Sayfa 470/1001 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Fikraya gel,
    Gaye reis: "enflasyonu 2026da tek haneye indirecegiz"

Ayni fıkrayı Nebati reisten de dinlemiştik, o daha heyecanlı anlatiyordu..
    Bakan Nebati:" 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz"

Ama Allah var 2024 yada 2025 degil de 2026 dedigi için takdir ettim haddim olmasa da
    siz gözlerinizi kapamıyorsunuz ondan oluyor

2.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Adama iki leopar saldırmış.
    ..iki tuttuk demiş özetle.
    Ben öyle anladım.
    ziyaaaaa

bu eski topraklarında hep aslanın ümüğünü sıkarken resmetmişler bi de takım taklavat sarkarken

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Aynen abi devrim hiç geri adım atmadı en büyük pazarlama aracı da platindi altından daha değerli maden baskılıyorlar falan fıstık
    hatta gaza gelip bende almıştım dolar bazlı ekside bir miktar duruyor hala aynen dediğin gibi bi forexci bi fizikici işte 3 senedir dolar bazlı metalinden kazanılamadı yanılmıyorsam platinden de bi halt olmadı.

Bu analistlerin en büyük salaklıkları BlackRock ve Vanguard ın gücünü ve etki edebileceği yerleri bilmemeleri.

Bu 2 firma tüm piyasadaki oyunları kuran en baba yatırımcılardır. Bunlar son sözü söyler. Birisi 11 Trilyon$, Diğeri 9 Trilyon$ yatırım yönetir. Günümüz piyasasında kimse bunların sözünden bir milim dışarı çıkamaz.

Misal Platin dediniz. Dünyada Platinin %90 ını Güney Afrika ve Zimbabwe üretir. Normalde tekel. Bu afrika devletinin canı istese herşeyi yapabilirler görünüşte. Fiyatı uçurmaları lazım. Fakat oradaki Sibanye, İmpala, Anglo American vb gibi ana madencilerin CEO larını kim seçer ve atar? BlackRock ve VanGuard. Yani o madencilerin CEO ları aslında bu 2 firmaya raporlar ve hizmet eder, onlar ne derse onu yaparlar. Gerekirse zararına üretim yaparlar. Misal şu anda zararına satıyorlar, ama satıyorlar. Kim sat diyor, büyük asıl patronlar. Onlar gerekirse o firmaya iflas et veya birleş te diyebilirler.

BlackRock ve VanGuard ın ne yaptığını ve ne planladığını bilmeyen analistler, Bono, Kıymetli Madenler ve SP500 piyasasında kolay kolay isabetli tahminler yapamazlar.

BlackRock nedir?

VanGuard nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ben öyle anladım.
    Demek ki baya önemli bir kavram şeyi tutabilmek

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ben öyle anladım.
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Abicim bu bursa terminal çok kalabalık değil. Normal yani diyorum. En az 700 olmalı kalabalık olması için.

7.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Emeklilere 5 bin TL 100. yıl ikramiyesi de yalan oldu galiba,..
    Emekli sayısı 16.000.000

5.000 TL x 16.000.000 = ~ 3 milyar dolar

Maaşlarda yatacak (EN AZ 7500’den alsak bile) = ~ 4.3 milyar dolar

Topla gel, 1 ayda 7.3 milyar dolar

İyi para

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Acuk yüzünüz gülsün

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 2 lira 11 kuruş indirim gelecek.

https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...or-13-7820289/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 470/1001 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •