ayırmalısınız, bu getirileri istikrarlı sürdürebilirseniz kısa zamanda çok iyi yerlerde olursunuz.

Tekrar tebrik eder, sisteminizin başarılarının devamını dilerim.
    sn. NUTCRACKER, hiç zarar eden ay yok. Zarar kapatan gün dahi çok az.
    Simülasyonda Son 36 ayda en kötü aylık getirisi %22.
    Ortalama aklımda değil, şu anda bakamadım ama genellikle %40 -%50 bandında aylık getiriler ve endeks ile korelasyonu yok
    Tekrar teşekkürler.

6. Calismalarin ilgi cekmis olacakki herkes sormus benimde ilgimi cekti.

Getiriler cok ust duzeyde anlattigin kadariyla.

Fakat tam olarak bunu nasil yarattigini anlayamadim.

3 adet hisse seciyor belirli kurralarla 120 dklik olarak bu kriterleri saglamis ve al vermis olanlarda en fazla 3 tanesini aliyor.

Yuzde 0.5 kari gorunce satiyor bunu bir gunde kac kere tekrarliyor.

Bu sekilde nasil yuzde 50 ye ulasiyor.

Biraz daha acabilirmisin konuyu yada ben anlayamadim

Basarilarinin devamini dilerim...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Calismalarin ilgi cekmis olacakki herkes sormus benimde ilgimi cekti.

Getiriler cok ust duzeyde anlattigin kadariyla.

Fakat tam olarak bunu nasil yarattigini anlayamadim.

3 adet hisse seciyor belirli kurralarla 120 dklik olarak bu kriterleri saglamis ve al vermis olanlarda en fazla 3 tanesini aliyor.

Yuzde 0.5 kari gorunce satiyor bunu bir gunde kac kere tekrarliyor.

Bu sekilde nasil yuzde 50 ye ulasiyor.

Biraz daha acabilirmisin konuyu yada ben anlayamadim

Basarilarinin devamini dilerim...

Satış Sitelerinin paket kıyaslama tablosu gibi oldu
    120dk da %0.5 günde 4 tur toplam günde %2 yaparak 1 ayda elde edilebilecek kar tablosu.

Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn. KOSA.

hisseler sabit değil, "tüm senetler". Fakat bunları ayıklayan çok sayıda kural var. Teknik puanlama, hızlı yükselme rankı, temel puanlama vb.
    İlginç gelebilir ama endeks düşüşleri hiç etkilemiyor sistemi, hedge falan gereksiz gibi şu ana kadar gördüklerime göre
    Hacim ise hisse filtreme açısından çok önemli. Örnek vermek gerekirse dün gece yazdığım BRYAT endeks ekside olduğu halde sabahki 120 dk içerisinde %1 kar almaya izin verdi.Hedefimiz ise 0.5 di.
    Fakat bu hisseyi algoritma almıyor hacimden dolayı, gidiyor 1/3 aselsan alıyor, hız rankına bakıyor ve bu kez %0.5 den değilde %1 kardan satıyor.
    Komisyon ile ilgili olarak da şöyle bir durum var. şu anda %0.5 net kar almak için brüt %0.54 kar alması gerekiyor. onbinde 2 komisyona göre.
    Kurgu bana gayet mantıklı geldi. paranın aktığı hisseye çöküp 0,5 alıp çıkan gibi bir algo. çok küçük rakamlar aslında totele vurunca dünya yapıyor.

vobdaki gibi tek grafik yok 450 adet seçenek var.

Sayfa 66/189 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •