Sayfa 779/919 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 6,225 - 6,232 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Hadi diyelim her şey yine kötü gitti ve PAM dan 15 mil yon dolar ve diğer ürünlerden de 15 milyon dolar ciro yapıp toplam 30 milyon dolar ciro oluştu 2025 yılında ;

Burdan yola çıkarak..

2025 yılında dolar için minimum beklentim 50 lira olması( hesap kitap ortada , 2 senede yaşanacak enflasyonu , şu anki baskılanan doların üstüne koyduğumuzda minbimum 50-60 lira dolar kuru çıkar 2025 yılı için )

Şirket 2025 yılında 30 milyon dolar ciro yapsa( gerçi son 6 senedir ciro yerinde sayıyor.. ama hayal işte diyorum belki gerçekleşir. Bi de son bilançoda yurtdışı satışlarda çok iyi kıvılcım vardı)

Nerede kalmıştık ? 30 milyon dolar ciro çarpı 50 tl dolar durundan ? 1 milyar 500 milyon tl ciro yapar.

Brüt kar yüzde 85 ten =1 milyar 275 milyon tl brüt kar yapar.

Taş çatlasa faaliet giderlerini 2 senede 5e bile katlasa , yani 500 milyon tl faaliyet gideri yapsa 2025 yılında=

1 milyar 275 milyon tl brüt kar eksi 500 milyon tl faaliyet gideri= 775 milyon tl kar .

775 milton tl kar bölü şirket sermayes= 18 HBK.

hisse fiyatı şu an 28 lira bölü 18 = 1,5 F/K çıkar.

bu tip şirketler dünyada 60 hatta 100 küsür F/K lar fiyatlanıyor, sebebi de yüksek brüt kar marjı ve yüksek satış arge pazarlama yatırımları yaptıkları için.

30 F/K bölü 1,5 = 20 kat ya da 560 lira bölü 18 HBK =30 FK

60 F/K bölü 1,5 = 40 kat ya da 1120 lira bölü 18 HBK = 60 F/K

100 F/K bölü 1,5= 66 kat ya da 1866 lira bölü 18HBK = 100 FK

papya tuvalet kağıdı sdttr link gibi hissere F/S 25 lerde fiyatlanıyor.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 22-08-2023 saat: 01:41.

2.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Hadi diyeli hey şey yine kötü gitti ve PAM dan 15 mil yon dolar diğer ürünlerden de 15 milyon dolar ciro yapıp toplam 30 milyon dolar ciro oluştu 2025 yılında ;

Burdan yola çıkarak..

2025 yılında dolar için minimum beklentim 50 lira olması( hesap kitap ortada , 2 senede yaşanacak enflasyonu , şu anki baskılanan doların üstüne koyduğumuzda minbimum 50-60 lira dolar kuru çıkar 2025 yılı için )

Şirket 2025 yılında 30 milyon dolar ciro yapsa( gerçi son 6 senedir ciro yerinde sayıyor.. ama hayal işte diyorum belki gerçekleşir. Bi de son bilançoda yurtdışı satışlarda çok iyi kıvılcım vardı)

Nerede kalmıştık ? 30 milyon dolar ciro çarpı 50 tl dolar durundan ? 1 milyar 500 milyon tl ciro yapar.

Brüt kar yüzde 85 ten =1 milyar 275 milyon tl brüt kar yapar.

Taş çatlasa faaliet giderlerini 2 senede 5e bile katlasa , yani 500 milyon tl faaliyet gideri yapsa 2025 yılında=

1 milyar 275 milyon tl brüt kar eksi 500 milyon tl faaliyet gideri= 775 milyon tl kar .

775 milton tl kar bölü şirket sermayes= 18 HBK.

hisse fiyatı şu an 28 lira bölü 18 = 1,5 F/K çıkar.

bu tip şirketler dünyada 60 hatta 100 küsür F/K lar fiyatlanıyor, sebebi de yüksek brüt kar marjı ve yüksek satış arge pazarlama yatırımları yaptıkları için.

30 F/K bölü 1,5 = 20 kat ya da 560 lira bölü 18 HBK =30 FK

60 F/K bölü 1,5 = 40 kat ya da 1120 lira bölü 18 HBK = 60 F/K

100 F/K bölü 1,5= 66 kat ya da 1866 lira bölü 18HBK = 100 FK

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
     Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    hayali de olsa tekrar paylaşmaya karar verdim..

Şirket 2025 yılında 50 milyon dolar ciro yapsa( gerçi son 6 senedir ciro yerinde sayıyor.. ama hayal işte diyorum belki gerçekleşir. Bi de son bilançoda yurtdışı satışlarda çok iyi kıvılcım vardı)

Nerede kalmıştık ? 50 milyon dolar ciro çarpı 50 tl dolar durundan ? 2 milyar 500 milyon tl ciro yapar.

Brüt kar yüzde 85 ten =2 milyar 125 milyon tl brüt kar yapar.

2 milyar 125 milyon tl brüt kar eksi 500 milyon tl faaliyet gideri= 1 milyar 625 milyn tl kar .

1 milyar 625 milton tl kar bölü şirket sermayes= 37,96 HSK. yani 38 diyelim.

hisse fiyatı şu an 28 lira bölü 38 = 0,73 F/K çıkar.

60 F/K bölü 0,73 = 72 kat

100 F/K bölü 0,73 = 136,98 kat.

O değilde papya tuvalet kağıdının F/K düşük gözüküyor neden acaba? malum F/S 20 küsürlerde papya tuvalet kağıdının.

Şirket 2025 yılında 80 milyon dolar ciro yapsa( gerçi son 6 senedir ciro yerinde sayıyor.. ama hayal işte diyorum belki gerçekleşir. Bi de son bilançoda yurtdışı satışlarda çok iyi kıvılcım vardı)

Nerede kalmıştık ? 80 milyon dolar ciro çarpı 50 tl dolar durundan ? 4 milyar tl ciro yapar.

Brüt kar yüzde 85 ten =3 milyar 400 milyon tl brüt kar yapar.

3 milyar 400 milyon tl brüt kar eksi 500 milyon tl faaliyet gideri= 2 milyar 900 milyn tl kar .

2 milyar 900 milton tl kar bölü şirket sermayes= 67,75 HBk. Yani 68 diyelim.

hisse fiyatı şu an 28 lira bölü 68 = 0,41 F/K çıkar.

30 F/K bölü 0,41 = 73 kat ya da 2048lira bölü 68 HBK =30 FK

60 F/K bölü 0,41 = 146 kat ya da 4088 lira bölü 68 HBK = 60 F/K

100 F/K bölü 0,41 = 243 kat ya da 6804 lira bölü 68 HBK = 100 FK

2025 yılında olası , 30 milyon dolar , 50 milyon dolar ve 80 milyon dolar ciroya göre yaptığım tüm hesapları alıntıladım.

Faaliyet giderlerine de bol kepçeden koydum her birine 500 milyon tl faaliyet gideri yazdım. Mesela 30 milyon dolar ciroda belki 300 milyon tl faaliyet gideri de oluşabilir. Ben bol kepçeden koydum.

500 milyon tl arge ve satış pazarlaması şu demek;

25 F/S lerle fiyatlanan , Papya tuvalet kağıdını ve linkin her birinin yıllık cirosu 50 milyon tl şu an . Yani bunların yılda yaptığı cironun 10 katını arge ve pazarlamaya bol kepçeden koydum ben . Sdttr denen hisse ile kıyaslandığında ise , yüzde 40 brüt kar marjla çalışan sddtr ,yıllık 500 milyon tl ciro yapıyor . F/S si 40 F/k sı ise 70 şu anda.

370 F/K lı Hekts ı ve vergi karı olmassaydı eğer F/K 300 olan Sasayı söylemedim bile.

Son düzenleme : lionnes1; 22-08-2023 saat: 01:44.

3. borsa rekorlara devam ediyor..

baskılanmış dolar oldu 27 lira 20 kuruş

argeye para harcamayan , satış pazarlamaya ise yılda sadece 6 milyon tl harcayan papya tuvalet kağıdı pardon papil hissesi kornttun piyasa değerini geçti. F/S si 30 lara yaklaştı.

yazacaklarım şuanlık bu kadar.

4.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bist 100 endeksini faiz artışı beklentisi sebebiyle satıyorlar ..

Lan ne adamsınız, yılın başından beri enflasyon en az yüzde 50 , önümzdeki 6 aylık enflasyonunun yine en az yüzde 30 belki de yüzde 50 bile olma olasılığının olduğu bu zamanlarda, Koskoca bist 100 kurumsal şirketleri hisselerinin daha fazla düşmelerine izin verirler mi? Hem bi sürü yatırımlar yaptılar , yapıyorlar.. Koç, Sasa, sahol THyo , Şişeceam , Froto, Tofas , Hekts vs vs

Holdingler, Koş sabancı şirketleri , hepsi geri alım yaparlarlar.. Enayi mi lan onlar size ucuzdan hisselerini mi verecekler bu yüksek enflasyonist ortamda hem de bu kadar yatırım yaparlarken bu şirketler ? Size diyorum gerizakalı Bist 100 un Spek Beyleri..

Perşembeden sonra bist 100 de faiz artışından sonra veya bi gün öncesi ,Bist 100de kısa vadede eski tl bazlı zirvenin geçilmesini ve ufak bi ralli bekliyorum.

endeks şu an eksi yine eksi 4 ..

endeks için daha önce 5 bin puanken ve o gün endeks eksi 4 kapattıktan sonra yukardaki alıntıladğım yazıyı yazmıştım.. sonra 8 binlere dayandı endeks..

şu an da benzer olay yaşanıyor endekste bana göre.

Bist 100 endeksinin 6-8 ay içinde 12 bin puana gelmesini bekliyorum.

2025 yılında ise 25 bin puan ile 32 bin puan arası bi yere gelmesini bekliyorum ,bis100 endeksinin.

bist100 endeksi kaldığı yerden devam ralliye devam .. yüzde 1,3 artıda şu an bist 100 endeksi. Endeks , cuma günü eksi 4 yaptığında yazdığım yazıyı yukarda alıntıladım. Tıpkı endeks 5 bin puandayken yazdığım yazı gibi ve o gün yine endeks eksi 4 yapmıştı.

Bu hırsızlar ise çalmaya devam ediyor .Yazıklar olsun sizze.

endeksin 6-8 ay içinde 12 bin puana,

2025 yılında yani 2 sene içinde ise, 25 bin puana gelemsini bekliyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    ulan şeytan diyor ki ; 2025 yılına kadar her gün bu yazıyı paylaş diye twitterdan.

her gün fonları yerli yabancı fonları etiketleyerek paylaş diye twitterda .. .. bu yazıyı yerli fon yöneticlerine linkd den , her gü hergün mesaj olarak at diye ... hatta bu yazının tıpkı aynısını ingilizceye çevirerek yabancı fon yöneticlerine linkden her gün mesaj at diye..

ama işte şeytan diyor .. yaparmyım ? şu anlık yapmam . Tabi şeytan aklımı çelerse ilerde (kısa bi zaman içinde) ne yapacağım da belli olmaz.

Benim bu yazımı görenler ve paylaşmak isteyenler sakın paylaşmayın ha benden habersiz.. . Sonuçta bu benim yazım ancak benden izin alıp öyle paylaşabilirsiniz...

şeytan çok fena aklıma giriyor şu anda..

6.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    şeytan çok fena aklıma giriyor şu anda..

Neden?????
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    ulan şeytan diyor ki ; 2025 yılına kadar her gün bu yazıyı paylaş diye twitterdan.

her gün fonları yerli yabancı fonları etiketleyerek paylaş diye twitterda .. .. bu yazıyı yerli fon yöneticlerine linkd den , her gü hergün mesaj olarak at diye ... hatta bu yazının tıpkı aynısını ingilizceye çevirerek yabancı fon yöneticlerine linkden her gün mesaj at diye..

ama işte şeytan diyor .. yaparmyım ? şu anlık yapmam . Tabi şeytan aklımı çelerse ilerde (kısa bi zaman içinde) ne yapacağım da belli olmaz.

Benim bu yazımı görenler ve paylaşmak isteyenler sakın paylaşmayın ha benden habersiz.. . Sonuçta bu benim yazım ancak benden izin alıp öyle paylaşabilirsiniz...

maaledef şeytan akılam girdi .. tiwtterda her gün üstteki payşacağım yazımı.

8.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Neden?????
    öyle çnkü... gıcık , sinir inat .. her şeyi sayabiliriniz..

artık bu hissenin yeni tahtacıları küçük yatırımcıların olma vakti geldi..

Yıllardır milleti soyup soğana çevirdiler.

Ben de 2025 yılında , 50 milyon dolar ciro hesabı ile olan yazımı her gün twitterda paylaşıcam kront etiketiyle.

Hatta 80 milyon dolarlı olanı paylaşacağım..

Hesap basit.

Pam pazarının minimum yüzde 1 = 40 milyon dolar ( belki daha fazla da gelebilir burdan , çünkü minimum denmişti)

veri güvenliği, altyapı telekom ürünler vs = 40 milyon dolar da burdan.

Toplam 80 milyon dolar .

Bedelli parası , her yıl yapılan tonlarca arge ve pazarlama masrafı, bi de ticaret bakanlığın e-turquality programı ... 80 milyon dolar ciro hayal değil artık benim için 2025 yılında

Ne de olsa 6 milyon yatırımcı var ve herkes twitterı kullanıyor artık borsa diyince. İnsanlar bilgilensin , oyle değil mi ? bilgi vereyim diyorum bu 6 milyon yatırımcıya ..

Sayfa 779/919 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •