Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7407 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    hayali de olsa tekrar paylaşmaya karar verdim..

2025 yılında dolar için minimum beklentim 50 lira olması( hesap kitap ortada , 2 senede yaşanacak enflasyonu , şu anki baskılanan doların üstüne koyduğumuzda minbimum 50-60 lira dolar kuru çıkar 2025 yılı için )

Şirket 2025 yılında 50 milyon dolar ciro yapsa( gerçi son 6 senedir ciro yerinde sayıyor.. ama hayal işte diyorum belki gerçekleşir. Bi de son bilançoda yurtdışı satışlarda çok iyi kıvılcım vardı)

Nerede kalmıştık ? 50 milyon dolar ciro çarpı 50 tl dolar durundan ? 2 milyar 500 milyon tl ciro yapar.

Brüt kar yüzde 85 ten =2 milyar 125 milyon tl brüt kar yapar.

Taş çatlasa faaliet giderlerini 2 senede 5e bile katlasa , yani 500 milyon tl faaliyet gideri yapsa 2025 yılında=

2 milyar 125 milyon tl brüt kar eksi 500 milyon tl faaliyet gideri= 1 milyar 625 milyn tl kar .

1 milyar 625 milton tl kar bölü şirket sermayes= 37,96 HSK. yani 38 diyelim.

hisse fiyatı şu an 28 lira bölü 38 = 0,73 F/K çıkar.

bu tip şirketler dünyada 60 hatta 100 küsür F/K lar fiyatlanıyor, sebebi de yüksek brüt kar marjı ve yüksek satış arge pazarlama yatırımları yaptıkları için.

60 F/K bölü 0,73 = 72 kat

100 F/K bölü 0,73 = 136,98 kat.

O değilde papya tuvalet kağıdının F/K düşük gözüküyor neden acaba? malum F/S 20 küsürlerde papya tuvalet kağıdının.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    ulan şeytan diyor ki ; 2025 yılına kadar her gün bu yazıyı paylaş diye twitterdan.

her gün fonları yerli yabancı fonları etiketleyerek paylaş diye twitterda .. .. bu yazıyı yerli fon yöneticlerine linkd den , her gü hergün mesaj olarak at diye ... hatta bu yazının tıpkı aynısını ingilizceye çevirerek yabancı fon yöneticlerine linkden her gün mesaj at diye..

ama işte şeytan diyor .. yaparmyım ? şu anlık yapmam . Tabi şeytan aklımı çelerse ilerde (kısa bi zaman içinde) ne yapacağım da belli olmaz.

Benim bu yazımı görenler ve paylaşmak isteyenler sakın paylaşmayın ha benden habersiz.. . Sonuçta bu benim yazım ancak benden izin alıp öyle paylaşabilirsiniz...

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 21-08-2023 saat: 18:02.

2.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    ulan şeytan diyor ki ; 2025 yılına kadar her gün bu yazıyı paylaş diye twitterdan.

her gün fonları yerli yabancı fonları etiketleyerek paylaş diye twitterda .. .. bu yazıyı yerli fon yöneticlerine linkd den , her gü hergün mesaj olarak at diye ... hatta bu yazının tıpkı aynısını ingilizceye çevirerek yabancı fon yöneticlerine linkden her gün mesaj at diye..

ama işte şeytan diyor .. yaparmyım ? şu anlık yapmam . Tabi şeytan aklımı çelerse ilerde (kısa bi zaman içinde) ne yapacağım da belli olmaz.

Benim bu yazımı görenler ve paylaşmak isteyenler sakın paylaşmayın ha benden habersiz.. . Sonuçta bu benim yazım ancak benden izin alıp öyle paylaşabilirsiniz...

şeytan çok fena aklıma giriyor şu anda..

3.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    şeytan çok fena aklıma giriyor şu anda..

Neden?????
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

4.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Neden?????
    öyle çnkü... gıcık , sinir inat .. her şeyi sayabiliriniz..

artık bu hissenin yeni tahtacıları küçük yatırımcıların olma vakti geldi..

Yıllardır milleti soyup soğana çevirdiler.

Ben de 2025 yılında , 50 milyon dolar ciro hesabı ile olan yazımı her gün twitterda paylaşıcam kront etiketiyle.

Hatta 80 milyon dolarlı olanı paylaşacağım..

Hesap basit.

Pam pazarının minimum yüzde 1 = 40 milyon dolar ( belki daha fazla da gelebilir burdan , çünkü minimum denmişti)

veri güvenliği, altyapı telekom ürünler vs = 40 milyon dolar da burdan.

Toplam 80 milyon dolar .

Bedelli parası , her yıl yapılan tonlarca arge ve pazarlama masrafı, bi de ticaret bakanlığın e-turquality programı ... 80 milyon dolar ciro hayal değil artık benim için 2025 yılında

Ne de olsa 6 milyon yatırımcı var ve herkes twitterı kullanıyor artık borsa diyince. İnsanlar bilgilensin , oyle değil mi ? bilgi vereyim diyorum bu 6 milyon yatırımcıya ..

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku

Ne de olsa 6 milyon yatırımcı var ve herkes twitterı kullanıyor artık borsa diyince. İnsanlar bilgilensin , oyle değil mi ? bilgi vereyim diyorum bu 6 milyon yatırımcıya ..

Pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı 21 Ağustos 2023 itibarıyla 6 milyonu aştı.

1 aylık yatırımcı artışı 1 milyon 600 bin kişi

son 1 senede ise 3 milyon 300 bin kişi borsaya gelmiş.

enflasyon enfalsyon diyordum 5-6 kat arttı diye meğersem sadece enflkasyon değil yatırımcı sayısı da 6 kat arttı toplamda 2020 yılında 1 milyon kişiydi yatırımcı sayısı.

https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...78890060484716

benim tahminim , Borsa 2025 yılına kadar ralliye devam edeceği için borsa yatırımcı sayısın 10 milyon kişiyi geçmesini bekliyorum .

yani tıpkı borsa gibi yatırımcı sayısı da ralliye devam edecek. 10 milyon kişi olunca , 2020 yılına göre 10 kat artmış olacak yatırımcı sayısı.

2020 yılında borsa hisse senedi sayısı 500 civarıydı , şu anda 600 tane civarı hisse senedi işlem görüyor borsa. taş çatlasa 2025 yılına kadar bi 100 tane hisse senedi daha halka arz olsa 700 hisse olmuş olur 2025 yılında.

Yani demem o ki, hisse sayısı 2025 yılında , 2020 yılına ye göre sadece yüzde 50 artmış olacak büyük ihtimalle ama borsa yatırımcı sayısı 10 kat artmış olacak. Bu neden önemli ? arz-talep olayı . Hisse sayısı az, yatırımcı sayısı fazla.
    Son düzenleme : lionnes1; 22-08-2023 saat: 14:24.

6.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı 21 Ağustos 2023 itibarıyla 6 milyonu aştı.

1 aylık yatırımcı artışı 1 milyon 600 bin kişi

son 1 senede ise 3 milyon 300 bin kişi borsaya gelmiş.

enflasyon enfalsyon diyordum 5-6 kat arttı diye meğersem sadece enflkasyon değil yatırımcı sayısı da 6 kat arttı toplamda 2020 yılında 1 milyon kişiydi yatırımcı sayısı.

https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...78890060484716

benim tahminim , Borsa 2025 yılına kadar ralliye devam edeceği için borsa yatırımcı sayısın 10 milyon kişiyi geçmesini bekliyorum .

yani tıpkı borsa gibi yatırımcı sayısı da ralliye devam edecek. 10 milyon kişi olunca , 2020 yılına göre 10 kat artmış olacak yatırımcı sayısı.

2020 yılında borsa hisse senedi sayısı 500 civarıydı , şu anda 600 tane civarı hisse senedi işlem görüyor borsa. taş çatlasa 2025 yılına kadar bi 100 tane hisse senedi daha halka arz olsa 700 hisse olmuş olur 2025 yılında.

Yani demem o ki, hisse sayısı 2025 yılında , 2020 yılına ye göre sadece yüzde 50 artmış olacak büyük ihtimalle ama borsa yatırımcı sayısı 10 kat artmış olacak. Bu neden önemli ? arz-talep olayı . Hisse sayısı az, yatırımcı sayısı fazla.
    yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin kişi olmuş

1 haftada 257 bin kişi daha gelmiş borsaya

bazıları eğer derse ki, işte herkes halka arz için geliyor borsaya onlara cevabım şöyle..

madem halka arz için geliyorlar .. son 2 senedir neden sürekli yatırımcı sayısı artıyor ek olarak halka arzlar yıllar boyunca bitmeyecek .. bu da şu demek yatırımcılar borsaya akın akın gelmeye decam edecek..

ek olarak halka arzlarda, az hisse vermelerine rağmen yüzdesel olarak 3 -4 kat kazandırıyor halka arzlara katılanlara.".Solakoğlu " diye twitter sahibi birisi paylaşmış ..

https://twitter.com/solakogIu/status...31060639576235

Şimdi bu yatırımcılar borsadan para kazanılacağını gördü .. ve de ekstra olarak halka arz dışında borsanın 6 kat ralli yaptığı dönemde geldiler halka arzlara katıldılar .. Demem o ki beyinlerde halka arz hisseleri dışında , diğer hisselerde kazandırıyor düşüncesi oturdu sonuçta borsa 6 kat ralli yaptı son 2 senede.

ÖZet olarak bu gelen yatırımcılar bana göre artık kalıcı. Hatta akın akın gelmeye devam edecekler hem halka arzlara hem de borsada işlem gören hisselere yatırım yapmaya devam edecekler.

https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...75587504701792

Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 23:50.

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku

bazıları eğer derse ki, işte herkes halka arz için geliyor borsaya onlara cevabım şöyle..

madem halka arz için geliyorlar .. son 2 senedir neden sürekli yatırımcı sayısı artıyor ek olarak halka arzlar yıllar boyunca bitmeyecek .. bu da şu demek yatırımcılar borsaya akın akın gelmeye decam edecek..

ek olarak halka arzlarda, az hisse vermelerine rağmen yüzdesel olarak 3 -4 kat kazandırıyor halka arzlara katılanlara.".Solakoğlu " diye twitter sahibi birisi paylaşmış ..

Şimdi bu yatırımcılar borsadan para kazanılacağını gördü .. ve de ekstra olarak halka arz dışında borsanın 6 kat ralli yaptığı dönemde geldiler halka arzlara katıldılar .. Demem o ki beyinlerde halka arz hisseleri dışında , diğer hisselerde kazandırıyor düşüncesi oturdu sonuçta borsa 6 kat ralli yaptı son 2 senede.

ÖZet olarak bu gelen yatırımcılar bana göre artık kalıcı. Hatta akın akın gelmeye devam edecekler hem halka arzlara hem de borsada işlem gören hisselere yatırım yapmaya devam edecekler.

#EBEBK EBEBEK

Halka arz dağıtım sonuçları açıklandı.

Kişi başı: 5-6 lot (232 - 280 TL.)

Katılımcı sayısı : 3.804.835 kişi.

Katılım Rekoru Kırıldı

Türkiye'nin %4,52'si #EBEBK ortağı oldu.

8.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku

"yeni Spek Bey" biraz acele etsen iyi edersin (şimdiki Spek Beyi artıkk kaale bile almıyorum şu saatten sonra muhatabım değil) .

evet "yeni Spek Bey" biraz acele edersen iyi edersin sonra sen de geleceği satın almassan bi başka yeni Spek Bey gelir ve geleceği satın alır. Sen de tıpku şu anki Spek Bey gibi yolcu olursun, emekli olursun . Ama seninki erken emeklilik olur.

Yani, "yeni Spek Bey" sen de kalıcı olamayabilirsin eğer acele etmssen.Çünkü , bak "yeni Spek Bey "sana ne diyeceğim , Borsalar geleceği satın alır öyle dğil mi sen bunu benden çok daha iyi bilirsin .. bazen piyasa oyuncuları 1 sene sonrasını , bazen 2 sene bazen 5 sene sonrasının bile fiyatlayabilrler , satın alabilirler.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •