Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1510 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. burada değerlendirme yaparken 450 veya 1 adet diye ayırmamak lazım.

çünkü 1 tane vobun 1 de bir 1000 taneside bir.

yani diyeceğim o ki ister 450 tane hisse koy istersen 1 tane vob koy yonu bılme ihtimalimiz hep %50

burada önemli olan şey strateji, kurgu stratejin ve kurgun iyi ise yönü bilme ihtimalini %70 e cıkartmışsan.

bunu 450 tanede de denesen sadece 1 tanedede denesen kazancın aynı olacak.

örnegın viopta bu kurguyu yazdın sende 100 kere doğru calıstı

450 tane hissenin her birinde kullansanda yine her birinde 100 kere doğru calısacak.

tabi şunuda karıştırmayalım bir taraf hisse bir tarafa viop bunları ikisinin alanı aslında cok farklı analiz türleride değişiklik gösterebilir çünkü bir tarafta bilanco filanda işin içine giriyor.

kurgu sadece teknik değilse temel analizde işin içine giriyorsa 450 tane hissede mutlaka bir fark yaratır etki görecektir.

anacak işin içinde sadece herhangibir ensturumanda uygulanabilen bir teknik varsa.

hisse viop bugday pamuk farketmemesi lazım diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyorda olabilirim.

Ama olay teknikle sınırlı ise her yerde uygulanabilir olamalı.

neyse meseleye gelelim.

günlük bazda %0,50 yapacak hisseyi bulmak günlük oldugu için bence zor.

bana dersenki aylık 3 aylık %10 yapabilecek hisseyi bul onu bulurum.

ama cok kısa vade için üstelik benim aldıgım andan itibaren sarkmadan %0,50 yi bulabilmek hiç kolay değil.

Benim merak ettiğim şu algoritma hisseyi buldu ve aldı aynı anda oldu ya şirket FETÖ cü cıktı şimdi nerde stopluyor. bu önemli.

stoplamıyorsa bu bir risk değil mi ? sürekli şans eserı %0,50 yapma garantisini nasıl alacagız ? ya yapamazsa.

bu stratejide mutlaka stoploss olmalı yoksa tutarsızlıklar artar.

stoploss var ise neresi bunu merak ediyorum. Yok ise

sistemin karlı işlem yüzdesi %100 olamalı. Öyle ya terse gittiğinde stoplamayacak

karlı işlem yüzdesi full çeken bir kurgu bana göre kutsal kasedir.

Bu arada keçi bu getiri kesinlikle müthiş yanlış anlama yani sorgulamamız lazım neyin ne oldugunu daha iyi anlayabilmemiz acısından. Bu getirileri gerçek hesapta mı elde ettin yoksa sistemsel olarak mı ?

Kısaca sunlara cevap verirsen konu daha iyi aydınlanacak.

1-Stoploss seviyesi mutlaka vardır neresi stop

2-Sistem anlık işlemmi yapıyor ?

3-Toplamda kaç adet maximum hisse alabiliyor 3 adet mi öyle anladım ?

4-Totelde her birin hisseden % kaç kar edince işlem acmıyor o gün ? yoksa toplom portfoy buyuklugundeki orana bakıp komple kapatıyormu kendini

5- Eğer belirli bir karı toplayınca işlem acma dıyorsan neden sınırlıyorsun kazanıyorsa gün boyu kazanmaya devam etse olmuyormu ?

6-Komisyon ve kayma durumunun malıyet % si nedir. hisse tarafında kayma riski daha fazla komısyonlarda agır diyebiliyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    burada değerlendirme yaparken 450 veya 1 adet diye ayırmamak lazım.

çünkü 1 tane vobun 1 de bir 1000 taneside bir.

yani diyeceğim o ki ister 450 tane hisse koy istersen 1 tane vob koy yonu bılme ihtimalimiz hep %50

burada önemli olan şey strateji, kurgu stratejin ve kurgun iyi ise yönü bilme ihtimalini %70 e cıkartmışsan.

bunu 450 tanede de denesen sadece 1 tanedede denesen kazancın aynı olacak.

örnegın viopta bu kurguyu yazdın sende 100 kere doğru calıstı

450 tane hissenin her birinde kullansanda yine her birinde 100 kere doğru calısacak.

tabi şunuda karıştırmayalım bir taraf hisse bir tarafa viop bunları ikisinin alanı aslında cok farklı analiz türleride değişiklik gösterebilir çünkü bir tarafta bilanco filanda işin içine giriyor.

kurgu sadece teknik değilse temel analizde işin içine giriyorsa 450 tane hissede mutlaka bir fark yaratır etki görecektir.

anacak işin içinde sadece herhangibir ensturumanda uygulanabilen bir teknik varsa.

hisse viop bugday pamuk farketmemesi lazım diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyorda olabilirim.

Ama olay teknikle sınırlı ise her yerde uygulanabilir olamalı.

neyse meseleye gelelim.

günlük bazda %0,50 yapacak hisseyi bulmak günlük oldugu için bence zor.

bana dersenki aylık 3 aylık %10 yapabilecek hisseyi bul onu bulurum.

ama cok kısa vade için üstelik benim aldıgım andan itibaren sarkmadan %0,50 yi bulabilmek hiç kolay değil.

Benim merak ettiğim şu algoritma hisseyi buldu ve aldı aynı anda oldu ya şirket FETÖ cü cıktı şimdi nerde stopluyor. bu önemli.

stoplamıyorsa bu bir risk değil mi ? sürekli şans eserı %0,50 yapma garantisini nasıl alacagız ? ya yapamazsa.

bu stratejide mutlaka stoploss olmalı yoksa tutarsızlıklar artar.

stoploss var ise neresi bunu merak ediyorum. Yok ise

sistemin karlı işlem yüzdesi %100 olamalı. Öyle ya terse gittiğinde stoplamayacak

karlı işlem yüzdesi full çeken bir kurgu bana göre kutsal kasedir.

Bu arada keçi bu getiri kesinlikle müthiş yanlış anlama yani sorgulamamız lazım neyin ne oldugunu daha iyi anlayabilmemiz acısından. Bu getirileri gerçek hesapta mı elde ettin yoksa sistemsel olarak mı ?

Kısaca sunlara cevap verirsen konu daha iyi aydınlanacak.

1-Stoploss seviyesi mutlaka vardır neresi stop

2-Sistem anlık işlemmi yapıyor ?

3-Toplamda kaç adet maximum hisse alabiliyor 3 adet mi öyle anladım ?

4-Totelde her birin hisseden % kaç kar edince işlem acmıyor o gün ? yoksa toplom portfoy buyuklugundeki orana bakıp komple kapatıyormu kendini

5- Eğer belirli bir karı toplayınca işlem acma dıyorsan neden sınırlıyorsun kazanıyorsa gün boyu kazanmaya devam etse olmuyormu ?

6-Komisyon ve kayma durumunun malıyet % si nedir. hisse tarafında kayma riski daha fazla komısyonlarda agır diyebiliyor.

Hisse tarafında robot yazma fikrine sizin yusuf ile olan paylaşımlarınız sırasında karar vermiştim.
    Hisse tarafında mutlaka bir robotum olmalı diye düşünmüştüm o zaman.

Farklı linklerde var, bir tanesi aşağıdakiydi.
    http://www.hisse.net/forum/showthrea...46009&page=628
    Hisse tarafının dezavantajlarını vurgulamıştınız.

Öncelikle "Kapasite Analizi" yapalım.
    VIOP ve Hisse tarafındanki potansiyelleri kıyaslayalım.
    Teknik ve Temel analiz konusunda bir gurusunuz. Habere en hızlı siz ulaşıyorsunuz, "mümkün olan" en mükemmel kurguyu sağlayabileceğinizi, mükemmel bir yazılımcı olduğunuzu ve müthiş bir piyasa tecrübeniz olduğunu kabul edin.
    Hangisinde Robot ile daha çok kazanabiliriz?
    VIOP & Hisse?
    VIOP da ROBOT ile hep en dipten alıp hep en iyi fiyattan sattığınızı düşünün.Gün sonunda %X kar ettiniz.
    450 Hisse ye gün içi hareketlerde en iyi zamanlama ile en kısa hisse taşıma sürelerinde mümkün olan en iyi al-sat ları yaptığınızı düşünün. düşünün. Robotun en iyi zamanlama ile en iyi trade leri yaptığını düşünün.Gün sonunda %Y kar ettiniz.

X > Y olmasını ihtimal dahilinde görebilen var mı?
    Bence Y değeri X ile kıyas dahi kabul etmeyecek derecede büyük bir rakamdır.
    Hisse tarafındaki kapasite, VIOP dan tereddütsüz büyüktür.

Bu prim kapasitesine erişmenin VIOP dakinden daha zor olduğu konusunda elbette hem fikiriz.
    Fakat erişmenin yolunu bulursanız okyanus var bu tarafda
    Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •