Sayfa 1267/1312 İlkİlk ... 267767116712171257126512661267126812691277 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,129 - 10,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Sormakta sakıncası yoksa siz kirada mı oturuyorsunuz?
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    İlkokulda bir arkadaşım vardı sınıfın en tembellerinden biri idi. Ortaokuldan sonra bunu ailesi çırak olarak sanayiye verdi. 20-25 yıldır filan görüşmüyorduk. Geçen yıl memlekete gittiğimde karşılaştık, daha 5 dak geçmeden para pul mevzusu açtı, ben şunu aldım, bunu aldım , sen ne aldın diye sordu?

Sanayi esnafının konuştuğu iki konu vardır: Birincisi para, ikincisi karı, kız mevzu. Başka da bir konudan anlamazlar, eğer para getirmiyorsa bir şey öğrenmenin gereği de yoktur onlar için.

Keşke esnaf olsaydım demedim hiç. 90 lı yıllarda çalışma hayatına başladığımda özel sektörde çok iyi paralar kazanıyorduk. Zaman zaman kendi işimi yapmayı düşündüğümde o aylık kazancımı kazanacağımın garantisi yoktu. 98 de sadece 5 yıllık tecrübeli mühendis olarak 120 gram altın(bugünün parası ile yaklaşık 200.000 TL) karşılığı aylık ücret alıyordum.

Zamanla köprünün altından çok sular aktı, çalışanlar sürekli kaybetmeye başladılar. 2017 de çalıştığım şirkette iyi bir konumda olmama rağmen işi bıraktım ve bir daha ücretli işte çalışmadım. Çünkü zaman sürekli aleyhime işlemeye başlamıştı. Bizden geçti artık, bundan sonrasında genç çalışanların işi zor.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Benim berber sapıtıp her traşta fiyata zam yaptığından yazlığın orda kenar mahallede bir mahalle berberi buldum.Antalya içindeki fiyatın üçte birine traş ediyor))))) Adamla sohbet ederken arkadaşıma ev aldırdım dedi,1 milyon peşin vermiş 1 milyon kredi çektirmiş.Aylık ödeme 28 bin dedi.Arkadaşın ne iş yapıyor dedim,sanayide bir dükkanda kalfaymış,usta yan işlerin parasını buna bırakıyormuş,günlük 2 bin civarı kazanıyormuş,eşi de orta sınıf bir mahallede bayan kuaförüymüş.Şöyle baktım baktım pek çok beyazyakalı bu rakamları büyük şehirde kazanırken ve borç öderken zorlanır.E nerde kaldı okuma )))))))
    Ülke ekonomisi %70 kayıtdışı olduğundan kayıtdışı olan tüm o saydığın serbest meslekler vergi vermediği için kafadan sana %40-45 takmış oluyor. Sen maaşlı olarak %35-45 yüksek gelir vergisi verirken o kayıtdışı esnaf %5 bile gelir vergisi vermiyor, ortalaması %2.

İşin özü bu videoda. Türkiyedeki tüm kayıtlı çalışan maaşlıların bunu anlaması lazım. Türkiye de bunu anlayan en üst düzey nitelikli mühendisler veya maaşlı çalışan nitelikli bilim adamları, 4 senedir pandemiden beri Türkiye yi terkedip maaşlı olarak Dolar Euro kazanacağı memleketlere gittiler.

Çünkü Türkiye de kayıtlı çalışan maaşlı bir eleman gelir vergisini tam verirken, kayıtdışı çalışan %74 lük kesim gelir vergisini %2 civarında veriyor. Nitelikli bir adam maaşlı çalıştığı sürece ticaret yapmadığı sürece sürünmek durumunda, çünkü gelir vergisini tam eksiksiz vermek zorunda.

Son düzenleme : kastirsef; 19-08-2023 saat: 23:26.

3.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Sormakta sakıncası yoksa siz kirada mı oturuyorsunuz?
    Hayır, kendi evimde oturuyorum şu anda.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Medyadaki haberlere gore 180 aylik %1.2 faizli konut kredisi cikiyor ama yalnizca evi olmayanlara

Benim merak ettigim eger evim yoksa ama arsalarim varsa ne olacak? Neye bakiyorlar eve mi yoksa herhangi bir gayrimenkulemi?

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Konut almayı düşünenler, acele etsin.
    KKM rahmetli olmuş.

Mangırlar, ya dövize, ya konuta, ya arsaya.
    Arabaya gitmez.
    Hyundai bayisinde, yıllar sonra, showroom'da bir sürü araba gördüm.
    Satışçıları da, piyasanın normalleşmeye başladığını söyledi.

Kıl çadırlardan önce son çıkış

Ev fiyatları balon ama yapacak bir şey yok.
    Gofret fiyatları da balon.

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

8. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Sayfa 1267/1312 İlkİlk ... 267767116712171257126512661267126812691277 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •