Sayfa 166/359 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

  1. An itibariyle portföyümde aşağıdaki 10 hisse var. Sayıyı 15'e kadar çıkarmayı planlıyorum.

    AFYON, ALKIM, BLCYT, BNTAS, DESA, GENTS, KCAER, MAKTK, OYLUM, VAKKO

    Sayıyı 15'e kadar çıkarmayı planlıyorum. Geriye kalan 5 aday için kafamda belirlediğim 2-3 tanesi belli gibi. Üçü de zaman zaman portföyüme girip çıkan hisseler: ARDYZ, DEVA, ve ORGE. ARDYZ'ye alternatif FONET olabilir, her ne kadar ARDYZ'nin tüm kârlılık oranları yüksek olsa da. Bunların haricinde 2 hisse daha düşünüyorum. Kafamda gidip gelen hisseler var ama Salı'ya kadar bu son 2'yi de belirlerim.

    Halka Açık Piyasa Değeri 10 Milyar'dan düşük olanları özellikle seçmeye çalışıyorum son dönem. Büyük hisselerde aldığım verimden çok daha iyi verim almaya başladım bunlarda. Tahtacının ayağına çok dolanıyoruz bazen, ama yapacak yok. Büyük tahtalar dolup yol alana kadar bunlar uçuyor. çakılırken de sert çakılması ise defosu.


    YTD.
    Son düzenleme : deva-i dert; 18-08-2023 saat: 22:58.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  2. Hocam selamlar. Şimdi karşıma çıktı paylaşayım dedim, belki ilgilenmek isteyen çıkar, nihayetinde bedava

    https://twitter.com/BrianFeroldi/sta...43381061484862

  3.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Hocam selamlar. Şimdi karşıma çıktı paylaşayım dedim, belki ilgilenmek isteyen çıkar, nihayetinde bedava

    https://twitter.com/BrianFeroldi/sta...43381061484862
    Teşekkürler Hocam, ilgilenen mutlaka çıkacaktır.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  4. Sayın Müzikal'in bahsetmiş olduğu bedava e-mail kursunun ilk günkü giriş kısmı aşağıdaki gibidir, ilgilenen varsa bir göz atabilir.

    Genel olarak 3 tip yatırımcı kafa yapısından bahsediyor özetle: 1) 'Büyüme'ye ve sadece büyümeye önem verenler, ve büyüyen şirketlerin gelecek potansiyellerini çok önemseyenler, değerlemeyi fazla dikkate almayanlar 2) Sadece 1değerleme'ye önem verenler ve şirketleri yaptıkları değerlemenin daha altına ya da daha uygun fiyata almayı bekleyenler 3) Bu 2 modelin arasında yer alıp makul bir fiyatta büyüyenlere talip olanalar (yani GARP'çılar) . Detaylar aşağıda. isterseniz verilen linkten abone olursunuz. vaktim olursa gelen emailleri paylaşırım.

    Aşağıda 1. email'in tamamı yer alıyor:



    Welcome to lesson #1 of Valuation School.

    This lesson is focused on understanding the valuation mindset spectrum.

    Warren Buffett. Marc Andreessen. Peter Lynch. Michael Burry. David Gardner

    All of these super-investors have incredible track records.

    Yet, when it comes to valuation, these investors couldn't be further apart.

    Growth-focused investors like Marc Andreessen, David Gardner, and Cathie Wood wouldn't think twice about buying a business that was insanely overvalued (according to traditional valuation methods).

    Value investors like Warren Buffett, Michael Burry, and Benjamin Graham wouldn't put their capital at risk unless they believed they were buying a business at a meaningful discount to its fair value.

    Other super investors like Chuck Akre, Terry Smith, and Peter Lynch are somewhere in the middle of these two mindsets. They are always aware of valuation, but they are willing to pay a premium when they find a superior business (so-called growth-at-a-reasonable-price investing, or GARP).

    What's amazing is all of these investors - growth, GARP, value - have generated enormous gains for themselves.

    How can this be?

    The reason is growth, GARP, and value investors approach valuation from a completely different mindset than each other.

    Growth investors are squarely focused on one thing: the upside potential of a business.

    They don't bat an eye at a premium valuation if the upside is large enough. They know that they are going to lose money often, but that's OK so long as they occasionally buy the next Netflix, Tesla, or Amazon.

    Value investors, on the other hand, are squarely focused on valuation. They'll only buy a business when they believe they are getting a great deal.

    GARP investors are somewhere in the middle.

    That's why we think i's most helpful to view each of these valuation mindset approaches on a spectrum that looks like this:




    We call this wait for it -the valuation mindset spectrum.¬

    (Clever, we know.)

    Here is where we believe some super-investors are on this spectrum.




    Why are we talking about the spectrum first?

    Because the first step to valuation is to figure out where you lie on this spectrum.

    Are you solely focused on upside potential? You're a growth investor, which means that you should de-emphasize valuation in your investing process.

    Do you hate the idea of overpaying? You're a value investor, which means that you should emphasize valuation in your investing process.

    Are you somewhere in the middle? You're a GARP investor, and you should learn when to emphasize valuation and when to de-emphasize it.

    We bring this up because investors get into trouble when they take advice from investors who approach valuation from a completely different mindset than themselves.

    That's why it's so important to figure out where you lie on the valuation mindset spectrum before you go any further.

    If you're primarily a growth investor, you should listen closely to how David Gardner thinks about valuation and reject Warren Buffett's advice. That means you should study TAM analysis (lesson #3) closely and all but ignore how to do a discounted cash flow analysis (lesson #5).

    If you're primarily a value investor, you should listen to Michael Burry's valuation advice closely and ignore Cathie Wood's opinion. That means you should pay close attention to discounted cash flow models (and ignore TAM analysis).

    If you're a GARP investor, you should listen closely to what Terry Smith, Chuck Akre, and Peter Lynch believe about valuation. That means you should pay most of your attention to multiples (lesson #4).

    That's why we first need to address this question before we go any further.

    Where on the valuation mindset spectrum are you?




    Well done! You've made it through lesson #1.

    Keep an eye on your inbox tomorrow for lesson #2.

    We'll talk about the six phases of the business growth cycle and how it hugely impacts which valuation methods should be used.

    Wishing you investing success,

    - Brian Feroldi, Brian Stoffel, & Brian Withers

    Image 4
    Son düzenleme : deva-i dert; 19-08-2023 saat: 15:56.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  5. "Rüzgârların yönünü değiştiremeyiz. Ama yelkenleri rüzgârlara göre ayarlayabiliriz."

    D. Parton



    Şimdi, portföyleri güncellerken, rüzgarın hangi yöne estiğini iyi tespit etmek lazım ..
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  6. Ara sıra portföyümde bulunan hisseleri yazıyorum burada. Bunlar kimse için bir öneri listesi değildir. Bugün için gördüğüm doğru yarın için yanlış olabilir ve bu yanlışı gördüğümde ben düzeltmekten çekinmem. Bu listeye göre alım satım önermem hiç bir kimseye. Her arkadaşımız kendi alım satım sistemini kendisi oluşturmalı ve ona göre seçimlerini yapmalıdır. Başkalarının seçim metodolojisi alternatif bir bakış açısı olarak değerlendirilmeli, faydalı olduğunu düşündüğümüz şeyleri kendi metotlarımızı yenilerken ya da güncellerken kullanabilmeliyiz. Ama onları mutlak doğru parametrelermiş gibi görmemeliyiz.

    Adam ayın evrelerine göre alım satım yapar ve kazanır, belki de iyi kazanır. Bu seçim yönteminin doğru olduğu anlamına gelmez. Küçük-orta büyüklükte bir portföyü olan aynı zamanda da akademik titri olan bir arkadaşımız oldukça basit bir parametre ile son 1 yılda portföyünü 15,66 kat artırmış durumda. Bana göre o parametrelerin sürdürülebilirliği yok, belli bir noktadan sonra aynı kazançlar devam etmeyecektir. Ancak iyi kazandıran bir yöntem buldu iseniz, o yöntem artık iyi çalışmamaya başlayıncaya kadar onu kullanmaktan da imtina etmeyiniz. Mesela ben o yönteme ikna olsam, emin olun hemen alım parametrelerimi değiştirirdim. Sürekliliğine ikna olmadım. Ancak belki portföyün bir kısmını o yönteme tabi tutmaktan da çekinmeyebilirim, test etmek için. Hiç bir yatırım metoduna ön kabul ile ya da ön red ile yaklaşmıyorum.

    Siz de başkalarının yöntemlerine ön kabul ya da ön red ile yaklaşmayın; okuyun, tartın, ölçün, biçin, sonra makul ve mantıklı geliyorsa test amaçlı portföyünüzün ufak bir kısmı ile deneme yapın. Başarılı sonuçlar alınabiliyorsa, portföyünüzdeki oranı yükseltebilir, başarısız sonuçlar alıyorsanız bu yöntemi denemekten vazgeçebilirsiniz. Aslolan kazanmaktır, ancak kazanmanın sürdürülebilirliği bir kereye mahsus kazanmaktan çok daha önemlidir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ara sıra portföyümde bulunan hisseleri yazıyorum burada. Bunlar kimse için bir öneri listesi değildir. Bugün için gördüğüm doğru yarın için yanlış olabilir ve bu yanlışı gördüğümde ben düzeltmekten çekinmem. Bu listeye göre alım satım önermem hiç bir kimseye. Her arkadaşımız kendi alım satım sistemini kendisi oluşturmalı ve ona göre seçimlerini yapmalıdır. Başkalarının seçim metodolojisi alternatif bir bakış açısı olarak değerlendirilmeli, faydalı olduğunu düşündüğümüz şeyleri kendi metotlarımızı yenilerken ya da güncellerken kullanabilmeliyiz. Ama onları mutlak doğru parametrelermiş gibi görmemeliyiz.

    Adam ayın evrelerine göre alım satım yapar ve kazanır, belki de iyi kazanır. Bu seçim yönteminin doğru olduğu anlamına gelmez. Küçük-orta büyüklükte bir portföyü olan aynı zamanda da akademik titri olan bir arkadaşımız oldukça basit bir parametre ile son 1 yılda portföyünü 15,66 kat artırmış durumda. Bana göre o parametrelerin sürdürülebilirliği yok, belli bir noktadan sonra aynı kazançlar devam etmeyecektir. Ancak iyi kazandıran bir yöntem buldu iseniz, o yöntem artık iyi çalışmamaya başlayıncaya kadar onu kullanmaktan da imtina etmeyiniz. Mesela ben o yönteme ikna olsam, emin olun hemen alım parametrelerimi değiştirirdim. Sürekliliğine ikna olmadım. Ancak belki portföyün bir kısmını o yönteme tabi tutmaktan da çekinmeyebilirim, test etmek için. Hiç bir yatırım metoduna ön kabul ile ya da ön red ile yaklaşmıyorum.

    Siz de başkalarının yöntemlerine ön kabul ya da ön red ile yaklaşmayın; okuyun, tartın, ölçün, biçin, sonra makul ve mantıklı geliyorsa test amaçlı portföyünüzün ufak bir kısmı ile deneme yapın. Başarılı sonuçlar alınabiliyorsa, portföyünüzdeki oranı yükseltebilir, başarısız sonuçlar alıyorsanız bu yöntemi denemekten vazgeçebilirsiniz. Aslolan kazanmaktır, ancak kazanmanın sürdürülebilirliği bir kereye mahsus kazanmaktan çok daha önemlidir.
    Bravo hocam. Altına bin kere imza atarım. Keşke her yatırımcı bu bilinçle hareket etmeyi becerebilse.

    Örnek olması açısından; son iki yılda tecrübe ettiğim caydırıcı gelişmeler üzerine döngüsel olan ve fiyatı globaldeki hareketlere belirlemek zorunda kalan ara madde üreten şirketlere bundan sonra yatırım yapmama kararı aldım. Portföyümde iki tane bu tarz şirket bulunmakta idi, şimdi bir adede düştü. Kalanı da en kısa zaman içinde postalayacağım.

    Bu kararım sadece beni bağlar, kimseye örnek olmamalı. Ancak benimle benzer düşünen yatırımcılara da kendilerine soru sordurmalı, bu tarz şirketleri sorgulatmalı, daha iyi analiz yapma fırsatını sunmalı. Sonuç başarılı olur yahut olmaz, bunun önemi yok, önemli olan iyi birer yatırımcı olabilmek için farklı bakış açıları kazanmak ve uzun vadede bu tecrübeleri genişletmek. Başarı ardından gelecektir.

    Bir yatırımdan kısa sürelerde para kazanıyor olmak süreklilik arz etmeyecektir. Bir noktada piyasa gereğini yapar. O noktayı tespit edebilmek kısada kazanılan parayı korur, uzun vade için kaynak yaratır.

    Sevgiler, saygılar.

  8.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Bravo hocam. Altına bin kere imza atarım. Keşke her yatırımcı bu bilinçle hareket etmeyi becerebilse.

    Örnek olması açısından; son iki yılda tecrübe ettiğim caydırıcı gelişmeler üzerine döngüsel olan ve fiyatı globaldeki hareketlere belirlemek zorunda kalan ara madde üreten şirketlere bundan sonra yatırım yapmama kararı aldım. Portföyümde iki tane bu tarz şirket bulunmakta idi, şimdi bir adede düştü. Kalanı da en kısa zaman içinde postalayacağım.

    Bu kararım sadece beni bağlar, kimseye örnek olmamalı. Ancak benimle benzer düşünen yatırımcılara da kendilerine soru sordurmalı, bu tarz şirketleri sorgulatmalı, daha iyi analiz yapma fırsatını sunmalı. Sonuç başarılı olur yahut olmaz, bunun önemi yok, önemli olan iyi birer yatırımcı olabilmek için farklı bakış açıları kazanmak ve uzun vadede bu tecrübeleri genişletmek. Başarı ardından gelecektir.

    Bir yatırımdan kısa sürelerde para kazanıyor olmak süreklilik arz etmeyecektir. Bir noktada piyasa gereğini yapar. O noktayı tespit edebilmek kısada kazanılan parayı korur, uzun vade için kaynak yaratır.

    Sevgiler, saygılar.
    'fiyatı döngüsel olan ara madde'yi biraz daha açmanız burayı okuyanlar açısından daha faydalı olacaktır hocam.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 166/359 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •