Alıntı Originally Posted by BrusselAntwerpAhmet Yazıyı Oku
Korona krizinde , deprem krizinde hangi enstrümanlar arttı hocam onlar da krizdi. Son büyük krizler villa parsellerinin fiyatlarini kat kat artırdı. Son kriz çeşitlerinin sonuclari da değişmeye başlamış oldu.

SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında bir önceki paylaşımda bunun nedenini anlattım.
2008 sonrası büyük çapta Resesyonlar olmadı ve sanırım teknik anlamda bir daha olmayacak. Kriz derken Büyük resesyon- buhran vb. demek istiyorum. Ama son yaşanan şeyin adı STAGFLASYON.

2008 sonrası oluşan tüm krizlerde Amerikan borsası dahil tüm dünya borsalarına bakın hiç yüzdesel anlamda o kadar düşüş kaydetmediler. Aslında yeni nesil benim borsalarda gördüğüm krizlere hiç şahit olmadı bile..
Çünkü Merkez bankaları inanılmaz şekilde para basıyorlar. Tüm dünya hunharca para basıyor.

Saçılan serseri para gidecek yer arıyor. Kimi zaman bu borsalar oluyor kimi zaman gayrimenkul (genelde yaratılan paranın %80'i gayrimenkule gider tüm dünyada böyle...) ama her halükarda yaratılan para hemen her yatırım aracının fiyatını yükseltiyor. Aslında metanın değeri değişmiyor yaratılan karşılıksız para birimini ölçüt aldığımız için biz değerlendi zannediyoruz.

Parasal sıkılaşma yalanına asla kendinizi kaptırmayın gerçek anlamda parasal sıkılaşma asla olmadı ve olmayacak. Çünkü sistemin doğasına aykırı.

Peki bu sistem ne kadar sürdürülebilir?

Onu bilemem.. 2030 da Great reset falan deseler de kolay kolay resetleyemezler bence...

---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir