Originally Posted by
tarik1234
borsadan olumsuz ayrışmaya devam ediyoruz
bilançoya kadar böyle gider borsa 8500 gelse bile 11-12 geçirmez
normalde %4-5 artması gerekliydi
iyibilanço etkisini azaltmak için baskı devamke
şirketin sorunu bilançosal değil
en kötü yıllık1 milyar favök yapsın 10 favök değerle 1.5 milyar borç düş
8.5 milyar değer yapıyor 280 sermayeye böl 30 tl yapar %20 iskontola 24 tl en az olmalıydık
stok borç vs hepsi hikaye tek sorun şirket yönetiminin ky hissedar olarak görmemesi bizi ortak olarak görmüyorlar hepsi benim kimseye 5 kr koklatmam mantığındalar 1 senede hisse %70 reel kaybettirdi hala 10 tl zor duruyor temel finans stok yatırım hepsi hikaye maalesef
bu hesabınıza ben katılmıyorum sn tarik.
nedeni şöyle açıklayayım;
şuan sadece enerji kısmını halka açsa 5 milyar değere rahat açar. hatta ölüsü. 100 mgw üretim kapasitesi olduğuna bakmayın sadece baklacı jeotermal li 60 m dolara kurdular artan kurulum maliyetleriyle şuan 80m dolar civarı anca bu jeotermal kurulur. ve diğer aynı güçe sahip halka açık güneş rüzgar şirketlerinden biz daha değerliyiz. geçen yıl yaptığım hesapta şuan çok az kazandığımız seramız bile ederini 400m tl bulmuştum. tekstil kuru gıda işleri ve gayrimenkul yaz yaz bitmez..
tl bazlı fiyat yerine ben dolar bazlı bakmayı daha doğru buluyorum. 2 dolar üstü eder buldum..
bedavanın bedavasıyız.. önemli olan bu senetle zamanlama. elbet bir gün bununda sırası gelecek işte o gün ne zaman..
Son düzenleme : mdal; 27-10-2023 saat: 06:54.
YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.
Yer İmleri