Sayfa 798/1001 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,377 - 6,384 arası.

Konu: Viop LIV

1. 10:00 -18:00 arası Kabaca 500 dakika var.

Her hangi bir hisse senedinde dakikada 1 milyon TL işlem olsa 500 milyon TL eder.

Hisselerde işlemleri ufak girmekte büyük fayda var. Birileri büyük işlem giriyor herif onun kim olduğunu tespit ediyor bu sefer ona sattıracağım derken ufaklar karambole gidiyor Genelde profesyonel traderler 3-4 aracı kurum kullanıyor.

Sohbet odalarından anladığım robotları yemleme yöntemleri varmış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Perşembe tepkisinin tamamını geri verenler
    Thy, toaso, garan, alark, tav, kozaa, froto, pegasus

Endeks yatay kapadı, ciddi satışlar da oldu..

%42 faizle borsa da yukarı hareket olmayacak gibi. 1 gün tepki.. 2 gün satış

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by mustaf2231 Yazıyı Oku
    Yükselişlerde %10 düzeltme normal karşılanır.( %90 artmış borsa, %10 düzeltme sağlıklıdır) En yüksek 9289.
    %10 düşüş demek, 8360 puan eder.
    Düzeltmesini tamamladı diyebileceğimiz bir seviyedeyiz.
    Buraları dip yapıp, tekrar yükselebileceğini düşünüyorum.
    (Yorum viop içindir)
    İntiba şu yönde: 29 eylül not görünümüne kadar bir miktar daha yükselecek gibi.
    Eğer düşecekse bile önce Viop 8900 veya 9000 ‘lerdeki shortları biçmek isteyebilir. Çünkü 9289’dan 10 bin puan düştü. 4bin puan aldı. Hızlı aldığı için hızlı yükselişi sindirme bağlamında dün (Cuma günü) yükselemedi. Yükselecekse, ağır ağır yükselecek. Ayrıca, düşecekse de önce yükselip, sonra düşecek. Bu haftaki düşüşü operasyonel anlamda önce sağlık bakanı varyant açıklaması, Şimşek ekibinin yatırımcılardan para bulundu açıklaması yapamaması ve Reis’in önceden metnini bilmediği Kavala ve Demirtaş sorularına cevabını gösterebiliriz. (AB ile ilişkileri koparabiliz açıklamaları vb.) Bu haftaki düşüşü stratejik anlamda Bist100 4700-8400 yükselişinin bir miktar sindirilmesi olarak da görebiliriz. Zaten endeks Bist100 4700-8400 yükselişinin sindirilmesi için bahane arıyordu. Endeksin yükselmesi için enflasyon da zaten uygun bir ortam oluşturuyor. İlaveten, dün (Cuma günü) endeksin yükselmemesi yabancının hafta sonu riski almaması olarak da gösterilebilir. Pazartesi %2 fışkırtması için hazırlık olarak da algılanabilir.
    Ağustos PPK’dan sonra bir miktar durulup, İŞC haberi ile yükselmişti. Eylül PPK sonrası ise, yeni olumlu haberimiz 29 eylül not görünümü olabilir. Tüpraş temmettü vermesi ve temettü sonrası fiyatın temettü öncesi yerine geri dönmesi hareketi de yeni olumlu haberimiz olabilir. Bunun için dün (Cuma günü) Tüpraş’a yüklendiler. Ayrıca, ay sonu vadelilerin son işlem günü olduğu için sıkıştırma hareketi yapabilirler.
    Ezcümle, ana yön yukarı. Henüz yüksek faizin borsaya olumsuz etkilerini görmeye başlamadık. Gelecek hafta için hafta başı yükselme olma ihtimali oldukça yüksek. Son işlem günü Cuma’ya nasıl gideceğimiz ise, biraz karışık. Önceden fiyatlama da yapabilirler, fiyatlamayı Ekim ayının ilk haftasına da bırakabilirler.

4. Önümüzdeki hafta yön konusu belirsiz gibi.
    Düşerse pazartesi-Salı şansı var sonra yine not havucu devreye girer. Kıymeti olsun olmasın farketmez basitte olsa bir hikaye varsa mutlaka fiyatlanır.
    Kendi adıma burada defalarca yazdım, düşerken de olabilecek en yüksek miktarda Tüpraş aldım.
    Oradan short buradan çakılacak mevzusu gözlere far tutuyor. Ben de arada hedge amaçlı açtım hatta 2 hafta önce ilk düşüş günü de ciddi miktarda kısalmıştım. Ama Tüpraş ortada bağıra bağıra çıktı.
    Dizel marjları ortadayken, ay sonu temettüsü belliyken düşse ne olacaktı? Mecbur dönecekti. Aynı muhabbeti Ocak atında da yaşamıştık. Sebep; Çok çıktı düşer !
    Çıkanı shortlayıp düşeni longlamak hayatımdaki en büyük yanılgıydı eski yıllarımda.
    Çıkanı al düşene bir tekme de sen vur. Motto bu olmalı eğer oyunu çift yönlü oynuyorsak.

5. Netice de dün ekrana bakamadım ama kapanışa yakın elimdeki Tüo lerden 30% oranında verdim ki o da petrol düşer bu ufak bir çekilir yerine koyarım diye.
    Elime tekrar Enka ekledim önceki gün. Herkes Enka’ya sadece Rusya üzerinden bakıyor ama şirket Euro bilanço tutuyor dolayısıyla parite ve özellikle elindeki portföyden dolayı Amerikan 10 yıllıklara da bakmak önemli.
    Çelik eklemiştim o da şansa raporla hareket etti, kısa süre daha etkili olabilir ama orada sadece trade ediyorum.
    Ve bir tane de enerji hissesi var. Orada da ciddi büyüklükte alınan bir pozisyon dan ötürü sıkıştırma mevcut ama farketmez gideceği yeri biliyorum ve ekleyerek devam edeceğim.

En büyük balıklardan biri ise Pegasus - Tav olacak. Tav önceki gün 108-110 lardan ciddi miktarda almayı planlıyordum fakat sevgili Aristonla da yazışırken belirttiğim gibi bist30 çıkış beklentinden dolayı almadım o sırada Marbaş raporuyla 9% yaptı.
    Yine hedefte özellikle Pegasus’la birlikte. Bir şekilde dip tamamlandıktan sonra rekor bilançolar için çok iyi hareket gelecektir.

herkese keyifli hafta sonları.

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Perşembe tepkisinin tamamını geri verenler
    Thy, toaso, garan, alark, tav, kozaa, froto, pegasus

Endeks yatay kapadı, ciddi satışlar da oldu..

%42 faizle borsa da yukarı hareket olmayacak gibi. 1 gün tepki.. 2 gün satış

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şu gaz sözleşmesi imzalanirsa bir tür daha bindiriler.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7. Mustafa N Kutan)

23 EYLUL haftasında Grafik atoruler bu şekilde oluştu
    Ben tatildeyken grafik veremedim ama ondan önceki hafta ne demissek burada;

@xu30
    #xu100 ve #xusin DIKKAT EDERSENIZ ELIPSLE BELIRTTIGIM DESTEK NOKTASINA KADAR GEVSEMISIZ VE ORALARDAN DONMUSUZ.

Sayfa 798/1001 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •