Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: Viop LIV

1.  Alıntı Originally Posted by mustaf2231 Yazıyı Oku
    Sovyetler 1991 de yıkıldığında enflasyon sıfırdı. Rusya tek haneli enflasyona düşmek için 17 sene uğraştı. Kaldı ki, Rusya'nın petrolü var. Bizim ise, sadece REİS'imiz var. Onun için bizdeki 35 senede biterse öp de başına koy.

Bosphoros'a kızıyorlar ama ben kendisini anlayabiliyorum.
    Şuan ki irade istesin yeter iki yıl yetecek vergi var. Bu kadar halkın çektiği cebinden çalınan paralar birilerinde duruyor sadece vergi almayı bilmiyor bunlar. Onun da sebebi birincisi devletin içi boşaldı liyakata göre değil dayısı olan yerleşti. O dayısı olan adamı hangi müdür çalıştırabilecek emir verecek. Ben öyle birini gördüm adam çalışmadan masada oturarak emekli oldu. İkincisi kayıt dışı kazanc üçüncüsü vergi kanunları. Bunlar olduğu sürece gram iyileşme olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulur. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir"

vay be....nerden nereye........................
    Kardeşim bunu ne zaman söylemiş hiç bir yerde görmedim. Bugün mü önceki konuşmalar dan mı

3. Rus hükümeti bazı yakıt ürünlerinde ihracat yasağını iptal etti

MOSKOVA (AA) - Rus hükümeti, yakıt ürünlerine getirdiği yasakta değişiklik yaparak, gemi yakıtı ve kırsal motorin ihracatını serbest bıraktı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından onaylanan kararla, ülkenin 21 Eylül'de yürürlüğe koyduğu benzin ve motorin ihracat yasağında değişiklikler yapıldı.

Buna göre, gemi yakıtı ve kırsal motorin yasaktan muaf tutulurken, Transneft ve Rusya demir yolları şirketlerinin de yasaktan önce kabul ettikleri yakıt sevkiyatlarını tamlamalarına müsaade edildi.

Rus hükümeti, ülkede benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle geçen hafta yakıt ürünlerinin ihracatını yasaklamış, kararın ardından söz konusu ürünlerin fiyatlarında düşüş yaşanmıştı.

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Rusya, günde yaklaşık 100 bin varil benzin ve 900 bin varil motorin ihraç ediyor. Ülkenin toplam motorin ihracı geçen yıl 35 milyon ton, benzin ihracatı ise 4,8 milyon ton seviyesindeydi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

4. Avrupa birliğine girilecek diye TL uzun vadeli tahviller EUR bonoya dönüşecek diye 2002'den itibaren uzun vadeli hazine tahvillerine ve borsaya yabancı girdi, bankaları satın aldılar, öyle bir şey olmayacağı anlaşılınca kaçtılar.

Sabit giden dolar ile (aslında değer kazanan EUR vardı) ithalatı ucuzlatırken hedef pazarın alım gücü artmıştı. Çin'de dünyada damping yapıyordu her yerde 1 milyoncu açılmıştı. Enflasyon da düşük seviyelere inmiş, insanların alım gücü özellikle ithal ürünlerde artmıştı.

O şekilde güçlü bir hikaye olmadan yabancı gelmez.

Çin-Avrupa arasında Hazar Denizi, İran ve Irak üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya ulaşım yolu olarak bir hikayemiz var gibi. Oradan gelen bileşenler burada paketlenip gönderilebilir.

Ucuz enerji ile enerji yoğun sektörlerde üretim yapılabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. İstanbul Havalimanında uçaklara yüksek miktarda akaryakıt yükleniyor, kendi limanı var oradan gemiler ile akaryakıt alıyor. THY-OPET dışında şirket kurdular. Muhtemelen neresi ucuz ise oradan alıyorlar.

Uçaklara ve gemilere ÖTV'siz akaryakıt için yerli rafinerilerden alınması şart koşulmalı.

6. Herif sanayi alıyor belki ekonomik programa inanmıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Avrupa birliğine girilecek diye TL uzun vadeli tahviller EUR bonoya dönüşecek diye 2002'den itibaren uzun vadeli hazine tahvillerine ve borsaya yabancı girdi, bankaları satın aldılar, öyle bir şey olmayacağı anlaşılınca kaçtılar.

Sabit giden dolar ile (aslında değer kazanan EUR vardı) ithalatı ucuzlatırken hedef pazarın alım gücü artmıştı. Çin'de dünyada damping yapıyordu her yerde 1 milyoncu açılmıştı. Enflasyon da düşük seviyelere inmiş, insanların alım gücü özellikle ithal ürünlerde artmıştı.

O şekilde güçlü bir hikaye olmadan yabancı gelmez.

Çin-Avrupa arasında Hazar Denizi, İran ve Irak üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya ulaşım yolu olarak bir hikayemiz var gibi. Oradan gelen bileşenler burada paketlenip gönderilebilir.

Ucuz enerji ile enerji yoğun sektörlerde üretim yapılabilir.
    Hiç mantıklı değil abi. Bize hiç yaramaz. Bizim Avrupa ya lojistik avantajını da engeller

8. Bizim şu anki idare olmasaydi ab üyesi olma ihtimali kesin derdim. Bundan sonra da önce göçmen sorununu hallet derler bu da yıllar sürer artık

Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •