Alýntý Originally Posted by cokenerjik Yazýyý Oku
...bazý uzun dönem yatýrýmcýlar, patron bizden daha iyi deðerlendirir o karý, temettü olarak daðýtmasýn yatýrýma dönüþtürsün derlerse de, bu boþ bir cümledir...
Bunlardan biri de benim hocam, cümle de boþ deðil. Gel dürüst olalým, temettü fetiþistleri hisseye doluþur diye istiyorum de anlaþalým

Parayý benden iyi kullanacaðýndan eminim de senden iyi kullanacaðýna da yemin edebilirim ama kanýtlayamam

Yazýdaki diðer kýsýmlara katýlýyorum ama. RYSAS nakit ihtiyacý yüksek iþ yaptýðý için sürekli finanse edilmesi gereken bir iþ modeli. O yüzden zaten ben istemesem de RYGYO temettü daðýtacak.

Peki temettü daðýtmasýn da ne yapsýn parayý, yatýrým da yapmayacak dersen, hisse geri alýmý yapacak olsa daha mutlu olurdum. Ama onun yerine necip yatýrýmcýmýzý mutlu edecek olan temettü yolunu seçeceklerinden de neredeyse eminim.

Bizde zaten genelde hikayeler þöyle sonlanýr: Ýyi görünen þeyi isteyenlerin sesi fazla çýkar, gerçekten iyi olan þeyi söyleyenler deliymiþ gibi davranýlýr, iyi görünen þey yapýlýr geçilir. Diðeri yapýlacak olsa daha faydalý olacaðý bir gerçek olarak ortaya çýkma ihtimali kalmadýðý için de olayýn tüm taraflarý mutlu olur.

Tüm ortaklara bol kazançlar.