Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 76/708 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon
Arama sonucu : 5657 madde; 601 - 608 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

Herkesin fikrine saygılıyız bu en önde dursun
    Herkes fikrini yazsın
    Fikirler çatışsın
    Herkes faydalansın diye forumlar var

Oyak Hektaşın borcunu öder/ödemez/ödeyemez leri geçelim
    Köpek gibi ödemek zorunda
    Şirket Oyak ın şirketi 3-5 lotum var diye benim şirketim değil
    Sattığı bononun ödeme zamanı geldi
    Hektaş ne diyecek param yok ödeyemiyorum
    Temerrüde düşer
    Temmerrüde düşen Hektaş olursa
    Hakim ortak olarak Oyak temerrüde düşmüş algısı oluşur
    Şirket çünkü Oyak şirketi

Hee nasıl olur ödediği parayı(borcu)
    denetimden geçmeyen bilançolarda
    birinde bir kaçında
    yönetim gideri yazar
    finansal gider yazar
    bir şeyler uydurup
    o dönem Hektaşın elde ettiği kardan alır yerine koyar

Ama s.ke s.ke Hektaşın borcunu öder

İhlas grubu değil ya bu
    borçlar çevrilemez
    ödemeler yapılamaz noktaya kadar zevk-i sefa yapalım
    yumurta kapıya geldi mi battık diyelim
    diyecek değildir Oyak

YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSAM AFFOLA
    Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by sta Yazıyı Oku
    işin can sıkan tarafı kısa vadeli borçların çokluğu.Kısa vedeli borç dediğin aynı yıl içinde ödemek zorunda olduğun borçlardır.yanı muhasebede kısa vadeli kredi borçları 300 hesapta takip edilir o yıl bitmeden ödenmesi gereken borçlardır.o kadar parayı masıl ödeyecek nerden bulup ödeyecek.Bu borçları kapatmak için tekrar kredi çekip ödemeye çalışırsa yandı gülüm keten helva .Faizler ayyuka çıkmışken şu an kredi faizleri bankaların bitmek bilmeyen faiz +masraf kalemleri sayesinde 58-60 bandına dayandı.Ayrıca daha öncede söylemiştim müşteriden tahsilatlar uzun vadeli evraklarla tahsil ediliyor 180 gün gibi uzun bir tahsilat adatıyla bu işler yürümez enflasyonun bu kadar yüksek olduğu zamanda bu kadar vade şirketleri batırır.Şirketin yapabileceği tek şey şu an bedelli yapıp borcu kapatmak olacaktır veya ortak alıp gelen parayla borcu kapatmakta bir seçenek gibi duruyor.Yoksa bu kadar faİz giderİyle düze çıkmak bana göre şu şartlarda çok zor.

YTD DEĞİLDİR
    Burda en temel mesele bu borçlanmaya iten sebep. Müşterileri ile çalışma şekli sıkıntılı. Müşterilerine çok uzun vade açıyor, bunun yükünü de kendi sırtına yüklüyor. Şirkete de devamlı işletme sermayesi lazım. Yükleniyor krediye. Bedelli yapıp kredi borçlarını kapattığını varsayalım. Bu çalışma şekli aynen devam ettiği sürece iki sene içinde gene borçlanacak gene kredi çekecek. Ondan sonra biz bu filmi daha önce seyretmiştik deriz herhalde.

3.  Alıntı Originally Posted by geceningözü Yazıyı Oku
    Burda en temel mesele bu borçlanmaya iten sebep. Müşterileri ile çalışma şekli sıkıntılı. Müşterilerine çok uzun vade açıyor, bunun yükünü de kendi sırtına yüklüyor. Şirkete de devamlı işletme sermayesi lazım. Yükleniyor krediye. Bedelli yapıp kredi borçlarını kapattığını varsayalım. Bu çalışma şekli aynen devam ettiği sürece iki sene içinde gene borçlanacak gene kredi çekecek. Ondan sonra biz bu filmi daha önce seyretmiştik deriz herhalde.
    Egerki tohum işi hallolup, gelirlerinin en az %40'i tohum satislarindan gelebilse ve dogal olarak o işten 1 e 15-20 kazanabilseydi o zaman ciftciden tahsilatini 6 ayda yapmasi sikinti olmazdi. Şu durumda bu kadar oynak ve enflasyonist bir piyasada alacak devir hizi (son bilancoda aciklanmisti sanirim) ortalama 3-4 ayi buluyorsa o zaman sikinti cikiyor ama bugune kadar hep bu sekilde calismis zaten bi firma.

Ekonomist Cumhurbaskanimizin uyguladigi ve dunyada eşi benzeri olmayan ekonomik politika (dun itibariyle artik resmen bittigi ilan edilmis deniyor) sayesinde 2 yilda 8 liradan 27 liraya firlayan kurla gubre satacaksin da kar edeceksin. Zirai tarim ilaclarumizin bile ham maddesi disardan geliyor. Durum sikintili simdilik

Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Egerki tohum işi hallolup, gelirlerinin en az %40'i tohum satislarindan gelebilse ve dogal olarak o işten 1 e 15-20 kazanabilseydi o zaman ciftciden tahsilatini 6 ayda yapmasi sikinti olmazdi. Şu durumda bu kadar oynak ve enflasyonist bir piyasada alacak devir hizi (son bilancoda aciklanmisti sanirim) ortalama 3-4 ayi buluyorsa o zaman sikinti cikiyor ama bugune kadar hep bu sekilde calismis zaten bi firma.

Ekonomist Cumhurbaskanimizin uyguladigi ve dunyada eşi benzeri olmayan ekonomik politika (dun itibariyle artik resmen bittigi ilan edilmis deniyor) sayesinde 2 yilda 8 liradan 27 liraya firlayan kurla gubre satacaksin da kar edeceksin. Zirai tarim ilaclarumizin bile ham maddesi disardan geliyor. Durum sikintili simdilik
    Şirketin bor.luluk durumu kırmızıya dönmekte olduğunu herkes dillendirmişti.
    Hammadde alışları dövizli olunca sorun oluşurken, vadeli satışlarda vade uzayınca sorun şişti.
    Oyak da, şirket de güçlü.
    Kullanılan kısa vadeli kredilersenetli alacakların teminatı karşılığında ise banka bunu ciro eder; müşteriye Hektaş gibi bakmaz.
    Net işletme sermayesi çevrilebilir gibi geliyor bana.
    Oyak da tüzel kişi olduğu için Hektaşın borcunu ödemesi karar sürecine ve hesap vermeye zorlayacaktır.
    Ancak, Hektaş yönetimi bizden daha rahat gibi. Bizler büyütüyoruz olabilir, net ve gerçek bilgiler olmadığı için.
    Hektaş halleder, BENCE, YTD.

sta kardes bana yazmissin da... alintilamayi bile arkadasin yazisina yapmissin. Burasi internet. Herkes kazanir, para kaybedeni olmaz.

Ama bu hisse benim hissem olsa, onun bunun lafina alinmayi birak, parami sayiyor keyfimi yapiyor olurdum. Yani kazanan ile hikaye yazani ayirt edebilecek analiz yetenegimiz var.

Aradan 1 sene gecmis... O zaman yazdiklarimiza bakalim.

1) Hicbir hissemiz kimildamiyor, ama endeks devamli yukseliyor aylardir. Neler oluyor? Ara, incele, bul sonunda. Bilmedigim 2 hissenin endekse agirligi olmus %25! Ondan gidiyormus. Onlar %10 gidince endeks %2.5 artmis oluyor butun hisseler sabit olsa bile. Endeks muhendisligi yapiyor otorite. Bu insanlari borsaya hapis edip paralarini sifirlamadan birakmaz.

2) Bu hisseler birkac senede 100 kat, 2 ayda 5 kat artti. Sosyal medyada yogunlukla pazarliyorlar organize olarak son aylarda, borsa herkesin para kazanacagi bir ortam degil. Yerlesmis yatirim sistemi yok disardaki gibi. Butun hikayeler dolandiricilik uzerine kurulu. Millet evini sokmus, arabasini sokmus... Olur.

3) Piyasa degeri 2 Sise ediyor. Senede 1 milyar dolar kazanan, is kollarinin ikisinde dunyanin en buyugu olan Sise. Otekisi olmus 100 senelik 7 bankanin piyasa degeri kadar. Ucan kusta bile var. Bunu aldiginizda nerden satmayi dusunuyorsunuz, pdsinin ulkenin GDPsine gelmesini mi bekliyorsunuz, ortada bir absurtluk var artik. Papaz kacti, ya da borsada bildigimiz bigger fool teorisini oynadiginda papaz elinde kalir eninde sonunda. 2 kere sansli olman bir fark yaratmaz. 3.su...

4) F/K, PD/DD. Tamam borsa F/K'yi degil, forward F/K'yi fiyatlar ama... Omaha Iblisi bile demis "P/E, book value does not matter until it does." Bu hisselerin 750 senelik hikayesi de, kari da fiyatlanmis. Alacagini hala almamissan hikaye senin uzerine yaziliyor demek.

5) Gubre fiyatlari Ukranya'dan dolayi kat be kat artmis. Sonra dususe gecmis. Bu millet gaz fiyatlari artti diye HURGZ'i tavan yaptiran millet.

6) Koronada bir ton robinhoodcu geldi piyasaya. Ondan sonra Ukranya'da, sonra da artik KKM'lerin dolara gecmesini onlemek icin otorite araciligi ile muhtemelen dunyada esi benzeri bulunmayan ters piramite donmus 3. ponzi. 100 senede bir olabilecek seyler 2 senede olmus. Butun ulke mala bogulmus, bir halka arza 5 milyon katilimci oluyor.
    4. ponzi olarak ne olmasini bekliyorsunuz fiyatlari yukseltecek? Artik E.T Marstan ya da her nerdeyse ordan gelip hisse mi alacak?

Sirketin gelecegine yatirim yapiyorum dersin, yatirimina devam edersin. Guzel sektor cunku. Ama yanlis zamanda yatirim elindekilerin hepsini goturur Turkiye gibi bir yerde. Hayatin son kullanma tarihi var.

Ben yine de bu mallar dustukten sonra yukari tepki olacagini dusunuyorum oyun icinde oyun yoksa. Ilgim ordan. Daha once soyledim param yok, tasiyamiyorum diye. Ancak limitli zamanda at hirsizligi yapabildigim. Koyun-bacak. Bu hisselerde cok fazla kilitlenmis insan var, biraz kafasini kaldirsa hemen atlarlar gidiyor diye. Tahtaci da bunu kullanacaktir. Yatirim tavsiyesi batirim tavsiyesi degildir. 23-26 benim isimi gorur.

Son olarak da bu hisselerde kumarbaz olmayan, yatirim yapan bircok guzel insan var. Tabi ki onlarin uzulmesini sahsen istemem. Anamiz aglamis senelerdir, gozunu bir aciyorsun %30 dolardan, %20 hisseden yemissin 2 gunde. Kac kere. Emegimizi kurtarmak icin senelerimizi harcamisiz. Borsanin en iyi performansini gostermis hisselerinden birindeki insanlarin ruh haleti umurumda dersem buna inanan naiftir herhalde. Bana kizabilirsiniz tabi ki, ama biraz da ozelestiri yapmak gerekiyor.

22-08-2023, 18:25 #7530
    666
    Patronun mal satmasi iyidir bu durumdaki bir hissede.

30 kriterleri arasinda fiili dolasimdaki kismin piyasa degeri var (+ islem hacmi). En son gecen sene baktigimda altinda nerdeyse butun 30 vardi. Kardesinin altinda 29 sirket vardi.

Gecende baktigimda altinda kalan Petkim, Koza, Odas, Tav (tam hatirlamiyorum, boyle birsey).
    Oyak'in hisse satisi her ne kadar sinsi de olsa da (yabanci mabanci yok) aslinda iyi bir hamle. 30'daki yerini percinliyor. Koza ve TAV gitti.

8. Hektas borclarını öder sıkıntı olmaz.Arkasında Oyak var.
    Koyar parayı gene öder bir sekilde dert o değil.
    Hektaş ı kurtaracak şey tahsilatı kısaltması lazım.
    Bir de ihracat yapması lazım.
    Buraya kadar güzel büyüdü bir hikayesi vardı.
    Artık yeni hikaye lazım.
    Bulamazsa piyasa nüyük ihtimal tl bazlı tutar yıllarca yataya baglatır o da iyi ihtimalle…
    Tarım memleketinde şirketlere bak patinaj yapıyor yuh olsun bize…
    Ytd

Sayfa 76/708 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •