Bugun bende firmaya telefonda bazı sorular sordum..
1-Doviz açık pozisyonunun artış eğiliminde olmasını sordum.Nasil yorumluyorsunuz bu durumu?
Cevap:Bu durumun birazda şirketin iş yapış şekliyle alakalı bir durum olmasindan kaynakli oldugunu uzun uzun bahsetti.Ihale usulü calisilmasindan dolayı sarkmalar olabileceğini söyledi.Daha güçlü sonuçların 3.ve 4. Ceyrek finansallarinda yansıyacagini belirtti.
Bende söylediklerinizden 3.ve 4.ceyreklerde döviz açık pozisyonunun tamamen kapatılamasada düşüş egilimine girilecegini anladigimi ifade kendisine ifade ettim.O da öyle beklediklerini soyledi.
2-Izahnamede belirtilen 2023 sonu 638 milyon dolarlık ciro hedefiyle ilgili öngorunuz nedir?bu hedefi yakalayabilecek misiniz?Suana kadar yaklaşık 4 milyarlık bir ciroya ulaşıldığını bu hedef için geri kalan periyotta 12 milyarlık ciro yapılması gerektiğini söyledim.
Cevap:Gecen hafta bir sunum paylasmislar.O sunumda da detaylı bir şekilde sene sonu hedefleri için suanki durumlarini özetleyen bilgiler vermişler.Ilgili sunumu inceledim önemli gordugum yerin resmini kaydettim ancak yukarda bahsettiğim resim ekleyeyeme ptobleminden dolayı dosyayı yuklemiyorum

Ozetle:Şuana kadar ciro hedefinin %102 hedef paralelinde gittiğini,brüt kar ve favok marjlarinda %90 ve %80 oranlarıyla hedefin biraz altında seyrettiklerini sunumda da paylasmislar.Telefonda da bunlardan bahsetti.
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri