Sayfa 342/1001 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Katastrofik durumlarda, savaş deprem falan, benzin bulmak elektrik bulmaktan daha kolaydır..

Benzin candır, Hitler'de öyle düşünmüştü.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Bilmeyenler için yazayım, Hitlerin cesedi rusların eline geçmemesi için bu benzin bidonları ile yakılmıştı, büyük ihtimal ile.
    Son düzenleme : reha kaya; 24-09-2023 saat: 04:13.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3. Savaş araçları; uçaklar, tanklar, zırhlı paletli taşıyıcılar, zırhlı tekerlekliler, kundağı motorlu toplar, gemiler, denizaltılar(belki bunlar olabilir, ya da hibrit) uzun süre petrol ürünleri kullanmaya devam ederler. Hem gereken beygir gücünü elde etmek için teknoloji zaman alır, hem dönüşüm maliyeti yüksek olur toplamda, hem de tamamen elektrikliye geçmek stratejik açıdan çok sıkıntı yaratır.

Elektrikli furyası evet sağlam geliyor, ama kanunlarla v.s. kısıtlanmazsa, dizel/benzinli araçlar veya LPG/LNG li araçlar uzun süre daha yollarda olacaktır. Belki petrolü fışkırtıp, biraz motive edici dönem dayatabilirler maliyet etkinliği açısından ama LPG/LNG ki son dönem hidrojeni nasıl fışkırtacaklar veya kısacaklar. Veya elektrik üretiminin maliyeti artmadan nasıl yapılacak?

Elektrikli tır yapmış Elon Oğlu, gayet de güzel görünüyor iki günden 650 km toplam yol yapmış, ilk gün düzmüş herhalde yol %40 arttırmış, ikinci gün neredeyse tamamını bitirmiş şarjın gerçek deneyimde, engebeliydi herhalde yollar.

Şu, halk tipi diyelim, en baz versiyonları elektriklilerin çıkana kadar beklemek lazım, halen futuristik iddialı konseptler dönemi şu an. O Çin'deki mini konseptleri demiyorum, şöyle sedan orta sınıf (nasılsa son dönem artık bu orta sınıf artık) bir abartılı olmayan modelleri kastediyorum. Ne olacak bunların fiyatı, işletme bakım masrafı, batarya ömrü v.s., misal TOGG böyle bir araba üretirse kaç para olacak, nasıl olacak....Arabamız var şükür, yatıyor sokakta gece vakti, kaskosu da var, kaçmıyor ya...20 sene sonra bakarık yaşarsak

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kimseyi etkilememek için paylaşmayacaktım ama, bence olumlu bir senaryo belirdi, alttaki grafikte en sağda sarı olan...

Yukarıdaki senaryoda en sağda olan sarıyı ortaya aldım yeşil, yani ikinci ihtimal...

Ağırlıklı senaryom ise üstte ve alttaki grafikte en soldaki, bence o ilerliyor, ama en sağdaki sarı senaryo da olabilir, çünkü endeksin en düşük gördüğü o üçlü dip gibi olan yerdeki dalgaların 5 dk.lıkta içsel yapıları üçlü gibi, bir WXY bitmiş gibi değil hem son minik dalga kısa hem de iç yapısı üçlü gibi. Yani burada bu şekilde bir ED ile(sağda sarı ED) fake atmış olabilir. ED 5 kısa kalır ED 3 ü de bir tık geriden almak lazım 3>1 olmaması için. ED nin 3 ünü bir tık geriye alırsak (en düşüğün bir bar gerisine) zaten ED 5 de kısa kalmamış olur v.s. İsterse olur yani Pala.

Twitter'da kim kime dum duma, herkes kafasına göre, zaten EWP yi bilip de paylaşım yapan kişi sayısı 10 u geçmez gördüğüm kadarıyla...Şettireyim dedim, bir umuttur yaşamak. Ameliyat olmuş o da, getiremediler de. YTD

5. Yüksek faizler ABD ekonomisi de çökertti. Bu faize ABD ekonomisi daha fazla dayanamaz, ve uzatırlarsa tüm dünya ekonomisini de birlikte yanında çökertir.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim

Ülke gergin, dünya gergin, borsa gergin...çarşı pazar o biçim herkeş küfrediyor...gevşeyelim diye biraz...ömür geçti geçiyor...

Dünya Dilan Polat'a güzel...artık her kimse ve ne iş yapıyorsa...çözemedim
    diyarbakırlı abi mail order yapıolla kuyumculuk üzerinden dio ben bilemenko

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Yüksek faizler ABD ekonomisi de çökertti. Bu faize ABD ekonomisi daha fazla dayanamaz, ve uzatırlarsa tüm dünya ekonomisini de birlikte yanında çökertir.

Dünya ekonomisini birlikte çökertirlerse, altının yıldızı parlar mı acep?
    Gerçi o zaman yatırım araçları konuşacağımız en son şey olur.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    .....

Suriye'de misal; Esat'a düşman, Esat'la savaşan IŞİD'e düşman, bunların ikisiyle de savaşan YPG'yle düşman, Esat'ı destekleyen Rusyayla papaz, YPG yi destekleyen ABD'yle papaz olmayı, yani hepsine düşman olmayı nasıl başarabiliyoruz.

Baştan Esat'la anlaşacaktın, bizim Türkmenlere dalmadan önce tabi, sonra o güneyden, Türkmenler batıdan, sen kuzeyden pres yapacaktın. Rusya hava desteği, ve hava savunma desteği verecekti ki sadece ABD yi dengelese yeterdi, bitti gitti sonra da IŞİD'i bakın nasıl bitirdik deyip BM de alkış kıyamet....

IŞİD'i ABD yarattı, doğru doğru da, onu bu savaşta katalizör olsun, bahane olsun diye istihbarat örgütlerine el altından yarattırdı, el mecbur alkışlayacaktı, yüzünde buruk bir gülümsemeyle..

Arada bi kafayı topluyor gibi mi oluyor, danışmanlarından çok sağlam adamlar mı var onları mı dinliyor bilmiyorum ama, bi git-geller yaşıyor gene, du bakali...
    Aşil abi bide müslüman brothers, kaddafi libya, sisi mısır falan onları da katsanız nasıl derin bir strateji içine dalıp oksijensiz kaldığımız daha çok anlaşılır bu arada fas yardım talebimize dönüş yapmamış reis Tv de demişti sonra noldu bilemem amaç ne acaba yardım edeceğiz işte.

saygılar

Sayfa 342/1001 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •