Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
Ege sahillerinde hedef kitle siz değilsiniz zaten. Hedef kitle; Ruslar, Ukraynalılar, İngilizler, Hollandalılar ve hepsinden önemlisi Gurbetçiler..

Kuşadası'na ilk geldiğimde, nakit olarak ev almak istediğimde bile ev sahipleri ve emlakçılar yüzüme bile bakmıyordu.
Tabi ben nakit alacağım için çok değil %10 civarı indirim talep ediyordum. İstanbul'da hiç böyle değildi nedenini bir türlü anlamıyordum. Nakit alacağım dememe rağmen %3 bile indirim yapmıyorlar, hatta tapu masrafını bile sen ödersin falan diyorlardı.
Bir de o dönem nakit krizinin olduğu 2018-2020 arası dönemdi.

Daha sonra samimi olduğum Kuşadası yerlisinden bir arkadaşım bana "yazın gurbetçi ve yabancılar gelip beşer onar ne varsa topluyor. O yüzden burası böyle" demişti. Şimdi onları daha iyi anlıyorum.

O yüzden bu forumda temennileri değil yaşanmış deneyim ve analizleri okumak isterdim ama maalesef.. Hep temenniler..

-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir

Beşer onar alanlardan çok tanıdık var. Hepsi AirBnb den kiraya verip parayı 5 senede çıkarırım diyordu. Yasa çıkınca onlar 5 senede değil anca 50 senede çıkarırlar o parayı. Otellerin ne kadar vergi verdiğini biliyor musunuz? Aynısını ve hatta daha fazlasını AirBnb cinlerden alacaklar. Uymayanlara da zaten devasa cezalar yazmaya başladılar.

Bu yeni yasaya göre sadece AirBnb değil Sahibinden Emlakjet vb her türlü online platformdan evini kısa süreli kiraya koyan herhangi bir emlakçı da kısa süreli kiralama yaparken yapamayacak.

Bana adetle rakamla gelin. Kuşadasında kayıt dışı çalışan ve bu yaz AirBnb den Sahibinden Emlakjet vb den kısa süreli kiraya verilen kaç ev vardı? Bunların hepsi olmasa da %90 ı yeni yasadan dolayı ya boş kalacak ya da kar etmediği için sahibi tarafından hemen satışa çıkacak.

Bence siz yasayı okumamışsınız. Her türlü kısa süreli kiralama içine giriyor.

Sadece İstanbul da tahminen böyle 100 bin konut var. Bunlar hepsi boşa çıkacak.

Kuşadasında da en az 10 bin ev boşa çıkar diye tahmin ediyorum.