Sayfa 70/506 İlkİlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon
Arama sonucu : 4047 madde; 553 - 560 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by White Knight Yazıyı Oku
    Kocaer fabrikalarının liman tesislerine uzaklığı yaklaşık 4 km. Yani oldukça yakın. Mart ayında esas sözleşmeye aşağıdaki maddeyi de eklediklerini dikkate alırsak, ileride bu yönde bir yatırım yaparlarsa uzun vadede kârlılığa etkisi olumlu olabilir bence.

"Faaliyet alanlarıyla ilgili tesisleri kurmak ve işletmek, gerektiği hallerde rıhtım, iskele ve liman tesis etmek ve işletmek, satın almak, kiralamak, iskele ve limanı gerektiği hallerde yap-işlet-devret yöntemi ile tesis etmek, bu kapsamda lojistik hizmet vermek amacıyla üretim tesisleri ve depo kurmak, konuyla ilgili şirket kurmak veya iştirak etmek, bu amaçla kurulmuş şirketlere iştirak etmek, hisse almak.""
    ege gübrenin de tesisleri liman kıyısında idi hata kendisine ait bir de limanı vardı...zamanla o limanı diğer gemilere de hizmet edecek şekilde faaliyete koydular....şu anda gelirlerinin büyük çoğunluğu oradan geliyor...hatta egegübre neredeyse liman şirketi oldu...

ileride liman kurabilir kocaer...bu liman ihracatını artıracaktır ileride oradan güzel hayırlı kapılar da açılabilir...zaten son yapılan sözleşme değişikliği kocaerin de yol haritasını ve şirketin niyetini gösteriyor...ileride büyümesi için öncelikle fuul yeşil çeliğe geçmesi gerekiyor...bunu yaptığında ihracat kapıları ona sonuna kadar açılacak..enerjisi yenilenebilir enerjiden olduğu için bedava olacak..buda net kar marjını artıracak..rekabet gücünü artıracak..daha çok satış yapabilecek...bu büyüme de onun diğer yatırımları yapmasına olanak sağlayacak..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Kocaer şirketi gelsin EGEGÜB yoneticilerine limana ortaklık teklif etseler, bunu da KAP a atsalar tadından yenmez.[emoji23]

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne de olsa kârdan çok KAP önemli.[emoji41]

4. kocaerde fuul yeşil çelik ve bunun getireceği ihracat artışı , katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının artışı..
    öncelikle jes yatırımı ardından da diğer yenilenebilir enerji kollarına el atma ve bu yolda büyüme....
    jes ile birlikte belki de sera tarımı....
    jes yatırımı ile belki de soda içeceği ticareti..
    finansal yönden güçlendiğinde belki de liman yatırımı...liman yatırımı ile belki de hurda gemi söküm işleri ve ihtiyacı olan hammaddeyi daha uygun fiyattan temin etme çalışmaları..

sözleşme değişikliği ile güzel bir ufuk açtı şirket....bunlar zaman ilerledikçe ,şartlar da uygun olduğu sürece yapılmaya çalışılacak şeyler...

tabi bu işlerin dinamosu katma değeri yüksek ürünlerin güçlü bir şekilde satışı (cironun tamamı bundan elde etme amacı var ) vede yenilenebilir enerjide tam bağımsızlığa kavuşmasıdır...bu iki unsurun başarısı diğer işlerin yapılmasına güç verecektir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. yenilenebilir enerji deyip geçmemek gerek...bu işlerin yatırımı ciddi bir mali külfet getiriyor..düşünün ereğli bile yeni yeni ges yapma başvuruları yapıyor...oraya ciddi bir yatırım yapması gerekiyor...aksi halde avrupaya ihracat yapamaz...işte kocaer bu durumu görerek çok önceden bu sorununu çözme yoluna girmiş...şimdilik ihtiyacının %33 ünü yenilenebilir enerjiden sağlıyor ama jes yatırımı tamamlanırsa eksik kalan kısmı da oradan karşılayacak kalan kısımda da şebekeye satacak..

şu anda kocaer 50 birim elektrik tüketiyor...jes tamamlandığında ise 200 birim gibi devasa bir elektrik üretme kapasitesi olacak...hiç araştırmadım ama bana çok defasa geliyor...zaten kurduğu enerji şirketinin sermayesinin 300 milyon olması bir dev olacağını gösteriyor...

6.  Alıntı Originally Posted by White Knight Yazıyı Oku
    Evet haklısınız. Tam ifadesi aşağıdaki gibiydi.

"Enerji sektöründe ilk etap yatırımı kabaca 2025 sonu - ortaları bitirmeyi, devreye almayı düşünüyoruz; orada çok büyük bir kapasite olduğunu tahmin ediyoruz yaptığımız ön çalışmalarda. Yani önümüzdeki dönemde ciddi anlamda elektrik enerjisi üreten bir şirket konumuna geleceğiz."
    bu cümleyi videonun 34,55 saniyesinde söylüyor...öncesinde de videonun 31,07 . saniyesinde de kısa vadede enerji üreten bir şirket olacağız diyor...kabaca iki yıllık bir süre var...o vakte kadar hem katma değeri yüksek ürünler üreterek finansallarını güçlendirecekler hem de o sırada yatırımlarını tamamlamaya çalışacaklar....2025 yılının ortalarında ise ilk faz üretimi yapacaklar...

Ben EGEGÜB lerin birazını satıp burdan toplamayı düşünüyorum.
    İnşallah doğru yapıyorumdur.
    Ytd.

8.  Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Ben EGEGÜB lerin birazını satıp burdan toplamayı düşünüyorum.
    İnşallah doğru yapıyorumdur.
    Ytd.

nasipten ötesi yok diyorlar...egegübre geçmişte benim de girip kazandığım bir hisseydi...tabi uzun süredir takip etmiyorum..durumu nedir bilmiyorum...en son gübre işinden değil de liman işinden kar eden bir liman işletmecisi bir şirket hüvviyetine bürünmüş idi...

kocaer her yönden demir çelik sektöründen pozitif ayrışıyor...zaten video izlendiğinde yetkili güzel anlatıyor..

Sayfa 70/506 İlkİlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •