Herkes aracin yakıtına takmış durumda anlayamıyorum. Senede ortalama bir kullanici 10-15 bin km yapıyor. 1.4 tsi superb aracim var,uzun donem ortalamam 7 litre.sakin bir kullaniciyim ama sehiricine girildi mi ne yapsan cok yakiyor arac dur kalk derken. Bu araci alsam 9 litre ortalama yapsa benzin 40 liradan 2*40*15000/100 yilda 12 bin tl fazla yakit masrafi demektir. Bu aracin ve herhangi bir markanin ayni donanim seviyesindeki fiyatlarini karsilastirin bakalim.
Arkadaşın yorumunu buldum,aslında bence de mantığı doğru.Benim skodam yok son alıntı o yorumu yapan arkadaşın)))))))))))
Hibridden başka araba alınmaz artık.
Katastrofik durumlarda, savaş deprem falan, benzin bulmak elektrik bulmaktan daha kolaydır..
Bence StarLink ile şu an tam kestirilemeyen bir süreç gelişiyor, muhtemelen tamamlanıp tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde yeni bir dönem başlayacak.
Dünyanın çevresinde alçak yörüngede binlerce uyducuktan oluşan bu altyapı, diğer internet altyapısını boşa düşürecek, okyanusların altından ilerleyen milyarlarca dolarlık fiber optik kablolar ve bunların bakım maliyetleri v.s.
Şu an için görece pahalı görünse de, yaygınlaşmasıyla muhtemelen çok ucuz olacak önceleri, diğer alternatiflerin yok olmasıyla da kendi maliyet etkin fiyatlarına kavuşacak...
İstediği ülkeyi kısıtlayacak, istediği ülkeye bedava verecek...istediğinin hızını kapasitesini kısacak, açacak v.s..
Komple bir entegrasyon...tekelleşmiş bir yazılım altyapısı, (Windows, MacOs, Android, IOS gibi işletim sistemleriyle, Google arama motoruyla, Twitter, İnstagram, Facebook, Whatsapp, v.b. programlarla, bedava verilen mail hesapları ve yedekleme imkanlarıyla, sonunda herşeyde bulunan nesnelerin internetiyle) tekelleşmiş bir donanım altyapısı bindirilecek...
Gönüllü olarak bağışladığımız parmak izi, yüz tanıma bilgisi, ses bilgisi, konum bilgisiyle ve datalaştırılmış kişisel ve toplumsal tercihlerimizle beslenen algoritmalar ve bu algoritmaların analiziyle işleyen bir kusursuz hakimiyet süreci..
Ülkeler kendi kripto paralarını basıp sahaya sürdüklerinde de, kusursuz bir para takibi eklemlenecek..
Bu devasa donanıma bindirilmiş bütünleştirilmiş yazılımlarla, yapay zeka tanımı altına gizlenerek, ABD hakimiyetini kusursuzca dayatacak...
İşin daha da kötüsü, bir StarLink için mutlaka bir SpaceX gerekli, yani alternatifi çok zor, tamamlandığında o kavuşacağı güçle dayatacağı baskı ve yarışta bindirdiği turla sonradan ona yetişmek imkansız olacak...
Otonom sürüşün bir de bu yönü var sanırım, komple ağa entegre olmuş araçlar...Sonrasında belki şu an zaten cep telefonlarıyla yaptığımız fiilen içinde bulunduğumuz durumun deri altı çiplerle yapılması ve aynı ağa entegre insanlar..
Şu an zaten muazzam bir tekelleşme var internette, bu saydığım donanımlarla ve küresel bedava ağ desteğinin de sağlanmasıyla korkarım şeytani bir şey haline gelecek...
Şu an gösterileni biliyoruz, belki çok daha gelişmiş, çok sayıda, ucuz maliyetli askeri uydular bile tasarlanmış ve hatta yörüngeye yerleştiriliyor bile olabilir. Bir an için Karabağ Savaşında Azerbaycan' ın elindeki İHA/SİHA'ların hava gücü olmayan Ermenistan'a nasıl asimetri yarattığını düşünün ve uyarlayın. SİHA'dan değil de gökyüzünden gelen bir Tomahawk düşünün, Uzay Savaşları Projesinin mini dağıtık ve müstakilleştirilmiş şeklinin dönüşü yani...
Tüm bunlar olurken, bizim Uzay Ajansımızın Başkanı ABD' nin elektrik direği boyunda titanyum çubuklarla deprem yarattığını söylüyor, kinetik dersinde uyumuş tabi, o kütleyi hareketlendirmek için gereken enerji miktarını tahayyül edemiyor.
Zor...çok zor...
Son mesajı silemiyorum kusura bakmayın,aslında bence dünyada tek sistem çoktan kuruldu.Misal rus uzay ajansı(ruscosmos),hindistan uzay ajansı (isro ),çin uzay ajansı ve nasa logolarına bakın.Ne kadar benziyorlar değil mi))))))) neden ki
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri