
Originally Posted by
mustican
Yıllardır Hisse senedi işlemlerimi İş Bankası üzerinden onbinde 4 komisyon ile yapıyordum. Bir kaç gün önce komisyon oranımı onbinde 8 e çıkardıkalarını farkettim. Telefon açıp itiraz ettim. Hatta komisyon oranımı onbinde 2 ye düşürmelerini talep ettim.
Eğer bu taleplerim yerine getirilmezse iş bankası ile vedalaşmak zorunda kalacağım. Yurt dışı piyasa işlemlerimi de İş bankası üzerinden yapıyorum ve ne muhatap bulabiliyorum ne de danışman. Çok yüksek kesintiler yapılıyor.
2-3 ay önce Midas ta hesap açtım. Şu anda yerli hisse alım satımlarında onbinde 2 komisyon alıyorlar. Amerikan borsalarından alım satımlarında ise sadece 1,5 dolar.
İş Bankası taleplerime olumlu yanıt vermez ise üzüler de olsa işlemlerimi Midas ya da başka kuruma taşıyacağım.
Bu konuyu soran arkadaşlar var.
Cevap vereyim.
İş Bankası komisyon oranımı onbinde 8 yaptıktan ve benim itirazım sonrası onbinde 6 yaptı. Fakat ben bu oranı yüksek buldum ve işlemlerimi midasa taşıdım.
İşlem hacmim yüksek olduğundan şu an Midasta onbinde 1 komisyon ile çok memnunum.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri