Arama sonucu : 3754 madde; 961 - 968 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Beşer onar alanlardan çok tanıdık var. Hepsi AirBnb den kiraya verip parayı 5 senede çıkarırım diyordu. Yasa çıkınca onlar 5 senede değil anca 50 senede çıkarırlar o parayı. Otellerin ne kadar vergi verdiğini biliyor musunuz? Aynısını ve hatta daha fazlasını AirBnb cinlerden alacaklar. Uymayanlara da zaten devasa cezalar yazmaya başladılar.

Bu yeni yasaya göre sadece AirBnb değil Sahibinden Emlakkey vb her türlü online platformdan evini kısa süreli kiraya koyan herhangi bir emlakçı da kısa süreli kiralama yaparken yapamayacak.

Bana adetle rakamla gelin. Kuşadasında kayıt dışı çalışan ve bu yaz AirBnb den Sahibinden Emlakkey vb den kısa süreli kiraya verilen kaç ev vardı? Bunların hepsi olmasa da %90 ı yeni yasadan dolayı ya boş kalacak ya da kar etmediği için sahibi tarafından hemen satışa çıkacak.

Bence siz yasayı okumamışsınız. Her türlü kısa süreli kiralama içine giriyor.
    Şaka mı yapıyorsun?
    Beşer onar alanların hepsi evlerini boş tutan gurbetçiler. Gurbetçiler Airbnb ile uğraşmazlar. alır boş tutarlar. Airbnb yoğun mesai isteyen bir iştir.

Mesela çocuğumun okulundaki bir veli de şuan bir gurbetçinin evinde kiracı. Bana yalvar yakar kiraladım diğer evlerini boş tutuyor dedi. Gerçekten de öyle. Adam 3-5 yılda bir Türkiye'ye geliyor. evler bomboş. Böyle bir çok gurbetçi var.

Gurbetçiler Türkiye'ye güvenip kazandığını buraya getiriyorlar. Genelde tek bildikleri yatırım gayrimenkul. Onu da yazın tatilini yapacağı şehirlerden seçiyorlar

Sabah akşam forumun gereksiz topiclerinde bile airbnb haberi paylaşarak yazlık fiyatlarının düşeceğini zannediyorsun avucunu yalayacaksın.

O çok savunduğun airbnb yasağı yazlık fiyatlarını düşürmeyi bırak neler olacak aşağıdaki linkte yazdım

https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post6589252

Bu ara dip not: Herkesin Es geçtiği bir konu var airbnb yapan sayısı en çok İstanbul'da.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : vivatrader; 14-10-2023 saat: 14:42.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •